Ο Καρεμπέ "έδιωξε" τον Μίτσελ

Ο Μίτσελ που δεν μιλάει πια με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον κατηγορεί για τις μεταγραφές, η απόφαση απομάκρυνσης που λήφθηκε πριν από έναν μήνα, οι γκρίνιες παικτών, η διαφορά με Λεονάρντο Ζαρντίμ και η μαρτυρία Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τσάρλυ για το τέλος του Μίτσελ.

Ο Καρεμπέ "έδιωξε" τον Μίτσελ
INTIME SPORTS

Η χθεσινή ημέρα ήταν δύσκολη για τη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μετά από την άθλια εικόνα που είχε η ομάδα, υπήρξε εντολή να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό.

Απόφαση να φύγει μετά από την Καλλονή

Ο Μίτσελ αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό στο μυαλό της διοίκησης εδώ και περίπου έναν μήνα. Το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί το κατάλληλο τάιμινγκ. Η αλλαγή προπονητή είχε προγραμματιστεί μετά από το παιχνίδι στη Μυτιλήνη. Ήταν το καλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς θα υπήρχαν οι διακοπές των εορτών και χρόνος για να βρεθεί ο αντικαταστάτης και να ενισχυθεί πρακτικά αλλά και επικοινωνιακά με μεταγραφές. Η ήττα, όμως, του ΠΑΟΚ στα Γιάννενα και το εύρος της νίκης του Ολυμπιακού επί της Καλλονής ανάγκασαν τους διοικούντες του Ολυμπιακού να πάρουν πίσω την απόφαση τους.

Το παιχνίδι στην Καλλονή έγινε Σάββατο και ο Μίτσελ μετά από τη λήξη του, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ εκκρεμούσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά.

Λίγες ημέρες αργότερα, έγινε γνωστό δια στόματος Δημήτρη Παπαδόπουλού πως το γεγονός αυτό ενόχλησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Μίτσελ, όμως, απευθυνόταν στο εσωτερικό της ομάδας. Όποιος παρακολουθεί τις συνεντεύξεις Τύπου του Ισπανού διαπιστώνει από το παιχνίδι με τη Μάλμε στο "Καραϊσκάκης" και μετά έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνεί τις απόψεις του.

Τους βόλεψε η νίκη με άσχημη εμφάνιση με τον Πλατανιά

Από την στιγμή που χάθηκε η ευκαιρία στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τις γιορτές, αναζητούσαν αγωνιστική αφορμή για να τον αποπέμψουν από τα πρώτα παιχνίδια του Ιανουαρίου, ώστε να μείνει χρόνος για μεταγραφικές κινήσεις με τον νέο τεχνικό.

Γνωρίζουν, άλλωστε, και στον Ολυμπιακό πως η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας δεν είναι καλή και είναι θέμα χρόνου να έρθει μία άσχημη εμφάνιση. Θα ήταν ιδανικό αυτό να γίνει μετά από ένα παιχνίδι όπως με τον Πλατανιά. Δηλαδή ύστερα από μία νίκη με άσχημη εμφάνιση, που θα έφερνε σε αμφισβήτηση τον Μίτσελ στα μάτια του κόσμου και θα ήταν εύκολο για τη διοίκηση να τον απομακρύνει, χωρίς να έχει συμβεί κάποια ζημιά.

Βλέπετε, η σεζόν εξελίσσεται πολύ διαφορετικά από ό,τι την υπολόγιζαν στον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει σε αμφισβήτηση την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ η κλήρωση με την Ντνίπρο δίνει ελπίδες διάκρισης στο Europa League. Από την στιγμή που έχει αποφασιστεί πως ο Μίτσελ πρέπει να φύγει, είναι σημαντικό ο νέος προπονητής να έχει παίξει παιχνίδια πριν από τα ματς με την Ντνίπρο, ώστε να μην αποκλειστεί αμαχητί επειδή δεν θα γνωρίζει καλά τα "θέλω" της ομάδας, όπως έγινε το 2013 με τη Λεβάντε.

Δεν είναι Ζαρντίμ

Ο Μίτσελ αποδείχθηκε πως δεν είναι Ζαρντίμ. Στον Ολυμπιακό αντιλήφθηκαν τις τελευταίες ώρες πως στους οπαδούς, σε ανώνυμους και επώνυμους φίλους, ο Ισπανός τεχνικός είναι πιο αγαπητός από ό,τι περίμεναν.

Ό,τι και να πιστεύει ο καθένας για την προπονητική αξία του Μίτσελ, είναι σίγουρο πως ακόμα και σήμερα να φύγει, θα είναι επιτυχημένος. Είναι ο άνθρωπός που χάρισε τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έχει νικήσει Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάντσεστέρ Γιουνάιτεντ. Έχει δημιουργήσει έρεισμα στην πλειοψηφία του κόσμου του Ολυμπιακού και έχει κερδίσει φίλους με την προσωπικότητα του. Επίσης, μία μεγάλη μερίδα κόσμου, δεν έχει πειστεί πως έχει ο ίδιος ευθύνη, αλλά τα έχει με τον τρόπο που χειρίζεται η διοίκηση του Ολυμπιακού τις μεταγραφές, με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ.

Πήραν πίσω την απόφαση ενόψει Ξάνθης

Το σημαντικότερο όμως είναι πως έρχεται μία πολύ κρίσιμη αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Πρυτάνεψαν ψύχραιμες φωνές που τόνισαν πως καλύτερα να περιμένουν το τι θα γίνει στην Ξάνθη.

Από την στιγμή που διάδοχος με όνομα ανάλογο του Μίτσελ δεν έχει βρεθεί, αν ο Ολυμπιακός πάθαινε στην Ξάνθη ζημιά μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη ενώ θα έχει απομακρυνθεί ο Μίτσελ, οι αντιδράσεις θα γίνονταν πολύ πιο έντονες και η αποτυχία θα βάραινε τη διοίκηση. Αντίθετα, αν έρθει με τον Μίτσελ η γκέλα στα Πηγάδια, θα δεχθεί πολύ πιο εύκολα ο κόσμος την απομάκρυνσή του.

Ο Μίτσελ, λοιπόν, από την ημέρα που έφερε ισοπαλία στο "Καραϊσκάκη" με τα Γιάννενα, είναι προπονητής του Ολυμπιακού μέχρι το επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα.

Δεν μιλάει με τον Καρεμπέ

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι οι άσχημες σχέσεις με τον Καρεμπέ. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν σχέσεις. Οι δύο άνδρες δεν μιλάνε. Ο Μίτσελ τον κατηγορεί για τις επιλογές παικτών και πως προσπαθεί να του επιβάλλει συμμετοχή κάποιων ποδοσφαιριστών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι θέλει ο ίδιος.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στη λίστα που έπρεπε να δοθεί για το Champions League στο ξεκίνημα της σεζόν. Προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι, ο Μίτσελ είχε πειστεί να κόψει τον Φουστέρ. Πιθανότατα να μην μπορούσε να κοιμηθεί με την συνείδηση του καθαρή εκείνο το βράδυ και την επομένη πήρε μόνος του την απόφαση να "κόψει" τον Ντοσεβί, κάτι που ενόχλησε τον Καρεμπέ και τον Ισά.

Δεν πιστεύει τις μεταγραφές του καλοκαιριού

Στην πορεία παρακολουθούμε τον Μίτσελ να έχει "χαλάσει" τις σχέσεις του και να μην πιστεύει τους περισσότερους από όσους αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Για να αντιληφθείτε τη διαφορά, θα σας γράψω ένα περιστατικό.

Διεθνής ποδοσφαιριστής, μετά από τα μπαράζ που δώσαμε με τη Ρουμανία, μου είχε μεταφέρει πως έπαθε πλάκα με το πόσο πολύ αγαπάνε οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού τον Μίτσελ και ότι κάτι ανάλογο δεν έχει ξανασυναντήσει. Επίσης, τους έχει εντυπωσιάσει από τον τρόπο που διαχειρίζεται τον Σαβιόλα. Παρότι δεν τον εμπιστεύεται και δεν τον έχει κάνει βασικό, έχει καταφέρει με την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του να τον κερδίσει και ο Σαβιόλα να είναι ένα θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια.

Αυτό το κλίμα πλέον στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού δεν υπάρχει και βλέπουμε τον Μίτσελ να μην έχει καλές σχέσεις με τον Κασάμι, με τον Αφελάι, με τον Ντουρμάζ, αλλά και να μειώνει με τον τρόπο του τον Μπενίτες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δηλώσεις μετά από το νικηφόρο παιχνίδι στην Κέρκυρα.

Συνολικά με τον τρόπο που τους χειρίζεται, δείχνει πως δεν τους πιστεύει. Τον μόνο που έχει στηρίξει πλην των Ομάρ, Μαζουάκου (που έγιναν αναγκαστικά κατευθείαν βασικοί) από τις μεταγραφές του καλοκαιριού είναι τον Μποτία, που αποτελεί δική του εισήγηση.

Η προσωπική άποψη είναι πως ο Μίτσελ έχει φανεί άδικος μόνο με τον Κασάμι. Δεν γνωρίζω, βέβαια, το πειθαρχικό παράπτωμα που έχει ενοχλήσει τον Ισπανό τεχνικό, αλλά ο Ελβετός έκανε προσπάθεια να τα βρει με τον προπονητή του, αγκαλιάζοντάς τον στο γκολ με τα Γιάννενα, ενώ έχει και αγωνιστικά στοιχεία που λείπουν από την ομάδα,. Παρότι έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια στο Champions League, ο Μίτσελ συνεχίζει να του δίνει λιγότερο χρόνο από όσο αξίζει.

Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν κλείσει ακόμα μεταγραφές. Υπάρχει, πλέον, μία μεγάλη απόσταση μεταξύ αυτών που επιλέγουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό, που κάνουν τις επιλογές παικτών με τον Μίτσελ. Θα ήταν για όλους πιο εύκολο ο Μίτσελ να είχε φύγει στις 20 Δεκεμβρίου στη Μυτιλήνη. Πλέον περιμένουν τον αγώνα της Κυριακής στην Ξάνθη για να δουν πώς θα πορευτούν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK