Ο Λεμονής ήξερε γιατί έχασε κι όμως τα έριξε στην διαιτησία!

Κόλλησε άσχημο μικρόβιο ο Ολυμπιακός που είχε δυνάμεις για ένα ημίχρονο. O Tσάρλυ αναλύει τα όσα είδαμε στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκης".

Ο Λεμονής ήξερε γιατί έχασε κι όμως τα έριξε στην διαιτησία!

Η ΑΕΚ είναι τυχερή που στην κλήρωση βρήκε αντίπαλό τον Ολυμπιακό. Μία ομάδα που αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πως αυτή την εποχή δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστική.

Η ομάδα του Χιμένεθ παρουσίασε πολλές αδυναμίες στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε πως οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν την δυνατότητα να βγάλουν τρεξίματα στην επανάληψη. Από την στιγμή που η ΑΕΚ είχε δυνάμεις για 90 λεπτά και ο αντίπαλος της μόλις για ένα ημίχρονο πήρε δίκαια προβάδισμα για τον επαναληπτικό.

Η εικόνα που έβγαλαν στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι, δεν δίνει το δικαίωμα στους φίλους τους να αισιοδοξούν για την ρεβάνς.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗ

Είναι περίεργο που ενώ είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός είναι εξηγήσιμα και αφορούν πράγματα τα οποία έχουν συμβεί στο παρελθόν και δεν έχει ο ίδιος ευθύνη, αποφάσισε να μειώσει τόσο πολύ τον εαυτό του και την εικόνα του με παράλογες, γεμάτες υπερβολές τοποθετήσεις για την διαιτησία.

Προσέξτε ο Τάκης Λεμονής, δύο φορές τοποθετήθηκε δίχως να δεχτεί ερώτημα, τόσο στο τέλος του παιχνιδιού από το συνδρομητικό, όσο και στην συνέντευξη τύπου.

Και αμέσως μετά το παιχνίδι και στην συνέντευξη Τύπου αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες και να ρίξει την ευθύνη της ήττας στον διαιτητή.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ

Λίγο αργότερα όμως στην συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη αντίδρασης μετά το 2-1 είπε τα εξής.

"Είναι καλή η ερώτηση αυτή, γιατί πραγματικά έχουμε συνηθίσει στον Ολυμπιακό να αντιδρούμε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ήταν μία περίεργη χρονιά. Και αναφέρομαι σε χρησιμοποίηση και μη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών.

Προσπαθούμε να κοντρολάρουμε την κατάσταση και στα τρεξίματα της ομάδας. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν υπάρχει αντίδραση, αλλά πρέπει να θέλει και το σώμα. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά έχουν ειπωθεί και από άλλους στο παρελθόν. Ακόμα και τα πρώτα ματς, όπως π.χ. με τον Πλατανιά η διαχείριση ήταν πάνω σε αυτό το μοτίβο. Πώς θα χρησιμοποιήσω περισσότερους ποδοσφαιριστές για να έχουμε πιο φρέσκους παίκτες".

Αυτές οι κουβέντες απεικονίζουν την πραγματικότητα και αποδεικνύουν πως γνωρίζει και ο ίδιος ακριβώς γιατί έχασε η ομάδα του.

ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Ο Ολυμπιακός έχασε γιατί δεν μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο, δεν τον πείραξε κανένας διαιτητής. Φάσεις όπως αυτή του Πατίτο που θες τέσσερα ριπλέι για να σιγουρευτείς, ξεφεύγουν από τους διαιτητές. Δεν δικαιολογούν επικοινωνιακό πόλεμο.

Το λάθος στην συγκεκριμένη φάση δεν είναι του διαιτητή, αλλά ο υπερβολικός ελεύθερος χώρος μέσα στην μικρή περιοχή που δίνεται στον Πατίτο και η άνεση που του δίνεται να κοντρολάρει, να του φύγει η μπάλα, να την προλάβει να γυρίσει το σώμα του και να εκτελέσει.

Δεν επιτρέπεται σε αυτόν τον χώρο να δοθεί τόσος χρόνος στον αντίπαλο να κάνει τόσα πολλά πράγματα χωρίς αντίδραση.

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Στον Λεμονή το μόνο που μπορεί κανείς να προσάψει είναι την αδικαιολόγητη με βάση την εικόνα του ποδοσφαιριστή απόφαση να ξεκινήσει με τον Καρντόσο. Ανέλαβε μία ομάδα που σε τρία συνεχόμενα ντέρμπι δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία, πέτυχε αυτή την εικόνα να την βελτιώσει.

Είναι για να τον παίρνουν στο ψιλό τοποθετήσεις, ότι μπορούσαμε 4 και 5-0 στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο συγκεκριμένο διάστημα υπήρχε μία επιθετικότητα, ο Ολυμπιακός έβγαλε ζωντάνια. Δεν αποκλείεται αν σε αυτό το διάστημα υπήρχε ο Ανσαριφάντ στο γήπεδο αντί του Καρντόσο, που δεν κουνιόταν με άνεση, να είχε βγάλει περισσότερες καθαρές φάσεις ο Ολυμπιακός.

Ο Λεμονής πάντως πιστώνεται την βελτίωση έστω για ένα ημίχρονο.Ο Μανόλο Χιμένεθ ξόρκισε ένα δικό του φάντασμα, κέρδισε σε μία έδρα που έχει ταλαιπωρηθεί και έχει γνωρίσει ταπείνωση.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο πάντως αντιμετώπισε προβλήματα. Επέλεξε να πάει σε κοντινή διάταξη με αυτή που χρησιμοποίησε ο Κετσπάγια στον πρώτο γύρο. Φυσικά υπήρχαν δύο τεράστιες διαφορές. Ο Αραούχο μπροστά και ο Σιμόες στην θέση 6. Όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου στην πλευρά που κάλυπτε αμυντικά ο Πατίτο υπήρχε μεγάλο πρόβλημα.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο Μάριν μαζί με τον Φιγκέιρας άσκησαν μεγάλη πίεση και ο Ντίντακ έμενε μόνος του δίχως βοήθεια. Ο Πατίτο μπορεί να έγινε ήρωας με το γκολ που πέτυχε, στον ρόλο του όμως δεν ανταποκρίθηκε στον βαθμό που θα έπρεπε στα πρώτα 45 λεπτά.

ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΣ ΕΥΚΟΛΑ

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είχαν μετρημένη ενέργεια, ξόδεψαν και αρκετή να διαμαρτύρονται σε κάθε φάση και δίχως λόγω στον διαιτητή.

Το σημειώνω γιατί υπήρχε μία υπερβολή που στο παρελθόν την συναντούσαμε στους αντιπάλους του. Κακό μικρόβιο, εύκολα το κολλάς, δύσκολα ξεμπερδεύεις.

ΡΕΤΣΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αγώνας στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικός. Ο Ολυμπιακός δεν είχε βενζίνη για το υπόλοιπο διάστημα, έδεσε τις πλευρές της η ΆΕΚ, έπαιξε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση άμυνα χαμηλά όταν χρειάστηκε και από ένα σημείο και μετά έβγαλε συνεργασίες με Μάνταλο, Αραούχο και πήρε τα πάνω του ο Χριστοδουλόπουλος.

Το ζευγάρι Χριστοδουλόπουλος-Ρέτσος δείχνει και πάνω κάτω και την εικόνα του αγώνα, για 60 περίπου λεπτά, ο Ρέτσος ήταν το αφεντικό, κέρδιζε μάχες και έβγαζε επιθετικότητα.

Στο τελευταίο 30 λεπτό όμως η εικόνα άλλαξε, ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε πιο δυνατά στις φάσεις και ο Ρέτσος δεν έδινε ασφάλεια στο χώρο του.

ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΜΑΝΤΑΛΟ

Συνολικά ένα πλεονέκτημα που είχε η ΆΕΚ ήταν στην μάχη τον δημιουργών της. Στο τρόπο που παίζουν οι δύο ομάδες, οι Φορτούνης, Μάνταλος πάνω κάτω έχουν κοντινούς ρόλους. Ειδικά με τον τρόπο που κατέβασε ο Χιμένεθ την ομάδα του με δύο ακραίους και τον Μανταλο κοντά στον Αραούχο, έμοιαζαν ταυτόσημοι.

Ο χαφ της ΑΕΚ κράτησε περισσότερο μπάλα, ήταν μέσα στο παιχνίδι, επέτρεψε στην ΑΕΚ να έχει στην επανάληψη τον έλεγχο του ρυθμού και είχε συνεργασίες με τον Αραούχο. Ο Φορτούνης, ήταν σε ακόμα έναν αγώνα εκτός ρυθμού.

ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ

Την ΑΕΚ ο Χιμένεθ την έχει βελτιώσει πολύ. Πλέον πρόκειται για ομάδα που έχει καθοδήγηση με πολλές αδυναμίες και ελλείψεις, παθογένειες που έβγαλαν μάτι και στο Καραϊσκάκης, αλλά και πλεονεκτήματα.

Ο Ισπανός κόουτς πήρε κάποιες αποφάσεις, κατέβασε διάταξη που έβγαζε επιθετικότητα και άφηνε ανοιχτούς χώρους, πίστεψε στην προσωπικότητα του Τσιγκρίνσκι και δικαιώθηκε, στήριξε την δημιουργία σε συνεργασίες των Μάνταλο, Αραούχο, τελικά κέρδισε με την επιλογή που αποδείχθηκε στο γήπεδο λανθασμένη.

Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο Πατίτο ήταν για 45 λεπτά η μαύρη τρύπα, το πρόβλημα στο σχέδιο της ΑΕΚ, όμως αυτός τελικά της χάρισε την νίκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK