Ο Μαρίνος τους... δυσκολεύει τη ζωή

Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει στο σημείο ο προπονητής του να αδειάζει δημόσια τον ιδιοκτήτη και ο δεύτερος να μην μπορεί να κάνει τίποτα! Η αξιοπρέπεια του Μαρίνου Ουζουνίδη που δεν του επιτρέπει να τα παρατήσει και ο "εξαφανισμένος" Αλαφούζος που βρίσκεται σε θλιβερή θέση. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

Ο Μαρίνος τους... δυσκολεύει τη ζωή
alafouzos ouzounidis

Είναι παράξενο να βλέπεις αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός και να συνειδητοποιείς πως ο Απόλλωνας έχει μεγαλύτερη επιθετική ποιότητα.

Ήρθαν έτσι τα πράγματα που ο Παναθηναϊκός έπαιζε στην επίθεση του με τον φιλότιμο Δώνη και έψαχνε λύσεις από τον Κουντουριώτη και τον Στάικο και η ομάδα της Ριζούπολης μπορούσε να διεκδικήσει την νίκη με τους Αλμπάνη, Ελμπάζ.

ΕΒΓΑΛΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΑΧΕΣ

Όπως είναι τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από τα παιδιά του Ουζουνίδη. Ο Παναθηναϊκός έχει σαν κέρδος πως για πρώτη φορά φέτος έδωσε μάχες στο αμυντικό κομμάτι. Σίγουρα βοήθησε και ο αντίπαλος, όμως στην Ριζούπουλη έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο αμυντικό κομμάτι. Είχε κοντά τις γραμμές και υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που χίμηξαν με ψυχή στον αντίπαλο και κέρδισαν μάχες.

Είναι κέρδος το γεγονός πως επιτέλους κατάφερε ο Παναθηναϊκός να κρατήσει το μηδέν. Είναι φανερό πως εκτός από το να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα μάχεται, θα βγάζει ψυχή, θα πηγαίνει δυνατά στις φάσεις και θα προσπαθεί να επιτεθεί στην κόντρα, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα περισσότερο αυτήν την στιγμή ο Μαρίνος Ουζουνίδης ή όποιος αναλάβει από εδώ και πέρα τον Παναθηναϊκό.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Βλέποντας το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και κατανοώντας πως ο Παράσχος έχει αυτήν την στιγμή περισσότερες επιλογές πρώτης Εθνικής από ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δημιουργεί τρόμο το γεγονός πως αναμένεται να υπάρχουν από αυτό το ρόστερ και άλλες αποχωρήσεις.

Είδαμε μία ομάδα με πολύ χαμηλό ταβάνι, από την οποία το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσουν και οι Κορμπέλης, Λουντ. Έτσι κι αλλιώς το άμεσο μέλλον για τον Παναθηναϊκό φαντάζει πολύ επικίνδυνο. Ο Ουζουνίδης μπορεί αγωνιστικά να είναι ευχαριστημένος από το γεγονός πως στο κομμάτι χωρίς μπάλα οι ποδοσφαιριστές του πάλεψαν και πήραν καλύτερο βαθμό από ότι συνηθίζουν, για να συμβεί αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Τζανδάρης, που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό.

Έπαιζε μόνιμα κοντά στα στόπερ, διάβασε πολλές φάσεις σωστά και κέρδισε πολλές μονομαχίες. Από εκεί και πέρα, οι δυνατότητες είναι πολύ περιορισμένες.

ΔΙΩΞΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ

Πάμε τώρα στα πιο σημαντικά. Το είπα και στην εκπομπή την Παρασκευή το βράδυ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει εισπράξει και γνωρίζει τον πόλεμο που του κάνουν οι συνεργάτες του Αλαφούζου. Έχει αποφασίσει να κάνει ότι μπορεί για να είναι απέναντι και μία φωνή αντιπολίτευσης στο πλάνο εξευτελισμού που έχει βάλει σε εφαρμογή ο Νέρωνας του Παναθηναϊκού και δεν έχει σκοπό να τους κάνει εύκολο το έργο.

Παίρνει και δικαιολογημένα δύναμη από την στήριξη του κόσμου και με την στάση του προκαλεί τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να τον διώξει. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν έχει αναδείξει προπονητής τόσο πολύ την ανεπάρκεια ενός ιδιοκτήτη. Έκανε συνέντευξη που έπαιξε σε τηλεόραση, ραδιόφωνα, σάιτ σε ζωντανή μετάδοση, δήλωσε πως αρνείται να ακολουθήσει το καταστροφικό πλάνο της διοίκησης, έβγαλε στην φόρα το γεγονός πως του ζήτησαν να διώξει τον τραυματία Λουτσιάνο και ακόμα παραμένει στην θέση του.

Γελοιοποιεί με την στάση του τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Έγραψα και την Παρασκευή, οι άνθρωποι του Αλαφούζου θέλουν να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ουζουνίδη. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να αποτρέψει το πλάνο που εξήγησα αναλυτικά στο κείμενο της Παρασκευής, αλλά τους δυσκολεύει την ζωή. Πίστευαν πως μετά από κάποια βαριά ήττα θα τα παρατούσε ο Ουζουνίδης όμως έδειξε αντοχές. Την περασμένη Πέμπτη του είπαν ακριβώς ποια είναι η πραγματικότητα και τα σχέδια τους, προφανώς θεωρώντας πως θα παραιτηθεί.

Ο Ουζουνίδης όμως γνωρίζει πως έχει μαζί του τον κόσμο και δεν παραιτείται. Γνωρίζει επίσης πως μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος ακόμα να είναι ο άνθρωπος που διοικεί τον Παναθηναϊκό, αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί έχει μείνει αυτός και οι τρεις - τέσσερις συνεργάτες του. Κατανοεί πως όσο και να θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία του και να συνεχίσει με ανθρώπους πιο προσιτούς, ο Γιάννης Αλαφούζος φοβάται να τον απολύσει.

Θλιβερή η θέση του Γιάννη Αλαφούζου. Κανένας ιδιοκτήτης μεγάλου συλλόγου δε έχει φθάσει σε τόσο αμήχανη, σε τόσο θλιβερή θέση όσα χρόνια παρακολουθώ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι κι αυτή μία μικρή δικαίωση για τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK