Ο Μιραλάς της... διαφοράς και ο Μουνιέ που... ήρθε!

Ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί την πρώτη πραγματικά μεγάλη μεταγραφή των τελευταίων ετών στον Ολυμπιακό που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσε να δεχθεί στις γιορτές ο Όσκαρ Γκαρθία. Δώρο όμως θέλει να κάνει και ο Σαββίδης στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Μολέδο... κλωτσάει. Ο Τσάρλυ σχολιάζει.

Ο Μιραλάς της... διαφοράς και ο Μουνιέ που... ήρθε!

Ένα καλό μήνυμα πως το πλάνο πάνω στο οποίο χτίζεται η αγωνιστική επιβίωση του Παναθηναϊκού μπορεί να λειτουργήσει, ήρθε στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Για τον Παναθηναϊκό ήταν τελικός. Έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει τη νίκη για να μην μπλέξει σε δυσάρεστες περιπέτειες και να μπορέσει να δουλέψει με λιγότερο άγχος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γύρισε στο κέντρο της άμυνας τον Κουρμπέλη και είδε τον Μουνιέ να κάνει ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Ο Κουρμπέλης έπαιξε την θέση με ρίσκο, έκανε κάποια λάθη που αν ο αντίπαλος είχε την δυνατότητα να τα εκμεταλλευτεί θα υπήρχε πρόβλημα, όμως επιθετικά βοήθησε πολύ. Η ταχύτητα του έδωσε την δυνατότητα η τελευταία γραμμή άμυνας να πάει πιο ψηλά και στην δημιουργία κέρδισαν οι "πράσινοι" ακόμα έναν ποδοσφαιριστή.

Σε ένα παιχνίδι που έπρεπε να δημιουργήσει βοήθησε πολύ το γεγονός πως υπήρχε στόπερ που έτρεχε την μπάλα και λειτουργούσε σαν χαφ στην ανάπτυξη. Φυσικά την διαφορά σε ολόκληρο το παιχνίδι την έκανε ο Μουνιέ, που ζάλισε τους αντιπάλους του και έδειξε πως θα είναι μία καινούρια μεταγραφή από εδώ και μπρος.

ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ

Την μεταγραφή Μουνιέ την πίστευα πολύ. Τον ποδοσφαιριστή τον γνώριζα από την Μονπελιέ, έχει υψηλή κλάση, τον πήγε πολύ πίσω η περσινή εντελώς άδεια χρονιά. Ήρθε σε μία προβληματική ομάδα, έπαθε και θλάση στο δεύτερο παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε, έχασε την θέση του στην βασική ενδεκάδα, αλλά και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Στον αθλητισμό όμως παίζει μεγάλο ρόλο ο χαρακτήρας και ο επαγγελματισμός του φαίνεται πως είναι ικανός να γυρίσει το χαρτί.

Όταν έπαθε δεύτερη φορά θλάση στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ο Γάλλος δεν το έβαλε κάτω. Είχαν δημιουργηθεί όλες οι συνθήκες για να βγει η μεταγραφή του μία από τις χειρότερες βάσει προσδοκιών και αποτελέσματος στην ιστορία του συλλόγου. Ο Μουνιέ όμως δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κοροϊδέψει, αποφάσισε να κατέβει επίπεδο για να βρει χρόνο συμμετοχής και να ξανασηκώσει την καριέρα του.

Σε ένα χρονικό σημείο που οι περισσότεροι ξένοι μίλαγαν συνεχώς με τους μάνατζερ τους ενημερωνόντουσαν για τις λεπτομέρειες των συμβολαίων τους και είχαν τάσεις φυγής, ο Μουνιέ στρώθηκε στην δουλειά. Έκανε τρομερή προσπάθεια με έξτρα θεραπείες για να επιστρέψει από την θλάση όσο γινόταν πιο γρήγορα και τα κατάφερε.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΟΥΝΙΕ

Επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ και αυτή την φορά εμφανίστηκε ο κανονικός Μουνιέ. Μέσα στην απόγνωση, πολλές φορές είχε παίξει χιουμοριστικά η ατάκα " λες να μας έφεραν άλλον Μουνιέ;" μεταξύ των προπονητών της ομάδας. Βλέπετε τον είχαν δει σε πολλά παιχνίδια πριν τον αποκτήσουν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο ποδοσφαιριστής που στις πλευρές μπορούσε να περάσει και από τις δύο μεριές τον αντίπαλο, με ντρίπλα ταχύτητας αλλά και μικρή που δείχνει κλάση, δεν μπορούσε στις προπονήσεις να ντριπλάρει ούτε τους κώνους των ασκήσεων.

Έβλεπαν όμως έναν ποδοσφαιριστή που το πάλευε και επίσης καταλάβαινε και αποδεχόταν πως δεν ήταν καλά. Τέτοια παραδείγματα πρέπει να τα αξιολογούμε συνολικά για να βγάζουμε συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν στο μέλλον σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Δεν είναι απλό για έναν ποδοσφαιριστή να επανέλθει όταν έχει μείνει για περισσότερο από μία σεζόν μακριά από την δράση. Χρειάζεται χρόνος για να βγάλει αυτά που μπορούσε στο παρελθόν και φυσικά επιμονή από τον ίδιο και υπομονή από τους υπόλοιπους.

Η αλήθεια είναι πως ο Μουνιέ ήρθε και σε μία δύσκολη κατάσταση για τον σύλλογο που είχε ανάγκη να πάρει από τον κάθε ποδοσφαιριστή άμεσα αποτελέσματα και τελικά αυτό αποδείχθηκε μπούμερανκ. Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά είδαμε τον πραγματικό Μουνιέ, έναν εξτρέμ με πέταγμα, που μπορεί να φύγει στην πλάτη της άμυνας χωρίς μπάλα, να διαβάσει τον μπακ και να αποφασίσει από ποια πλευρά θα τον περάσει, να δοκιμάσει ντρίπλα και από μέσα και από έξω και να δημιουργήσει.

Η εικόνα του ήταν πειστική. Είχε ανοίγματα, τρεξίματα αντοχή, φάνηκε ο ποδοσφαιριστής πως είναι καλά και έρχεται. Δεν ήταν ένα συγκυριακά καλό παιχνίδι. Οι ενέργειες έγιναν βάσει των προσόντων που διαθέτει ο ποδοσφαιριστής. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που την σεζόν 14/15 είχε 9 γκολ και 8 ασίστ στο Σαμπιονά και έχει κάνει χρονιά με 11 ασίστ στο ίδιο πρωτάθλημα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε έναν ποδοσφαιριστή που τον βοήθησε να κάνει μία πολύ καλή εμφάνιση και να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο η άνοδος του Βιγιαφάνιες ήταν καθοριστική, ώστε να μπορεί να δημιουργεί επιθέσεις και από τις δύο πλευρές και να φθάσει στην νίκη. Του έλλειπε πολύ ένα σημείο αναφορά στην επίθεση. Ο νεαρός Πίσπας δεν κατάφερε να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να περάσουν την μπάλα, δεν κινήθηκε σωστά και δεν μπήκε δυνατά στις φάσεις.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να πειραματιστεί και χρησιμοποίησε τον Δώνη επιθετικό. Από τον αυτόν πήρε ακουμπήματα μέσα στην περιοχή, που βοήθησαν να κουραστεί και να λυγίσει η άμυνα του Πλατανιά, δεν πήρε όταν του δόθηκε η δυνατότητα μία εκτέλεση φορ. Έστω και με δύο πέναλτι οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη κατάφεραν να πετύχουν μία νίκη που χρειαζόντουσαν πολύ και την έψαξαν με σωστό τρόπο και υπομονή.

Ποδοσφαιρικά ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να παραμείνει σε ένα αξιοπρεπή αγωνιστικά επίπεδο αν μπορέσει και κρατήσει τους Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες όπως επιθυμεί και ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Θα ήταν ευχής έργον για τον σύλλογο αν καταφέρουν να πείσουν τον Μολέδο να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΟΚ. Ευεργέτης του Παναθηναϊκού θα γίνει ο Ιβαν Σαββίδης αν ολοκληρωθεί η συμφωνία που εκτός από χρήματα θα συμπεριλαμβάνει και τους Κάτσε, Κωνσταντινίδη.

ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ 0-0

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφή με το διπλό που πέτυχε στην Λάρισα και μετρά 7 συνεχόμενες νίκες. Δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να ανοίξει το σκορ. Από την στιγμή που έγινε το 1-0, το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν στα μέτρα των ερυθρολεύκων.

Η ΑΕΛ έπαιξε ένα πολύ σφιχτό 4-5-1 είχε χαμηλά την επιθετική της τριάδα με σκοπό να έχει συνοχή και να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βγάλει φάσεις ανάμεσα στις γραμμές της. Το πλάνο πήγε καλά μέχρι το 54ο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν 70% κατοχή όμως όχι και την δυνατότητα να απειλήσουν. Μία έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Ταχτσίδη βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της ΑΕΛ, ο Μάριν έφυγε γρήγορα στην πλάτη του Γκόλια και ξεκλείδωσε το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα έγινε φανερό πως το αρχικό πλάνο της ΑΕΛ δεν εξυπηρετούσε σε τίποτα και δεν υπήρχε άλλο σχέδιο για να μπορέσουν οι γηπεδούχοι να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, υποχρεώθηκαν να δουλέψουν πιο επιθετικά κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες, που καθοδήγησε ο Κόντης, να πετύχουν στην κόντρα άλλα δύο τέρματα και να δημιουργήσουν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός κρατάει τους 3 βαθμούς, το γεγονός πως έχει μάθει ξανά να κερδίζει. Μετρά 7 σερί νίκες μία ομάδα που στις πρώτες 9 αγωνιστικές είχε πάρει μόλις τα 4 παιχνίδια, ότι δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει σε μικρό χώρο και πως έβγαλε όμορφες συνεργασίες όταν αναγκάστηκε να πάρει μέτρα η ΑΕΛ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΜΙΡΑΛΑΣ

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να είναι ενθουσιασμένοι, καθώς η διοίκηση τους έκανε μία πολύ δυνατή κίνηση με την επιστροφή του Μιραλάς. Δεν χωρά συζήτηση για το αν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που το επίπεδο του είναι πολύ πάνω από του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι χρόνο για να βρεθεί σε καλό ατομικό επίπεδο, με τον εαυτό του παίζει.

Δεν είναι και μεγάλο το διάστημα που έχει να καλύψει. Πέρυσι αγωνίστηκε στα 35 από τα 38 παιχνίδια της Πρέμιερ. Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για αυτόν τον ποδοσφαιριστή τον γνωρίζουμε όλοι. Η διοίκηση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον Όσκαρ Γκαρσία. Του έφερε έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει πιο εύκολο το έργο του. Που με ευκολία μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς και στις τέσσερις επιθετικές θέσεις.

Δημιουργία, μεταφορά μπάλας, συνεργασία, ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, πλάτος, ταχύτητα, ποιότητα, εκτέλεση. Ο Μιραλάς έχει τα πάντα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να μας δείξει τον πραγματικό του εαυτό, όμως η ποιότητα του, το ποδόσφαιρο που παίζει, είναι πολύ πάνω από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τέτοια η πληρότητα που διαθέτει και τόσα πολλά αυτά που είναι ικανός να κάνει σε υψηλό βαθμό στο γήπεδο, που μπορεί να κάνει την διαφορά ακόμα και χωρίς να είναι στην ιδανική ατομική κατάσταση.

Οι μεγάλες ομάδες αφήνουν στον χρόνο το στίγμα τους όταν έχουν μεγάλους παίκτες. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια δεν είχε έναν πραγματικά υψηλής κλάσης ποδοσφαιριστή, ο κόσμος του και συνολικά ο σύλλογος είχε μεγάλη ανάγκη αυτήν την μεταγραφή.

Ο Μιραλάς είναι δεδομένο πως θα μας χαρίσει ξανά όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές και θα κάνει πολύ πιο ελκυστικά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και επειδή φέτος για το πρωτάθλημα γίνεται μάχη, οι ερυθρόλευκοι σύντομα θα έχουν το πλεονέκτημα πως θα διαθέτουν στην επίθεση τους, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει παντού και να κάνει τα πάντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK