Ο μισός Νομπόα και τα συγχαρητήρια σε Αναστασίου

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

Ο μισός Νομπόα και τα συγχαρητήρια σε Αναστασίου

O Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει 4άρα και να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ανατρέποντας το σκορ. Τo παιχνίδι είχε τρία διαφορετικά μέρη. Μέχρι να πετύχει ο Παναθηναϊκός το πρώτο γκολ με την εκπληκτική ενέργεια του Ζέκα που έφερε το ξεμπούκωμα του Μπέργκ, βλέπαμε έναν βαρετό αγώνα. Το αρχικό σχήμα του Αναστασίου με τον Πέτριτς δημιουργό δεν έβγαζε ταχύτητα αλλά και η απόφαση του Αναστασιάδη να ξεκινήσει με 3-4-3 αποδέχτηκε λανθασμένη. Καθώς στα χαφ έπαιζαν οι Νομπόα, Γκολάσα που δεν ήταν σε θέση να κυνηγήσουν για να κλέψουν μπάλα και για να μην εκτεθούν ανασταλτικά έμεναν χαμηλά.

Ο μισός Νομπόα

Από την στιγμή που ήρθε το πρώτο γκολ, ο Αναστασιάδης πέρασε τον Παπαγιαννόπουλο μπροστά από το αμυντικό δίδυμο. Απόφαση που του βγήκε μέχρι την στιγμή που αποφάσισε ο Αναστασίου να βάλει τον Ατζαγκούν, στην θέση του Πέτριτς. Ο Κροάτης δεν μπορούσε να λειτουργήσει με ταχύτητα και ταίριαζε ο τρόπος που αγωνιζόταν στον ομογενή στόπερ του ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο όφελος της αλλαγής τακτική του ΠΑΟΚ ήταν πως κέρδισε μέτρα ο Νομπόα. Έχοντας παίκτη πίσω του κατάφερε να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα του. Πλέον για τον Νομπόα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη, η οποία δεν διαφέρει αρκετά από αυτά που πίστευα όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται σίγουρα, για μισό παίκτη, ανασταλτικά δεν βοηθάει και χρειάζεται στήριξη από την τακτική του προπονητή του. Έχει όμως ποιότητα στην πάσα του και σε ένα σχήμα με καθαρό 6άρι και τον Κάτσε δίπλα του μπορεί να βρεθεί η απαραίτητη χημεία και να μπορέσει να κάνει την διαφορά ο Νομπόα. Στην Λεωφόρο έκανε το πιο μεστό του παιχνίδι από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή φυσική του κατάσταση, την δυνατότητα που δίνει στον Αναστασίου το ρόστερ του να μπορεί να δίνει επιθετικότητα στην ομάδα του με τις αλλαγές του στην διάρκεια του παιχνιδιού και την λανθασμένη απόφαση του Αναστασιάδη να κρατήσει ψηλά τις γραμμές του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν διέγνωσε έγκαιρα πως δεν μπορεί να παίξει ο Ρικάρντο Κόστα στο ένας με έναν τον Καρέλη και ο μαχητικός Καρέλης εξέθεσε την κακή ατομική κατάσταση του Πορτογάλου στόπερ.

Ο Ατζαγκούν έκανε τη διαφορά

Η μεγάλη διαφορά έγινε όμως όταν μπήκε στο γήπεδο και ο Ατζαγκούν. Δεν μπόρεσε να αντέξει η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός απέκτησε κίνηση και υπήρχαν αλλαγές θέσεων. Βλέπετε η απόφαση του Αναστασιάδη να εκτίσει την ποινή καρτών του ο Κάτσε με τον Παναθηναϊκό σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Τζανδάρη, ανάγκασε τον ΠΑΟΚ σε ένα σχήμα με ποδοσφαιριστές που κανένας δεν μπορεί να καλύψει χώρους χωρίς μπάλα. Ο μοναδικός τρόπος για να μην κερδίσει ο Παναθηναϊκός ήταν να είναι στατικός, όπως και συνέβη το διάστημα που έπαιζε σε ρόλο δημιουργού ο Πέτριτς και το σχήμα ήταν βαρύ. Ο Ατζαγκούν μπορεί να χτύπησε 3 φορές την μπάλα λες και του έχουν βάλει τα παπούτσια ανάποδα, αλλά το γεγονός πως άλλαζε θέσεις και κινούνταν σε πολλούς χώρους οδήγησε στο να χάσει τελείως την ισορροπία της η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής και πέρα από την ώθηση που έδωσε η είσοδος του Ατζαγκούν είχε σαν πρωταγωνιστές, τους Μπεργκ, Καρέλη, Ζέκα. Ο Ζέκα αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Νίκησε την θλάση, κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να είναι σε θέση να αγωνιστεί αλλά και να βγάλει εντυπωσιακές δυνάμεις. Πέρα από όσα πολύτιμα προσέφερε στο γήπεδο έδωσε στον προπονητή του και στον κόσμο του Παναθηναϊκού ένα σημαντικό δώρο. Ξεμπλόκαρε με την εντυπωσιακή του ενέργεια στο πρώτο γκολ τον Μπεργκ. Και το πόσο σημαντικό είναι ο παικταράς Σουηδός να είναι ήρεμος και με αυτοπεποίθηση φάνηκε στην συνέχεια.

Συγχαρητήρια στον Αναστασίου

Ο Αναστασίου, για ακόμα μία φορά επανέλαβε το λάθος να ξεκινήσει με τον Πέτριτς σε ρόλο δημιουργό, στερώντας χρόνο από την ομάδα του, αλλά αξίζει συγχαρητήρια που για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο καταφέρνει στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου να εμφανίζει την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Επίσης κατάφερε να κρατήσει σε πολύ καλά επίπεδα την ψυχολογία των παικτών του μετά την αφαίρεση των 3 βαθμών. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο και πιο άδικο για τους ποδοσφαιριστές από το να χάνουν στα δικαστήρια βαθμούς που κέρδισαν με την αξία τους στο γήπεδο. Για το προπονητικό τιμ η προετοιμασία του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ ήταν ίσως η πιο δύσκολη από όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια καθώς έπρεπε να λειτουργήσουν ως ψυχολόγοι και τα κατάφεραν.

Διαβάστε ακόμα:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3

Δημήτρης Κριτής: Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος

News 24/7

24MEDIA NETWORK