Ο Μπεργκ φέρνει στον Παναθηναϊκό τρία καλά συμβόλαια...

Ο Τσάρλι αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις με τον Μπεργκ και τι ξημερώνει για τον Παναθηναϊκό μετά τη -δεδομένη όπως όλα δείχνουν- μεταγραφή του στην Αλ Αΐν. Διαβάστε πως μπαίνουν στην εξίσωση οι Μολέντο και Γουακάσο...

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Άσχημα νέα για τον Παναθηναϊκό, η κατάσταση μοιάζει να είναι χαοτική. Από πολύ νωρίς, πριν καν τελειώσει η σεζόν, σας είχα ενημερώσει πως το πλάνο του καλοκαιριού φτιάχνεται χωρίς τον Μπεργκ. Ο Σουηδός δεν άντεχε άλλο την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο σύλλογο όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ομάδα χρειάζεται άμεσα ρευστότητα.

Οι καθυστερήσεις των πληρωμών δυσκολεύουν πολύ την καθημερινότητα του συλλόγου και μόνο με αποχώρηση του Μάρκους Μπεργκ μπορεί να εισρεύσει στα ταμεία ένα σημαντικό ποσό, όπως είναι τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η ελπίδα πλέον των φίλων του Παναθηναϊκού δεν είναι να παραμείνει ο Μπεργκ. Αλλά τουλάχιστον η ομάδα να μπορέσει να λειτουργήσει με υγεία, αν ο Σουηδός πωληθεί. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα που όλοι υπολόγιζαν να πάρει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του.

Σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, αλλά το σενάριο που ανέφερα την περασμένη Πέμπτη είναι και το μοναδικό θετικό. Δηλαδή η αποχώρηση του Μπεργκ να φέρει τρία καλά συμβόλαια στον Παναθηναϊκό από 900 χιλιάδες ευρώ έως 1,2 εκατομμύρια προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στην καθημερινότητα του συλλόγου. Είναι περίεργο, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό ότι φεύγει ο Μπεργκ, αλλά το αν η αποχώρηση του θα γίνει με έναν τρόπο ικανό να λύσει τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν.

Ο ΓΟΥΑΚΑΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελπίζω να ευσταθεί το σενάριο βιωσιμότητας. Μαθαίνω όμως πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Το πρωί της Δευτέρας ο Γουακάσο, στις δηλώσεις του, έκανε φανερό πως θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί πως ο Παναθηναϊκός δεν τον έχει ξοφλήσει. Δήλωσε πως σύντομα θα μείνει ελεύθερος, ουσιαστικά μαρτυρώντας την επόμενη κίνηση του, που είναι η προσφυγή.

Μακάρι να έχουν δίκιο στον Παναθηναϊκό που ισχυρίζονται πως στον ποδοσφαιριστή δεν οφείλονται τόσα πολλά για να δικαιούται να κάνει προσφυγή, ο ίδιος όμως είπε ανοιχτά ποιες είναι οι προθέσεις του και μαθαίνω πως ήδη έχει κινηθεί ανάλογα.

Και ο Μολέδο είχε πλασαριστεί στην Μπεσίκτας ως ελεύθερος, στον Παναθηναϊκό όμως μετά τα γεγονότα πριν από το παιχνίδι της Τούμπας είχαν πάρει τα μέτρα τους και του είχαν καταθέσει λεφτά. Οπότε το καλό σενάριο είναι να έχει συμβεί το ίδιο με Γουακάσο. Φοβάμαι, όμως, πως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και στον Παναθηναϊκό οι δηλώσεις και οι προθέσεις του Γουακάσο αποτελούν ψιλά γράμματα.

Η ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ

Επαναλαμβάνω για το καλό του συλλόγου, εύχομαι να έχει επικρατήσει η λογική και να είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να διεκδικήσει και να πάρει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Μπεργκ. Έχω την ενημέρωση όμως πως η Αλ Αΐν έχει σκοπό να χρυσώσει τον Μπεργκ, αλλά όχι τον Παναθηναϊκό. Και ο Σουηδός επιθετικός θα πιέσει τη διοίκηση να δεχτεί ένα πολύ χαμηλό τίμημα.

Είναι ντροπή να συμβεί κάτι τέτοιο και θα πρόκειται για μία απόδειξη πως στον Παναθηναϊκό επικρατεί το χάος.

Μαθαίνω όμως πως ο Παναθηναϊκός οφείλει στον Μάρκους Μπεργκ 500 χιλιάδες, ενώ οφειλές υπάρχουν και στον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή. Με αυτό το όπλο θα προσπαθήσουν να επιβάλουν στον Παναθηναϊκό να δεχτεί χαμηλή πρόταση της Αλ Αΐν, στη λογική πως σας κάνουμε και χάρη που δεν το τραβάμε περισσότερο.

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Επαναλαμβάνω, μακάρι στον Παναθηναϊκό να έχουν πάρει τα μέτρα τους και να μην συμβεί αυτό που φοβάμαι. Θα είναι άλλωστε και παράλογο να μην το έχουν κάνει. Αν πάντως αναγκαστούν να χάσουν τον Μπεργκ για ποσό κάτω από τα 4 εκατομμύρια, θα πρόκειται αφενός για απίστευτη ταπείνωση και πάνω απ' όλα θα χαθεί και η τελευταία ελπίδα. Εκεί θα τελειώσει το έργο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΡΗΤΡΑ

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό, με διοίκηση Αλαφούζου, είναι ένας: να πάρει τα 5,5 από την πώληση Μπεργκ και με αυτά τα λεφτά να καλυφθούν τρύπες από το παρελθόν και να γίνουν όσα έχουν συμφωνηθεί με Λυμπερόπουλο - Ουζουνίδη. Να επιτραπεί στους ανθρώπους να κάνουν το πλάνο τους και να δημιουργήσουν μία ομάδα με τη δική τους φιλοσοφία.

Αν όμως έχει φτάσει στο σημείο η διοίκηση του Παναθηναϊκού να χάσει τον Μπεργκ και να μην πάρει οικονομική ανάσα, τότε τα πράγματα θα είναι απελπιστικά και δεν θα υπάρχει καμία διέξοδος.

Άμεσα θα μάθουμε, αν υπάρχει έστω μία μικρή ελπίδα να σωθεί το καράβι. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά αυτή την στιγμή μοιάζει δύσκολο ακόμα και αυτό το σενάριο, που φάνταζε σαν μία ύστατη λύση.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΝΤΡΟΠΗ

Στον Παναθηναϊκό μαθαίνω πως από τη στάση του Σουηδού και του μάνατζερ του έχουν καταλάβει πως έρχονται τα δύσκολα. Δεν περιμένουν να τους χτυπήσουν το τηλέφωνο και να τους προσφέρουν τη ρήτρα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλά με το παράθυρο που η ίδια η διοίκηση έχει ανοίξει, θα δεχτούν πίεση για να συμφωνήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές.

Η πλευρά του Μπεργκ πιέζει για να δεχτεί ο Παναθηναϊκός νούμερα που ντρέπομαι να αναφέρω.

Και αν όλα αυτά ισχύουν, οι δρόμοι για τον Παναθηναϊκό είναι δύο: είτε συμφωνία σε χαμηλό ποσό είτε μετωπική με τον αγαπημένο των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αρχικά θα φταίει όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιος τρίτος. Το ρόλο του κακού, θα τον έχει πιθανότατα ο μάνατζερ του Μπεργκ.

ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΓΚ ΧΡΩΣΤΑΕΙ

Ελπίζω να καταφέρει ο Μπεργκ να πείσει την πλούσια ομάδα από τα Αραβικά Εμιράτα να προσφέρει ένα αξιοπρεπές νούμερο στον Παναθηναϊκό και να κλείσουν όλα γρήγορα. Δεν αξίζει σε αυτή την σχέση να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο.

Εξάλλου και ο Παναθηναϊκός έχει προσφέρει πολλά στον Μπεργκ. Τον βοήθησε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο, να γίνει ξανά το βασικό φορ της Εθνικής Σουηδίας και στα 31 του να είναι κοντά σε συμφωνία που θα του αποφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, άλλωστε, η ρήτρα έγινε ήδη... λογικές απαιτήσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK