Ο Ολυμπιακός που έχεις... συνηθίσει!

Ο Ολυμπιακός είναι ελκυστικός, έχει ποιότητα και δείχνει έτοιμος να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Ο Τσάρλυ σχολιάζει τη νίκη κόντρα στην Ριέκα και τονίζει τις αδυναμίες που βγήκαν στην επιφάνεια, κυρίως, στην άμυνα και τα τρεξίματα στο κέντρο.

Ο Ολυμπιακός που έχεις... συνηθίσει!
fortounis zile

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στo 93ο λεπτό να πάρει μία νίκη που άξιζε και κυνήγησε μέχρι τέλους. Η εικόνα του παιχνιδιού μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι, πως μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μαζί με τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

Πέρα από στόχους και αποτελέσματα, έγινε φανερό στον αγώνα με την Ριέκα κάτι που είχα αναφέρει μόλις άρχισε να παίρνει την νέα μορφή το ρόστερ. Ο φετινός Ολυμπιακός βλέπεται πολύ ευχάριστα, είναι ελκυστικός. Έχω την αίσθηση πως ακόμα και ας μην έμπαινε το γκολ του Ρομαό και παρότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό, ο κόσμος θα χειροκροτούσε, καθώς θα έφευγε γεμάτος από το γήπεδο.

Το να ευχαριστιέται ο κόσμος, είναι κάτι πολύ σημαντικό και δεν συνέβαινε τα τελευταία δύο χρόνια.

ΕΙΧΕ ΕΞΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΚΟΛ

Ο αγώνας χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο κομμάτι είναι από το 1ο μέχρι το 41ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ήταν ευχάριστος, έπαιρνε ποιότητα και τελικές πάσες από τον Καρσελά, είχε δραστήριο τον Μάριν, πολύ κινητικό τον Μπεν και μία διάθεση να αναπτυχθεί γρήγορα και να προσπαθήσει να μένει ψηλά, όταν χάνεται η μπάλα προκειμένου να οδηγήσει σε λάθος τους παίκτες της Ριέκα.

Παρότι κατάφερε πολλές φορές να δημιουργήσει πρόβλημα και να οδηγήσει σε λάθος τους Κροάτες, με την απόφαση του να τους πιέσει στην προσπάθεια τους να βγουν εκτός περιοχής, αντιμετώπισε πρόβλημα τις φορές που έσπαγαν την πίεση του. Ειδικά ο Έμπερ στα πρώτα 45 λεπτά ήταν μία μόνιμη πυγή κινδύνων, έκανε δύσκολη την ζωή του Κούτρη και στο 41ο λεπτό έκανε το 1-0.

Μέχρι σε εκείνο το σημείο οι ερυθρόλευκοι είχαν έναν εντυπωσιακό Καρσελά και είχαν πετύχει με την ανάπτυξη τους, να φέρουν 3 φορές τον Μπεν και από μία τους Οφόε, Σεμπά, Μαρίν σε πιο πλεονεκτική θέση για τελική, από αυτήν που βρέθηκε ο Έμπερ στο 41ο λεπτό, αλλά το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 0-1. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο ειδικά αν ο λόγος που χάθηκαν οι ευκαιρίες εξηγείται από ένα κενό που υπάρχει στο ρόστερ σου. Ο Μπεν είναι γρήγορος, βγάζει πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι, παίζει με φιλότιμο, όμως φορ περιοχής δεν είναι. Έχει εκτέλεση πάνω στο τρέξιμο του, όχι όμως την άμεση εκτέλεση του στράικερ.

ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΖΙΛΕ

Το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού είναι και το μοναδικό που μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματικό και αφορά το διάστημα από την στιγμή που σκόραρε ο Έμπερ, μέχρι και την είσοδο του Φορτούνη. Ο Μπέσνικ Χάσι άργησε να βάλει μέσα τον Φορτούνη και ο Ολυμπιακός μετά από ένα μουδιασμένο μικρό διάστημα από την στιγμή που έγινε το 0-1 μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου, μπήκε νωθρός στην επανάληψη.

Ο Ζιλέ όσο ήταν φρέσκος έδειξε πολύ καλά στοιχεία, είχε όμως μόνο ένα γεμάτο 30λεπτό και μετά κρυβόταν, ο Οφόε έβγαλε κατά διαστήματα δείγματα υψηλής ποιότητας, όμως ακόμα πηγαίνει σε ελεγχόμενα ανεβάσματα και η απουσία στράικερ σε συνδυασμό με το άδειασμα που έφεραν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και μία συνολική αδυναμία που υπήρχε στα δύο ακραία μπακ, έδειχναν στοιχεία ικανά να πνίξουν τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια φώναζε η ομάδα πως χρειάζεται μία λύση από τον πάγκο, που ο Μπέσνικ Χάσι άργησε να την δώσει.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η είσοδο του Φορτούνη, έδωσε αυτό που έλλειπε από τους παίκτες που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και τελικά ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Την άμεση και ποιοτική τελική επιλογή. Με το πρώτο ακούμπημα της μπάλας άνοιξε την άμυνα της Ριεκα και εκμεταλλεύτηκε το κάθετο κόψιμο του Οφόε. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει μέτρα, είχε κερδίσει σε αυτοπεποίθηση. Στο καλό κλείσιμο του παιχνιδιού, σημαντικό ρόλο έπαιξε πως από ένα σημείο και μετά βελτιώθηκε η αμυντική λειτουργία της τελευταίας γραμμής άμυνας, ο Κούτρης που αντιμετώπισε στο πρώτο μέρος μεγάλα προβλήματα από τον Βραζιλιάνο Έμπερ στην επανάληψη ήταν αποφασιστικός. Κέρδισε αρκετές μάχες και έμεινε ψηλά. Όλα αυτά επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να λειτουργήσει σαν αφεντικό στο γήπεδο και να ασκήσει πίεση μέχρι να βρει τρόπο να ρίξει την Ριέκα.

Το τελικό χτύπημα ήρθε στο 83ο λεπτό με την αποβολή Ζούτα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο, ήταν δεδομένο πως θα βρει καθαρές ευκαιρίες το ζητούμενο ήταν να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 91ο λεπτό η κεφαλιά του Ανδρούτσου πήγε στο δοκάρι, δύο λεπτά αργότερα η κεφάλια του Ρομάο έδωσε στον Ολυμπιακό την νίκη που τόσο άξιζε.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ, ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ

Δεν μιλάμε για μία άρτια εμφάνιση, καθώς υπήρχαν κενά και αδυναμίες, όμως ήταν μία όμορφη εμφάνιση και υπήρχε ένας συνδυασμός ανωτερότητας και προσπάθειας μέχρι τέλους, που άξιζε να δικαιωθεί.

Το τέλος του αγώνα δείχνει μία αισιόδοξη συνολική εικόνα για την ρεβάνς, καθώς ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος και με ένα τελικό αποτέλεσμα που του επιτρέπει να πάει σε παιχνίδι χώρου, τον βοηθά να κρύψει αδυναμίες και τον οδηγεί σε μία ποδοσφαιρική λογική που αυτήν την εποχή μοιάζει να του ταιριάζει.

ΕΚΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Από εκεί και πέρα νοιώθω πως βγήκαν και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Ομάρ δεν είναι αυτός που θυμόμαστε από την πρώτη του παρουσία στον Ολυμπιακό. Ο Ζιλέ μέχρι το 30 λεπτό που είχε δυνάμεις έδειξε πως είναι ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής, με γρήγορες και άμεσες επεμβάσεις, απλός ευκίνητος με σωστά τρεξίματα διαβάσματος του παιχνιδιού, δεν είχε όμως την δυνατότητα να παίξει περισσότερο και έπρεπε να αντικατασταθεί.

Ο Μπεν είναι φιλότιμος, τρέχει πολύ, έβγαλε επιστροφές σαν φορ που μου έδειξαν πως είναι σε θέση να δώσει λύσεις και σαν εξτρέμ. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του αγώνα έδινε το δικαίωμα στην διάρκεια του στον Μπέσνικ Χάσι να βάλει τον Ανσαριφάντ και να περάσει στην θέση του Σεμπά, τον Μπεν για να πιέσει ακόμα περισσότερο. Δεν το έκανε πιθανός επειδή δεν έχει σε καμία εκτίμηση τον Ανσαριφάντ. Όσο φιλότιμο όμως και να βγάζει ο Μπεν, δεν τον βολεύει να παίζει στράικερ απέναντι σε ομάδες που επιλέγουν να αμύνονται βαθιά με πολυπρόσωπη άμυνα.

Είχε μία εικόνα το παιχνίδι, που σε κάνει να πιστεύεις πως με έναν στράικερ με καλή τελική εκτέλεση ο Ολυμπιακός θα είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο.

Επειδή έρχεται στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου νέο κύμα μεταγραφών, ο Ολυμπιακός κατά σειρά προτεραιότητας χρειάζεται στράικερ, στόπερ, έναν τουλάχιστον μπακ και έναν καθαρό εξτρέμ που να δίνει πλάτος, να παίζει χωρίς μπάλα και να έχει καλύτερη εκτέλεση από τους Σεμπά, Πάρντο, Ελιουνούσι. Ειδικά φέτος που οι ερυθρόλευκοι έκαναν κινήσεις που τους κάνουν πιο ευχάριστους στο μάτι, ο Σεμπά έδειχνε παράταιρος και χτύπαγε άσχημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK