Ο παίκτης με το πούρο και ο Μάγκατ που τους αξίζει

Ο Τσάρλυ ξεσπάει για τον διεθνή ποδοσφαιριστή που είδε με πούρο και τους συμπαίκτες του που απλά τον παρακολουθούσαν 6 ώρες πριν από το παιχνίδι με την Ουγγαρία και καταπιάνεται με το πρόβλημα πειθαρχίας που υπάρχει στην Εθνική Ελλάδας.

Ο παίκτης με το πούρο και ο Μάγκατ που τους αξίζει
Ελλάδα

Απέναντι στην Ουγγαρία ήρθε η πρώτη μας νίκη μετά από ένα παιχνίδι που έμοιαζε σαν αυτά που δίναμε μικροί στις πλατείες, όταν παίζαμε όλοι άμυνα και όλοι επίθεση, δίχως σκέψη και ποδοσφαιρική τακτική. Με το 4-3 επί των Ούγγρων τελείωσε η πιο εξευτελιστική προκριματική φάση που έχει συμμετάσχει ποτέ η Εθνική ομάδα.

Ζήσαμε την απόλυτη ταπείνωση και την ηθική κατάρρευση μίας γενιάς ποδοσφαιριστών που δεν κατάφερε να μείνει στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσει την κληρονομιά που αποκόμισε από τη γενιά του 2004.

Θεωρώ δεδομένο πως ο νέος προπονητής θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να απομακρύνει από την Εθνική ομάδα τους ποδοσφαιριστές που δημιουργούν πρόβλημα και δεν γνωρίζουν που βρίσκονται.

Αυτό το διάστημα, τα παιδιά έδειξαν σε πολλές περιπτώσεις πως δεν έχουν την προσωπικότητα να διαχειριστούν όσα βρήκαν.

Κάπνιζε πούρο σε κοινή θέα με την ενδυμασία της Εθνικής

Το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε ένα περιστατικό που άφησε με ανοιχτό το στόμα όσους το είδαν. Κυριακή το μεσημέρι, γύρω στις 13:00, σε καφετέρια στη Βουλιαγμένη λίγα μέτρα από το "Vouliagmeni Suites" όπου καταλύει η αποστολή της Εθνικής, ένας διεθνής ποδοσφαιριστής άναψε πούρο!

Προσέξτε, όχι στα μπουζούκια μετά από επιτυχία, αλλά 6 ώρες πριν από το παιχνίδι όπου η Ελλάδα αναζητούσε το πρώτο εντός έδρας γκολ και την πρώτη νίκη.

Ο ποδοσφαιριστής βγήκε για να χαλαρώσει με τους συμπαίκτες του, με μπλουζάκι και ενδυμασία της Εθνικής Ελλάδας σε καφετέρια όπου βρίσκονταν γονείς με τα παιδιά τους και έσκασε πούρο λες και είναι ο... Μάκης Ψωμιάδης. Φόρα παρτίδα, άναψε το πούρο του σε καφετέρια με κόσμο και μάλιστα δεν βρέθηκε από τους παρόντες ένας συμπαίκτης με προσωπικότητα να του επιβάλλει να το σβήσει.

Ρε μάγκα, δεν γράφω το όνομα σου για να μην νομίζεις πως έχω λόγο να στραφώ εναντίον σου και να σου κάνω ζημιά.

Ποιος νομίζεις πως είσαι; Γνωρίζεις πως οι γονείς που σε έβλεπαν να κάνεις πούρο, κοίταγαν με ανοιχτό το στόμα και σε έκρυβαν από τα παιδιά τους; Πώς οι διεθνείς πολίστες που βρίσκονταν στο μαγαζί έκαναν τον σταυρό τους και ντρέπονταν για λογαριασμό σου; Νομίζεις πως έχεις δικαίωμα να φοράς ενδυμασία της Ελλάδας και να βγάζεις αυτήν την εικόνα, ενώ βρίσκεσαι σε αποστολή με το εθνικό συγκρότημα;

Αφήνω έξω από την κουβέντα το τάιμινγκ. Ότι αυτή η συμπεριφορά έρχεται σε μία εποχή που θα έπρεπε να παίρνετε άδεια για να βγείτε περίπατο και από ντροπή εσείς να μένετε στα δωμάτια σας. Όχι μετά από τριάρα από τη Βόρεια Ιρλανδία στο τέλος μίας εξευτελιστικής προκριματικής φάσης, αλλά ακόμα και μετά από τον θρίαμβο του 2004 δεν θα επιτρεπόταν τέτοια εικόνα από διεθνή αθλητή μέρα μεσημέρι.

Βέβαια, κανένας από τη γενιά του 2004 δεν θα φερόταν με αυτόν τον αλαζονικό, αντιεπαγγελματικό τρόπο. Πέρα από την άσχημη εικόνα, μιλάμε για περιστατικό που συνέβη 6 ώρες πριν από επίσημο παιχνίδι και είναι απίστευτο που δεν είχε κανείς συμπαίκτης του την προσωπικότητα να τον συνετίσει.

Μάγκατ που σας χρειάζεται

Είναι πολλά τα προβλήματα της Εθνικής, δεν θα τα λύσω εγώ, αλλά η ομοσπονδία, οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους και ο επόμενος προπονητής.

Έχω την αίσθηση πως τους αξίζει ο Μάγκατ. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν μάθει να είναι επαγγελματίες και χρειάζεται κάποιος να τους επιβάλλει τον επαγγελματισμό. Άλλωστε, είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα. Στην Εθνική πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται όποιος την αγαπάει. Όποιος έχει σκοπό να θυσιάσει πράγματα για να αγωνιστεί. Η παρουσία ενός αυταρχικού και άδικου ανθρώπου θα φέρει από μόνη της την πρώτη εκκαθάριση και θα κρατήσει μόνο όσους πραγματικά γουστάρουν να παίζουν για το εθνόσημο.

Εδώ θέλω να επισημάνω πως τα ίδια τα παιδιά επιζητούσαν να έχουν έναν προπονητή αυστηρό προπονητή τις ημέρες του Ρανιέρι και του Μαρκαριάν. Τους χάλαγε που ο... αριστοκράτης Ιταλός και ο... συμπαθής παππούλης τους έδιναν ελευθερίες και τους άφηναν πολλές ελευθερίες.

Είναι παράξενο γιατί επρόκειτο για επαγγελματίες που αμείβονται υπέρογκα για να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά οι ίδιοι παραδέχονται πως θέλουν κάποιον να τους φέρεται με αυστηρότητα. Σαν γυναίκες που παραδέχονται στις φίλες τους πως θέλουν άνδρα να τους δέρνει.

Έχω την αίσθηση πως μετά από την προκριματική φάση που έκαναν, δικαιωματικά τους αξίζει ο Μάγκατ. Κάποιος που δεν θα τους αφήνει να πάρουν ανάσα. Δεν τον προτείνω επειδή τον πιστεύω σαν προπονητή. Έτσι κι αλλιώς, η αλήθεια είναι πως πλέον ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την πορεία της Εθνικής. Τον προτείνω γιατί τον θεωρώ κατάλληλο άνθρωπό με βάση τη νοοτροπία που έδειξαν οι διεθνείς.

Τους αξίζει κάποιος που θα τους επιτρέπει να βγαίνουν από το ξενοδοχείο της Εθνικής μόνο για να προπονούνται. Που θα τους κάνει καψώνια και θα τους επιβάλλει αυτό που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν από μόνοι τους, δηλαδή τη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν στα αποδυτήρια της ομάδας και όταν θα βρίσκονται στις αποστολές. Που θα τους ξυπνάει χαράματα και θα τους βγάζει στο κρύο να κάνουν προπόνηση λες και είναι κομάντο. Ένας προπονητής αυταρχικός και πολλές φορές άδικος μαζί τους.

Άλλωστε, ήρθε η ώρα να μείνουν όσοι θέλουν πραγματικά να αγωνίζονται για το εθνόσημο. Να παραμείνουν στη νέα προσπάθεια οι συνειδητοποιημένοι και όσοι το λέει η καρδιά τους και αψηφούν κάθε ταλαιπωρία για να προσφέρουν. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος να μάθει σε αυτά τα παιδιά πώς πρέπει να φέρονται, απαιτείται μία δραστική επιλογή.

Καθαρά ποδοσφαιρικά, Λάζλο Μπόλονι

Ποδοσφαιρικά τώρα, ο επόμενος προπονητής, πέρα από το ξεσκαρτάρισμα που πρέπει να κάνει, θα πρέπει να έχει όρεξη, διάθεση και γνώση ώστε να επενδύσει στα νέα παιδιά που έρχονται.

Χρειάζεται ένα μείγμα. Να παντρευτούν οι καλοί κεντρικοί αμυντικοί που έχουμε με τους Φορτούνη και Μάνταλο. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπό που θα καταλάβει πως δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε πολύ από το ποδόσφαιρό που μας έφερε τις επιτυχίες, θα έχει την ικανότητα και τη θέληση να δώσει τον κατάλληλο ρόλο στα νέα παιδιά, να τα κάνει πρωταγωνιστές και να εκμεταλλευτεί τα πρωτοκλασάτα στόπερ που διαθέτουμε σε όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό.

Πέραν του αυταρχικού Μάγκατ, τα υπόλοιπα ονόματα που γράφονται είναι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος στον κόσμο για τη συγκεκριμένη δουλειά, ο υπερβολικά επιθετικόγενής Τόμας Σάαφ, ο συνταξιούχος Μάρτιν Γιόλ που τον προωθούν μανατζερικά γραφεία και ο Λάζλο Μπόλονι.

Καθαρά με ποδοσφαιρικά κριτήρια θεωρώ πως ο αριστοκράτης Ρουμάνος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να γίνει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής. Δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, αλλά μοιάζει πως έχει το πακέτο. Σε όλη την καριέρα του έβαζε σαν στόχο να αναδεικνύει νέα παιδιά και ήξερε πως θα μετατρέψει ένα ταλέντο σε πρωταγωνιστή.

Στην Εθνική δεν γίνεται να βγάλεις ποδοσφαιριστές, αυτό το κάνουν οι σύλλογοι. Βρισκόμαστε, όμως, σε μία εποχή που μία γενιά αποδείχθηκε ακατάλληλη να σηκώσει το βάρος της κληρονομιάς που άφησε η γενιά του 2004. Και χρειάζεται, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές που έρχονται να πάρουν σημαντικό χώρο και ρόλο για να αλλάξουν κάποια πράγματα.

Ο Μπόλονι έμεινε λίγο καιρό στην Ελλάδα ως προπονητής του ΠΑΟΚ και μας άφησε σαν κληρονομιά το διπλό στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και τον Σταφυλίδη. Έδειξε πως δεν φοβάται να δώσει στους νέους παίκτες σημαντικά παιχνίδια και μπορεί να προσαρμοστεί στο ποδόσφαιρό μας και να πετύχει υπερβάσεις μέσα από αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φάκελος Εθνική ομάδα: Η αλήθεια

News 24/7

24MEDIA NETWORK