Ο Πατέρας, ο Τζίγκερ και το μέλλον του Μπεργκ: Οι απαντήσεις του Τσάρλυ

Ο Τσάρλυ συνομίλησε για περισσότερο από δύο ώρες με τους αναγνώστες του Contra.gr για όλα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ τη Σαββάτου (21/11) στη Λεωφόρο. Η ευθύνη των οργανωμένων, ο ρόλος του Αλαφούζου, ο Τζίγκερ, ο Πατέρας, ο Μπεργκ, η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πατέρας, ο Τζίγκερ και το μέλλον του Μπεργκ: Οι απαντήσεις του Τσάρλυ

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Τσάρλυ:

Για το τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο: "Έσπασε ξανά το λουκέτο στην 13 και ήταν εύκολη η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. Ξύλο στην 11 πάνω από την φυσούνα. Συνεχής προσπάθεια για να ανοίξει η πόρτα μεταξύ της 13 και της 14. Απούσα η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Φανερή αδυναμία ελέγχου της κατάστασης. Αν ξεκίναγε, θα μιλάγαμε για έγκλημα που έγινε ο αγώνας σε τέτοιες συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς, ο υφυπουργός είχε δείξει εδώ και καιρό τις προθέσεις του. Απλά η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν είχε την δυνατότητα να ελέγξει τους οργανωμένους. Και τώρα στρέφεται εναντίον του Κοντονή που θα έπρεπε να τον είχε σύμμαχο".

Για Αλαφούζο: "Αυτήν την στιγμή δεν ελέγχει τίποτα. Και αυτό είναι το πραγματικά μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση έχει χάσει τον έλεγχο.

Ο Παναθηναϊκός έχει διακανονισμένα χρέη. Είναι ο μεγάλος σύλλογος της πρωτεύουσας, αλλά ταλαιπωρείται από εσωτερικά του προβλήματα. Όσο ο Γιάννης Αλαφούζος έχει την ομάδα κατώτερη από ότι της αναλογεί, είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν υπόγεια παιχνίδια. Πιστεύω πάντως, πως δεν θα διαλυθεί η ομάδα, μάλλον δεν πιστεύω, ελπίζω.

Έγινε μεγάλο λάθος από την διοίκηση που δεν έδιωξε τον Αναστασίου με την Καμπάλα. Και αναγκάστηκε να τον διώξει έπειτα από απαίτηση των οργανωμένων. Αν το σκεφτεί κανείς, τους δύο συνεργάτες που επέλεξε ο Αλαφούζος για να χτίσει τον νέο Παναθηναϊκό, τους απέπεμψαν οι οργανωμένοι".

Αν τελειώσει η σεζόν και η κατάσταση ομαλοποιηθεί με διοίκηση Αλαφούζου και δεν ξαναδούμε επεισόδια στην Λεωφόρο, θα βγω και θα πω πως έκανα λάθος".

Για την επόμενη ημέρα: "Είναι σαν την χρεωκοπία της χώρας. Μοιάζει πολύ δύσκολη απόφαση να την πάρει κανείς. Είναι πράγματι βίαιη, αλλά από ένα σημείο και μετά καθαρίζουν τα πράγματα και υπάρχει μόνο ανήφορος. Ελπίζω να ξαναβρεί πάντως ο Παναθηναϊκός τον δρόμο του, χωρίς να χρειαστεί η Γ Εθνική.

Ο Πατέρας, ο Τζίγκερ και το μέλλον του Μπεργκ: Οι απαντήσεις του Τσάρλυ
INTIME SPORTS

Με την αλλαγή του αθλητικού νόμου είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση αυτό θέλει να συμβεί. Είναι πρόβλημα του Παναθηναϊκού που διάλεξε αντί να έχει σύμμαχο τον υφυπουργό, τον κάνει εχθρό του. Λανθασμένη στρατηγική επιλογή, που αποδεικνύει πως χάθηκε ο έλεγχος.

Θεωρώ τον Παναθηναϊκό τεράστιο μέγεθος. Επειδή είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της πρωτεύουσας, νομίζω πως θα ξαναβρεί τον δρόμο του. Απλά θα περάσει μία δύσκολη περίοδο".

Για τον Μπεργκ και τις πιθανότητες αποχώρησής του: "Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πλέον θέλουν να φύγουν. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν τον Ιανουάριο απαιτήσει ο Μπεργκ να πάρει μεταγραφή, που είναι και πιθανό σενάριο.

Αυτός είναι ένας πιθανός μεγάλος κίνδυνος. Ο Σουηδός έχει ξενερώσει και δεν ακολούθησε, ούτε ενδιαφέρθηκε για την επικοινωνιακή γραμμή της διοίκησης. Σεβάστηκε τον εαυτό του, τους συμπαίκτες του, τον σύλλογο και στάθηκε στην ουσία, χωρίς να παίξει με την κοινή λογική όπως έκανε η διοίκηση".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Ο τρόπος που λειτουργεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ευνοεί τον Ολυμπιακό, αυτό είναι δεδομένο. Οι ομάδες όμως χρειάζονται διοικήσεις, που να λύνουν προβλήματα και όχι μόνο να επισημαίνουν.

Το πρόβλημα όμως των υπολοίπων είναι εσωτερικό. Μόνο όταν θα έχουν ισχυρές διοικήσεις, που θα είναι σε θέση να επιβάλουν τις θέσεις τους, να ενισχύσουν την ομάδα τους, θα μπορέσουν επί της ουσίας να δώσουν την μάχη, με το παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις από την Καμπάλα, ο Ολυμπιακός κερδίζει στο Εμιρεϊτς, κάθε επικοινωνιακός πόλεμος που προσπαθείς να κάνεις πέφτει στο κενό, ακόμα και αν έχεις επί της ουσίας δίκιο".

Για τους οργανωμένους: "Στις θύρες των οργανωμένων ακόμα μπαίνουν μαζικά χωρίς έλεγχο. Στην Λεωφόρο τους κυνήγαγαν έξω από το γήπεδο και τους άφησαν να μπουν μέσα άτακτα. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο, πως οι διοικήσεις έχουν αποφασίσει να τους κάνουν συνεταίρους, οπότε για ποιες συλλήψεις μιλάμε; Συνεταίρους τους κάνουν και στην πράξη, αποδεικνύεται πως έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τις ίδιες τις διοικήσεις.

Ότι λέγεται και γράφεται ότι δεν γινόταν τίποτα, πραγματικά με ξεπερνάει. Έχει μεγάλη ευθύνη, η διοίκηση του Παναθηναϊκού, γιατί ήταν απούσα.

Η ευθύνη του για τα επεισόδια στην Λεωφόρο περιορίζεται στο ότι τον άδειασαν οι οργανωμένοι και δεν μπορεί πλέον να συνεννοηθεί μαζί τους.

Ο Πατέρας, ο Τζίγκερ και το μέλλον του Μπεργκ: Οι απαντήσεις του Τσάρλυ
INTIME SPORTS

Δεν μπορώ να ξέρω από ποιόν, αλλά κυκλοφορούσε πως ετοιμάζεται χαμός στην Λεωφόρο. Ήταν φανερή στο γήπεδο η απουσία της διοίκησης και η αδυναμία της να παρέμβει και όλοι είδαμε τι είχαν πάρει μαζί τους οι οργανωμένοι.

Λέω ξεκάθαρα πως στον Παναθηναϊκό υπάρχουν υπόγειες διεργασίες. Και το άδειασμα των οργανωμένων στον Αλαφούζο δεν είναι τυχαίο.

Στην πραγματικότητα, οι οργανωμένοι, υποστηρίζουν τον σύνδεσμό τους και όχι τον Παναθηναϊκό ή οποιαδήποτε ομάδα. Τα κριτήρια που λειτουργούν δεν έχουν σαν γνώμονα το συμφέρον των συλλόγων τους, αλλά είναι καθαρά ιδιοτελή. Με αυτήν την έννοια δεν είναι Παναθηναϊκοί".

Για την απόφαση και τις πιθανές ποινές του Παναθηναϊκού: "Πέμπτη μάλλον θα βγει. Λογικά θα κριθεί υπαίτιος. Και θα μηδενιστεί. Αλλά δεν μπορώ και να προκαταβάλλω.

Αν τιμωρηθεί αυστηρά ο Παναθηναϊκός, αυτό θα το κουβαλάει σαν προίκα. Ας πάει του χρόνου στο Καραϊσκάκης, και να βρίσκεται κοντά στην βαθμολογία και ας προσπαθήσουν μετά να του το κάνουν Ριζούπολη. Αλλά αντί για να έχει σύμμαχο την πολιτεία ο Αλαφούζος και να προσπαθήσει να χτυπήσει τον εσωτερικό εχθρό μαζί της και να προστατευτεί για το μέλλον, αποφάσισε να δημιουργήσει και νέους εχθρούς".

Για αποχώρηση Αλαφούζου και επιστροφή Πατέρα: "Δεν βλέπω τίποτα περιμένω. Θα οδηγηθούν τα πράγματα σε ένα σημείο που οι εξελίξεις θα είναι αναπόφευκτες".

Για πιθανή επιστροφή Τζίγκερ: " Aπό την ημέρα που έγινε φανερό ότι ο Αλαφούζος έχασε τους οργανωμένους, υπήρχαν φήμες για επιστροφή Τζίγκερ. Φήμες που συντηρούνταν από ανθρώπους κοντινούς σε παράγοντες του Παναθηναϊκού. Ξαφνικά ο καπετάνιος, πήγε σε δύο παιχνίδια μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος άρχισε να βρίζει ξανά την οικογένεια, χωρίς όμως να στηρίζει τον Αλαφούζο. Παράξενος συνδυασμός, δεν βρίσκετε;"

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Ολυμπιακού στο Champions League: "Ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα του Γκουαρτντιόλα που είναι φορμαρισμένη παίζει με 68% κατοχή, έχει στα άκρα τους Ρόμπεν, Κόστα, Λεβαντόφσκι κορυφή και πίσω τον Μίλλερ. Δύσκολο να μιλάμε για αποτέλεσμα.

Ο Πατέρας, ο Τζίγκερ και το μέλλον του Μπεργκ: Οι απαντήσεις του Τσάρλυ

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι κανένα σχήμα δεν σου εξασφαλίζει επιτυχία. Μάλλον μπορεί ο Σίλβα να σκεφτεί το καλύτερο τακτικό πλάνο και ο Ολυμπιακός να διασυρθεί, χωρίς να φταίει κανένας".

Για τον Ιγκόρ Τούντορ: "Δεν τον βλέπω να μακροημερεύει".

Για την ΑΕΚ: "Ανέβηκε με νέα διοίκηση καθαρή. Θα δούμε το που θα καταφέρει να φθάσει και το πόσο θα μεγαλώσει με την υπάρχουσα κατάσταση. Το σημαντικό είναι πάντως πως δεν χάθηκε και επέστρεψε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θέμης Καίσαρης: ΠΑΟ, θρησκεία, κατάντια 13

News 24/7

24MEDIA NETWORK