Ο Σλούκας, ο Τεόντοσιτς, ο Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ

Ο Ιτούδης που παραμένει με αναβαθμισμένο ρόλο στην ΤΣΣΚΑ, ο απείθαρχος Τεόντοσιτς που θα περάσει την πόρτα της εξόδου, η προσφορά του Ομπράντοβιτς στον Σέρβο για τη Φενέρ και ο Κώστας Σλούκας που ανέβηκαν οι μετοχές του και δεν αποκλείεται... τίποτα. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Σλούκας, ο Τεόντοσιτς, ο Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ

Μπορεί τα Ρωσικά ΜΜΕ να έκαναν σκληρή κριτική στον Ιτούδη και να τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την διοίκηση της ΤΣΣΚΑ. Οι διοικούντες της ομάδας σε συνάντηση που είχαν με τον Δημήτρη Ιτούδη μετά το F4 του διεμήνυσαν πως είναι ευχαριστημένοι από την μεθοδικότητα και τον τρόπο που δούλεψε όλη την χρονιά.

Δεν του χρεώνουν την αποτυχία με τον Ολυμπιακό καθώς πιστεύουν πως την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν κάποιοι αθλητές που βρήκε στην ομάδα και δεν τους διάλεξε ο ίδιος. Του διεμήνυσαν πως ο ίδιος και οι Έλληνες συνεργάτες του θα παραμείνουν στην Μόσχα. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να διαμορφώσουν, όπως οι ίδιοι θέλουν, το ρόστερ της επόμενης σεζόν και στο τέλος της επόμενης θα κριθούν πολύ πιο αυστηρά. Στον Ιτούδη λοιπόν δίνεται ακόμα πιο αναβαθμισμένος ρόλος, καθώς από τον ίδιο θα παίρνουν όλες οι αποφάσεις για την στελέχωση του ρόστερ.

Διώχνει τον Τεόντοσιτς

Η πρώτη αλλαγή που θα κάνει ο Έλληνας τεχνικός είναι η αντικατάσταση του Τεόντοσιτς. Δεν είναι ευχαριστημένος από την παρουσία του στον τελικό, για την ακρίβεια θεωρεί πως αυτός ήταν η αιτία της ήττας, πέρα από όσα έγιναν στην Μαδρίτη, μπορεί στον δρόμο για το F4 να έβγαινε προς τα έξω ένα κλίμα πως έχει βρεθεί το κουμπί για τον Τεόντοσιτς, αλλά φαίνεται πως αυτό περισσότερο ήταν επικοινωνιακό. Άλλωστε κατά καιρούς υπήρχαν πολλά κρούσματα απειθαρχίας όπως στην ήττα στην Μόσχα από την Φενέρ, που ο Τεόντοσιτς, βγήκε εκτός εαυτού στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, πήρε δύο τεχνικές ποινές και οδήγησε χωρίς να σκεφτεί τους συμπαίκτες του σε ήττα την ομάδα του.

Τεόντοσιτς στην Φενέρ με συγκεκριμένο ρόλο

Σε πολλούς έκανε αίσθηση το άμεσο ενδιαφέρον του Ομπράντοβιτς για τον Μίλος. Η αλήθεια όμως είναι πως η αγκαλιά του Ζέλικο αποτελεί την τελευταία ελπίδα για να παίξει επιτυχημένο μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο ο Τεόντοσιτς. Ο Ομπράνοβιτς, δεν έχει σκοπό να του δώσει τα κλειδιά της Φενέρ, αλλά να του προσφέρει ένα συγκεκριμένο ρόλο σε μία ομάδα που θα έχει πολλούς πρωταγωνιστές. Θυμίζω πως στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς ο Σάρας, έπαιρνε 2,3 σουτ το παιχνίδι τα έβαζε και έκρινε μεγάλα παιχνίδια. Στο τέλος των αγώνων μιλάγαμε για τα μεγάλα καλάθια του Γιασκεβίτσιους παρότι ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος και όχι πρωταγωνιστικός.

Σίγουρα ο Τεόντοσιτς στα 28 του χρόνια θα θελήσει και θα έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο από ότι ο Σάρας στον Παναθηναϊκό, όμως θα πρέπει να προσαρμοστεί και να καταλάβει πως ο μόνο τρόπος να αποτινάξει την ετικέτα του loser είναι να μπει στο ροτέσιον της ομάδα του Ομπράντοβιτς και να ακολουθήσει πιστά τους κανόνες του μπάσκετ του Ζότς. Από την ΤΣΣΚΑ θα φύγει το καλοκαίρι σαν αποτυχημένος και δύσκολα ομάδα, που διεκδικεί την Ευρωλίγκα θα του δώσει τα κλειδιά. Οπότε η προσαρμόζεται στους κανόνες του Ομπράντοβιτς και τιθασεύεται σε συγκεκριμένο ρόλο, η κατεβαίνει επίπεδο και συνεχίζει να παίζει εγωιστικό μπάσκετ.

Ανέβηκαν οι μετοχές του Σλούκα

Θέμα προέκυψε με τα δημοσιεύματα από την Τουρκία πως η Φενέρ έκλεισε τον Σλούκα, λίγη ώρα αργότερα ο σύλλογος προχώρησε σε διάψευση. Η αλήθεια είναι πως με το F4 που έκανε ο Σλούκας ο μάνατζερ του τρίβει τα χέρια του. Πρόταση που να καλύπτει τον Σλούκα από την Φενέρ υπάρχει, όχι όμως και τελική συμφωνία, ενώ το γεγονός πως ο Ιτούδης έχει εν λευκώ τον καταρτισμό του επόμενου ρόστερ της ΤΣΣΚΑ δεν αποκλείει πρόταση και από την Ρώσικη ομάδα. Κάτι που δυσκολεύει πολύ τα πράγματα για την διοίκηση του Ολυμπιακού.

Για να παραμείνει στον Πειραιά θα πρέπει ο Σλούκας να αποδεχθεί μία μικρότερη πρόταση από τον Ολυμπιακό, από αυτές που θα έχει από το εξωτερικό. To πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί από το εξωτερικό ο Σλούκας και καλύτερη οικονομικά πρόταση μπορεί να βρει και άμεσα πιο ενεργό ρόλο από ότι του δίνει ο Ολυμπιακός. Το δεύτερο σκέλος που αφορά τον ρόλο του στην ομάδα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την παραμονή Σλούκα. Το καλοκαίρι θα είναι καυτό και για εμένα ο Σλούκας είναι από τους αθλητές που με τίποτα δεν πρέπει να χάσουν οι Αγγελόπουλοι και επαναλαμβάνω το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μόνο οικονομικό.

Διαβάστε ακόμα:

Τάσος Μαγουλάς: Σλούκας, το φαινόμενο... ντόμινο

News 24/7

24MEDIA NETWORK