Ο Χιμένεθ είχε τακτική για νίκη αλλά λογάριαζε χωρίς... Ουάρντα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ που έψαχνε μία επαγγελματική νίκη και είχε σχέδιο να την πάρει, ο Νταμίρ Κάναντι που έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος παίζοντας για να κερδίσει και ο Αμρ Ουάρντα που η ποιότητά του είναι πάνω από το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε. Ο Τσάρλυ γράφει για την όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία που γράφτηκε στο Περιστέρι.

Ο Χιμένεθ είχε τακτική για νίκη αλλά λογάριαζε χωρίς... Ουάρντα!

Στο κανονικό ποδόσφαιρο οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές αλλά στην Ελλάδα η συζήτηση ανοίγει πολύ, παίρνουν μεγάλη μερίδα στην πίτα άνθρωποι που θα έπρεπε η δουλειά τους να είναι πίσω από την βιτρίνα και έχουμε μία λανθάνουσα καθημερινότητα. Στο Περιστέρι όμως γράφτηκε μία πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία.

Ο ΟΥΑΡΝΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο Ουάρντα είναι ένας ποδοσφαιριστής που η ποιότητα του είναι πάνω από το πρωτάθλημα που παρακολουθούμε. Για να είμαστε ειλικρινείς, πέρυσι στον ΠΑΟΚ είχε δείξει πως έχει την δυνατότητα να έχει ρόλο σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου, δεν έκανε όμως τόσο μεγάλη διαφορά όπως στον φετινό Ατρόμητο. Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για το πέρασμα του από το Αγρίνιο, κανένας δεν αμφισβητούσε πως ο Ουάρντα ήταν ένας καλός και ποιοτικός ποδοσφαιριστής, δεν έδειχνε όμως πως μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά όπως κάνει φέτος με την φανέλα του Ατρόμητου.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ την περσινή σεζόν, για μεγάλο διάστημα ήταν βασικός, βρέθηκε εκτός ΠΑΟΚ όχι επειδή έδειξε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί αλλά για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Στην συνέχεια ήρθε η περιπέτειά του στην Πορτογαλία, που έπληξε σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του. Φάνταζε προβληματικός και τελειωμένος και ο Ατρόμητος του έδωσε κάτι σαν μία τελευταία ευκαιρία.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ

Ευκαιρία που ο Ουάρντα την έπιασε από τα μαλλιά. Δίχως υπερβολή, είναι ο ποιοτικότερος -στις επιλογές με την μπάλα- ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος και καταφέρνει με έναν ιδιαίτερο και μόνιμα θεαματικό τρόπο να είναι αποτελεσματικός. Κάνει ταυτόχρονα επίδειξη τεχνικής και ουσίας. Φυσικά είναι τυχερός που βρήκε έναν προπονητή που τον απελευθέρωσε. Τον έβγαλε από τον άξονα μιας που στον ΠΑΟΚ έπαιζε κυρίως στην τριάδα του κέντρου και τον πέρασε στα άκρα. Σε μία ομάδα που παίζει στον χώρο, αλλά λειτουργεί μόνιμα με επιθετική λογική.

Ο Ουάρντα ξεκινώντας από τα άκρα μπαίνει μόνιμα προς τα μέσα και η ομάδα του είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί γύρω του. Σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται ο μπακ τον ακολουθεί και του επιτρέπει να πηγαίνει εσωτερικά και να απαλλάσσεται από το μαρκάρισμα του αντίπαλου μπακ, ο Βασιλακάκης κόβει στην περιοχή, όπως και Ντιγκινί που παίζει μόνιμα από την απέναντι πλευρά, και του προσφέρουν μαζί με τον Ντάουντα επιλογές. Με αυτήν την λογική έστησε ένα μικρό πάρτι με τον Ολυμπιακό και έκανε τον χώρο που αγωνιζόταν τόπο οργίων.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ

Είναι δεδομένο πως με την συνολική του εικόνα, έκανε την προηγούμενη του ομάδα να ασχοληθεί ξανά μαζί του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει στα άκρα του ποδοσφαιριστή να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά όπως ο Ουάρντα. Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε το επεισόδιο με χούλιγκαν να τον απειλούν και να αναγκάζεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ, να του προσφέρει φύλαξη. Ήρθαν έτσι τα πράγματα, με τους οπαδούς της ομάδας στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα του μέχρι το καλοκαίρι του 2020, να βλέπουν το παιχνίδι της ομάδας που αγωνίζεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Μετά από όσα έγιναν στην Τούμπα, το παιχνίδι του Ατρομήτου με την ΑΕΚ, έμοιαζε σαν τελικός πρωταθλήματος. Και εκεί που όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ θα φύγει με ένα μεγάλο τρίποντο, ήρθε ο Ουάρντα να κάνει ένα μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ να φανεί τόσο ωφέλιμο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να τον λατρέψουν.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Ατρόμητος, χάρη στον Ουάρντα, κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης σε ένα παιχνίδι που του ήταν αδύνατον να βρει τελική μέσα στην περιοχή της ΆΕΚ. Το τελευταίο διάστημα ένα από τα όπλα της Ένωσης είναι το αμυντικό της δίδυμο. Οι Τσιγκρίνσκι, Βράνιες είναι ηγέτες και βοηθούν την ΑΕΚ, να διαχειρίζεται με ασφάλεια τα παιχνίδια. Ο Χιμένεθ ήταν πολύ καλά διαβασμένος και φρόντισε μόνιμα να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές στο μαρκάρισμα του Ουάρντα και να προσέξει συνολικά το παιχνίδι του Ατρομήτου από τα άκρα και το αμυντικό σχέδιο είχε βγει.

Η ΑΕΚ ήταν δεδομένο πως θα είναι κουρασμένη. Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα τρεξίματα και επιθετικά ανεβάσματα τα πήρε από τον Χούλτ και δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς που δεν πήρε ζωντάνια και τρεξίματα από Χριστοδουλόπουλο, Αραούχο, ακόμα και από τον Λιβάγια που μπορεί να μην έπαιξε στο Κίεβο έχει φάει όμως πολλά παιχνίδια στην σειρά, αλλά και από τους υπόλοιπους.

ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Έψαχνε μία επαγγελματική νίκη, ένα σχέδιο για να κερδίσει κρατώντας το μηδέν. Αυτό το πλάνο υπήρχε. Ο Χιμένεθ διάλεξε να βάλει τον Γκάλο μπροστά από τον Μπακάκη, γνωρίζοντας πως ο Γιανούλης πάει σε πολλά ανεβάσματα και από την συγκεκριμένη πλευρά ξεκινά ο Ουάρντα, χρησιμοποίησε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, είχε στον άξονα την ταχύτητα των Σιμόες, Γαλανόπουλου και σε συνδυασμό με το καλό ανασταλτικά παιχνίδι όλων κατάφερε να μην δεχτεί ούτε μία φάση από μέσα από την περιοχή σε ροή αγώνα. Αν θυμηθούμε πόσες επιθέσεις δέχτηκε η άμυνα του Ολυμπιακού πρόσφατα στο ίδιο γήπεδο μπορεί να γίνει και κατανοητή η μεγάλη διαφορά που έχουν φέτος οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ βρήκε στην επανάληψη και ένα δώρο από τον Κάναντι.

Ο ΚΑΝΑΝΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Ο Αυστριακός τεχνικός μεγάλωσε μέσα από το θάρρος, το ποδοσφαιρικό θράσος και την επιθετική του λογική το επίπεδο της ομάδας του. Μπορεί ο Χιμένεθ να ενοχλήθηκε που πανηγύρισαν οι άνθρωποι του Ατρόμητου την ισοπαλία, στην πράξη όμως είδε μία ομάδα που έπαιξε για να βρει τρόπο να νικήσει. Ο Κάναντι βλέποντας πως δεν υπάρχει τρόπος να επιτεθεί στην επανάληψη, άλλαξε πλευρά τους Ντιγκινί, Ουάρντα, κάτι που συνηθίζει, τους έδωσε την εντολή να παίζουν πιο μέσα και ζήτησε από τα δύο του μπακ να ανοίξουν πολύ, να πάρουν όλη την γραμμή και να ανέβουν ψηλά. Επιλογή όμως που έδωσε την δυνατότητα στην ΑΕΚ, να μπορεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο Ατρόμητος δεν έπαιξε πίσω για να πάρει το 0-0 και όπως υποστηρίζει ο Χιμένεθ να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ, αλλά ο προπονητής του επέλεξε να κερδίσει. Και το γεγονός πως βρήκε η ΆΕΚ απέναντι της μία ομάδα που έψαχνε την κατοχή μπάλας, αναζητούσε το ρίσκο και είχε επιθετικές εντολές στις γραμμές της, έδωσε την δυνατότητα στην κουρασμένη ομάδα του να βρει δύο καλές αντεπιθέσεις στην επανάληψη. Στην πρώτη ο Λιβάγια άργησε χαρακτηριστικά, δεν έβγαλε πέταγμα και τον πρόλαβε ο Χατζησαϊας, στην δεύτερη ήρθε το γκολ του Αραούχο. Ένα τέρμα που θα μπορούσε να αποδειχτεί χρυσό.

ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΚΑΛΑ, ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗ ΠΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΕ...

Η ΑΕΚ ήταν άτυχη που δέχτηκε την ισοφάριση, γιατί ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να το κρατήσει. Αμύνθηκε καλά, δεν δέχτηκε φάση εντός περιοχής σε ροή αγώνα. Παρότι ο Ουάρντα "πέταγε", φρόντιζε να έχει μόνιμα τρεις ποδοσφαιριστές πάνω του και πλήρωσε δύο πράγματα. Την ικανότητα του Ουάρντα να εκμεταλλευτεί το δικαίωμα που του δόθηκε να σουτάρει από μεγάλη απόσταση και να στείλει την μπάλα εκεί που την έστειλε και φυσικά τον τραυματισμό του Σιμόες.

Όταν παίζεις συνέχεια, έχεις βγάλει παιχνίδι Πέμπτη Βράδυ στο παγωμένο Κίεβο, έχεις ταξιδέψει και δίνεις ξανά απαιτητικό αγώνα είναι λογικό κάποιον να χάσεις. Το κακό για την ΑΕΚ, ήταν πως έχασε τον πιο πολύτιμο ποδοσφαιριστή της, ειδικά για όταν χρειάζεται να διαχειριστεί ένα υπέρ της 1-0. Αυτόν που θα τρέξει, με μπάλα και χωρίς, που θα καλύψει τρύπες, θα πρεσάρει, θα είναι εκεί που πρέπει. Την θέση του, την πήρε ένα βαρύ παιδί, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στην φάση της ισοφάρισης ο Μοράν έχασε αρχικά την μπάλα και δεν βγήκε να μαρκάρει στο σουτ του Ουάρντα. Έπρεπε να αποβληθεί και ήταν με διαφορά ο πιο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού.

Δεν μπορεί να αποδειχτεί αλλά πιθανότατα αν δεν έβγαινε ο Σιμόες η ΑΕΚ να είχε πάρει ένα χρυσό 0-1. Πήγαν όλα όπως έπρεπε για να κερδίσει, έκανε μία πολύ καλή δουλειά ανασταλτικά και από την στιγμή που βρήκε το γκολ ο Χιμένεθ έδειχνε να οδηγεί την ομάδα του σε μία επαγγελματική νίκη, ο Ουάρντα όμως είχε διαφορετική γνώμη. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και δυστυχώς, όχι μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK