Λειτούργησε τέλεια το 4-2-2-2 του Μπέντο

Το παραμύθι με τους βοηθούς πρέπει να τελειώσει, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι στο πολύ αδύναμο τακτικά πλάνο του Σα Πίντο. Γράφει ο Τσάρλυ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ σοβαρή εμφάνιση σε όλο το 90λεπτό, επέβαλε πλήρως τα "θέλω" του και πήρε την πρόκριση ξεπερνώντας και το λάθος του επόπτη. Λάθος που γέμισε με εκνευρισμό τους οπαδούς της ομάδας όχι όμως τους παίκτες του Μπέντο. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

ΜΕ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΞΟΝΑ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Πίντο παρουσίασε μία διάταξη με πολύ αδύναμο κέντρο, την οποία την εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Ο Ατρόμητος δεν ήταν σε θέση να παίξει με δύο δημιουργούς που θέλουν την μπάλα στα πόδια τους στον άξονα Ούμπιδες, Τόνσο και μοναδικό στήριγμα τους να είναι ο Μανιάτης.

Απορώ με την επιλογή του Πορτογάλου τεχνικού, καθώς ο Μανιάτης ψάχνει παιχνίδια για να βρει τον εαυτό του και δεν μπορούσε να στηρίξει μία διάταξη με δύο χαφ κοντά του που παίζουν με μπάλα, δύο εξτρέμ που έπαιρναν πλευρές και δεν έδιναν βοήθειες προς τα μέσα.

ΤΟ 4-2-2-2 ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Πιθανότατα επειδή δεν είχε στον άξονα ούτε τον Μάρτινς, ούτε τον Φορτούνη και του έλλειπε η κάθετη, έδωσε εντολή στους εξτρεμ να μην παίρνουν πλάτος, αλλά να μπαίνουν προς τα μέσα. Τακτική επιλογή που έκανε πιο εύκολο το παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους.Στην πράξη δεν έπαιξε 4-4-2 όπως λένε τα γραφήματα αλλά ένα 4-2-2-2 με τους Μανθάτη, Ελιονούσι να έχουν ελευθερίες, να αλλάζουν πλευρές και να κινούνται συνεχώς πιο μέσα.

Με αυτό τον τρόπο είχε τέσσερις μέσους και κέρδισε κατά κράτος την μάχη του κέντρου. Ο Ολυμπιακός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Είχε σαν μοναδικό μπελά την ενόχληση από την ένταση που έβγαζε στον ρόλο του σε μεγάλο φάσμα γηπέδου ο Πλατέλλας. Κανένας ποδοσφαιριστής, καμία λειτουργία της ομάδας του Περιστερίου δεν ενόχλησε τον Ολυμπιακό.

Ανέβασε πολύ ψηλά τις γραμμές του και είχε τον αντίπαλο βαθιά, δίχως να δέχεται την παραμικρή απειλή στην πλάτη του και χωρίς ο αντίπαλος να κρατά μπάλα στα πόδια του που θα του έδιναν το δικαίωμα να κερδίζει μέτρα. Ο αγώνας από το πρώτο λεπτό είχε κερδηθεί ολοκληρωτικά και σε όλα τα επίπεδα από τον Ολυμπιακό και για αυτό τον λόγο ήταν πολύ άδικο που με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου σκόραρε με ένα τέρμα που δεν θα έπρεπε να μετρήσει.

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Το παραμύθι που έχει ξεκινήσει με τους επόπτες πρέπει άμεσα να τελειώσει. Η ΚΕΔ πρέπει να πάρει τα μέτρα της. Το έγραψα και στο προηγούμενο κείμενο αυτό που συμβαίνει στο δικό μας πρωτάθλημα δεν γίνεται πουθενά. Η θέση έχει εξελιχθεί στα μεγάλα πρωταθλήματα οι βοηθοί ξέρουν που πρέπει να κάθονται και που να εστιάζουν την προσοχή τους δεν χάνουν πλέον φάσεις.

Και σε υψηλό το επίπεδο το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο γρήγορο οπότε και η δουλειά τους πολύ πιο δύσκολη. Δεν γίνεται να μην γίνονται λάθη στο γρήγορο ποδόσφαιρο που παίζεται στο εξωτερικό και στο δικό μας αργό ποδόσφαιρο σε κάθε παιχνίδι να χάνουν μία κραυγαλέα φάση που είτε αλλοιώνει είτε θα μπορούσε να αλλοιώσει ένα παιχνίδι.

Έχει παρατραβήξει αυτή η ιστορία. Αν δεν είναι σκόπιμο και είναι τα λάθη ανθρώπινα ας εκπαιδευτούν καλύτερα. Παίρνουν αποφάσεις που μέχρι και από την τηλεόραση σε κανονικό χρόνο γίνεται αντιληπτό πως έχουν υποδειχτεί λανθασμένα. Και όλα αυτά σε μία σαιζόν που οι διαιτητές έχουν δείξει σημαντική βελτίωση και εξέλιξη στον τρόπο που σφυρίζουν τα παιχνίδια τους.

ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΠΙΝΤΟ

Ας επανέλθουμε στο παιχνίδι μας. Ο Πίντο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, δεν έκανε τίποτα πέρα από το να διδάξει μία κομπίνα πριν το παιχνίδι που βγήκε στην φάση του γκολ για να βοηθήσει τους παίκτες του.

Είχε μία σοφτ διάταξη, λιγότερο παίκτη στο κέντρο, έπαιζε η ομάδα του πολύ χαμηλά, δεν έκλεβε και δεν κράταγε την μπάλα. Παρότι πήρε προβάδισμα στο σκορ, δεν έκανε τίποτα να την βοηθήσει. Μάλιστα με την αλλαγή του έκανε ακόμα πιο αργή την επίθεση του. Έβγαλε τον επιθετικό που του έβαλε το γκολ και σίγουρα θα πήρε ψυχολογία για να βάλει τον πολύ πιο αργό Λε Ταλέκ.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Την ίδια ώρα ο Μπέντο έκανε την κίνηση που έμελε να κρίνει και το παιχνίδι. Πέρασε στο γήπεδο τον Φορτούνη, που έδωσε αυτό που έλλειπε από τον Ολυμπιακό, ποιότητα στην τελική επιλογή. Το παιχνίδι ήταν μόνιμα στα μέτρα που το ήθελε ο Ολυμπιακός. Αυτό που έλλειπε ήταν μία καλή απόφαση με την μπάλα.

Σέρβιρε το πρώτο, πέτυχε το δεύτερο. Μου κάνει εντύπωση ευκολία που ο κόσμος του Ολυμπιακού αποδοκιμάζει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή στο Καραϊσκάκης. Δεν βγαίνουν συχνά Έλληνες παίκτες με τον συνδυασμό ποιότητας και αθλητικότητας του Φορτούνη.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Μπέντο κρατά την πρόκριση, το πάθος, την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του και πως η νέα διάταξη που εφάρμοσε λειτούργησε καλά.

Σε αυτή την δύσκολη στροφή που μπήκε ο Ολυμπιακός, είναι κέρδος η εμφάνιση του Ρομαό, η καλύτερη που έχουμε δει από τον ποδοσφαιριστή με την φανέλα του Ολυμπιακού και η ώθηση που μπορεί να πάρει ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του, από το γεγονός πως έκρινε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι που πήγε να στραβώσει από μία λανθασμένη απόφαση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK