Ο καλός Μποκανί είναι καλύτερος του Ιντέγε!

Ο Ντιεμερσί Μποκανί έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σούπερ μεταγραφή για τον Ολυμπιακό αν είναι υγιής και αν πιάσει τα στάνταρ των θητείων του σε Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης και Ντιναμό Κιέβου. Αν δεν μπορέσει, όμως, να βγάλει ένταση, τότε μπορεί να εξελιχθεί σε δεύτερο... Καρντόσο. Σχολιάζει ο Τσάρλυ.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΙΕΜΕΡΣΙ ΜΠΟΚΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.   (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΤΙΕΜΕΡΣΙ ΜΠΟΚΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μποκανί έχει προσόντα να γίνει ο τέλειος φορ για τους ερυθρόλευκους αλλά και μία πτωτική πορεία που προβληματίζει.

Τον Μποκανί τον γνωρίζουμε καλά από τη θητεία του στην Σταντάρ Λιέγης. Τη σεζόν 2009-10 που η Σταντάρ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό του Ζίκο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Παναθηναϊκό του Νιόπλια για τους "16" του Γιουρόπα. Σκόραρε απέναντι και στους δύο. Μόνο τα τέρματα που σημείωσε απέναντι στις ελληνικές άμυνες να δει κανείς, φθάνει για να καταλάβει πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας τέτοιος φορ στον Ολυμπιακό.

ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΧΥΣ...

Ο καλός Μποκανί έχει ως προσόν τον εντυπωσιακό συνδυασμό να διαθέτει σώμα καθαρού φορ, αλλά και ταχύτητα στις αντιδράσεις του, που τον κάνει απρόβλεπτο. Με ύψος 1,85 με πλάτες και τη γνώση να εκμεταλλεύεται το σώμα του, αλλά και την δυνατότητα να παίζει κατά μέτωπο στην αντίπαλη εστία να αναπτύσσει διασκελισμό και να εκτελεί πάνω στο τρέξιμο του.

Είχε την ικανότητα του Μήτρογλου, να μπορεί να λειτουργήσει ως φορ μέσα στην περιοχή, αλλά και να εκμεταλλευτεί μία μεγάλη μεταβίβαση, να κερδίσει τον αντίπαλο στόπερ στην ταχύτητα. Επίσης διέθετε γρήγορο στρίψιμο στο σώμα του και ξαφνική εκτέλεση.

Είναι δεδομένο πως η καριέρα του πήγε πίσω. Η περσινή χρονιά ήταν "άγραφη", δεν βοήθησε καθόλου την Χαλ, δεν πέτυχε ούτε ένα τέρμα, έβγαλε συχνές θλάσεις και είναι υποχρεωμένος να κατέβει ξανά επίπεδο. Αυτό του έχει ξανασυμβεί στην καριέρα του και κατάφερε να επιστρέψει.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά, από εκεί που αφήσαμε τον Μποκανί το 2010 στην Σταντάρ Λιέγης και το γκολ που είχε σημειώσει, διασύροντας τον Σαριέγκι. Ο Μποκανί το καλοκαίρι του 2010 ήταν ένας φορ έτοιμος να φύγει από το Βέλγιο και να κάνει μεγάλη καριέρα.

Ο Λακόμπ έχει αναλάβει την Μονακό, η διοίκηση δίνει 7 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει. Η Μονακό πηγαίνει δραματικά, ο Μποκανί δεν κάνει τη διαφορά που πολλοί περίμεναν, αλλά ο Λακόμπ τον έχει συνέχεια βασικό. Η διοίκηση στα μέσα Ιανουαρίου αποφασίζει να λύσει τη συνεργασία με τον Λακόμπ, ο Μποκανί έχει πάρει 1530 λεπτά έχει πετύχει μόλις 2 τέρματα και 6 ασίστ. Το τιμόνι της Μονακό παίρνει ο Λοράν Μπανίτ, άνθρωπος του συλλόγου εκείνα τα χρόνια, δίνει δανεικό τον Μποκανί στην Βόλφσμπουργκ. Κίνηση που σε κανέναν δεν βγήκε, η Μονακό υποβιβάζεται, ο Μποκανί χτύπησε στο γόνατο έπαιξε ελάχιστα, συνολικά 295 λεπτά και δεν σκόραρε.

Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ DEAL

Το χρηματιστήριο στο ποδόσφαιρο είναι περίεργο. Έναν χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2011, ο Μποκανί από τα 7 εκατομμύρια πουλιέται μόλις 2,5 στην Άντερλεχτ. Μετά από αποτυχημένο πέρασμα σε Γαλλία και Γερμανία γύρισε εκεί που τον γνωρίζουν καλά. Για την ιστορία να πούμε πως η Άντερλεχτ ήταν η πρώτη ομάδα που τον είχε φέρει στην Ευρώπη ως δανεικό την σεζόν 2006/07.

Το βελγικό πρωτάθλημα το γνωρίζει καλά και ο Μποκανί επιστρέφει στα γνωστά του στάνταρ. Βρίσκει ξανά ως παρτενέρ τον Γιοβάνοβιτς και φτιάχνει μία εντυπωσιακή τριάδα με αυτόν κορυφή και στo πλάι του τον Σουάρες. Ο Μποκανί σημειώνει συνολικά 15 τέρματα και 8 ασίστ. Η Άντερλεχτ κατακτά το πρωτάθλημα.

Το πρωτάθλημα το κατέκτησε με την Άντερλεχτ και την επόμενη σεζόν. Το 2012-13 ήταν ασταμάτητος, πέτυχε 19 τέρματα και 5 ασίστ, ήταν για δεύτερη κολλητή σεζόν πρώτος σκόρερ της Άντερλεχτ και την οδήγησε ξανά στο να κατακτήσει τον τίτλο.

Η συμφωνία του καλοκαιριού του 2011 της διοίκησης της Άντερλεχτ με την Μονακό είναι από τα καλύτερα deal που έχει κάνει ο σύλλογος. Έφερε δύο κολλητά πρωταθλήματα, συνολικά 34 τέρματα, 13 ασίστ και δύο καλοκαίρια αργότερα 11 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

Στην Ντιναμό Κιέβου βρέθηκε μαζί με τον Ιντέγε, ασφαλώς ο Μποκανί ήταν ο βασικός. Αν είναι καλά, πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη κλάση από τον πρώην φορ του Ολυμπιακού. Ο Μποκανί έπαιξε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος και τέλειωσε με 13 γκολ, 10 ασίστ, ο Ιντέγε, έπαιξε λιγότερο και πέτυχε σε εκείνο το πρωτάθλημα 5 τέρματα. Η Ντιναμό Κιέβου εκείνη τη χρονιά είχε ρίξει χρήμα, είχε καλό ρόστερ τερμάτισε στην 4η θέση. Δεν πήγε καλά η χρονιά για το σύλλογο, ο Μποκανί, όμως, στάθηκε πολύ καλά.

Την επόμενη σεζόν, το 2014-15, η Ντιναμό δικαιώνεται για τις επενδύσεις της και την απόφαση να δώσει την ομάδα στον Ρεμπρόφ, παίρνει το πρωτάθλημα χωρίς, όμως, τον Μποκανί, που τραυματίστηκε σοβαρά ξανά στο γόνατο που είχε χτυπήσει το 2011 όταν πήγε δανεικός στην Βόλφμπουργκ. Επανήλθε στο τέλος της σεζόν, έπαιξε λίγο, συνολικά 430 λεπτά και σκόραρε 3 φορές.

Ο Ρεμπρόφ αποφάσισε να μην του ξαναδώσει ευκαιρία, τον δάνεισε τη σεζόν 2015-16 στην Νόριτς και πέρυσι στη Χαλ. Και οι δύο ομάδες έπεσαν. Στην Νόριτς πάντως έπαιξε συνολικά 1586 λεπτά πέτυχε 7 τέρματα και δεν μπορεί να πει κανείς πως ήταν κακός. Πέτυχε ένα γκολ με τη Νιούκαστλ που εκείνη την στιγμή φάνταζε ικανό να γίνει σωτήριο, στη συνέχεια όμως η Νόριτς πήρε 3 βαθμούς στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια και έπεσε. Δείτε τα τελευταία τέρματα του Μποκανί, αυτά δηλαδή που πέτυχε τη σεζόν 2015-16 ως ποδοσφαιριστής της Νόριτς.

Πέρυσι η Ντιναμό Κιέβου τον έδωσε ξανά δανεικό στην Χαλ, έχασε παιχνίδια για θλάσεις, έχασε χρόνο με το Κόπα Άφρικα, έπαιξε συνολικά 763 λεπτά χωρίς να σκοράρει.

Ο Μποκανί, όσες φορές πήγε σε πρωτάθλημα που ανήκει κοντά στο επίπεδο του ελληνικού, έκανε μεγάλη διαφορά! Τα χρόνια του στην Σταντάρ, στην Αντερλεχτ, στην Ντιναμό Κιέβου είναι γεμάτα από γκολ και ασίστ. Δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει πως μπορεί να κάνει διαφορά σε πιο υψηλό επίπεδο. Πήρε 4 ευκαιρίες σε Μονακό, Βολφσμπουργκ, Νόριτς, Χαλ. Οι τρεις ομάδες έπεσαν, στην Μονακό απογοήτευσε, στην Βόλφσμπουργκ και στην Χαλ δεν σκόραρε, στη Νόριτς δεν έβγαλε μάτια, όμως ήταν αξιοπρεπής.

ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ

Έχει τα προσόντα να κάνει τη διαφορά ως φορ, όταν η ομάδα του μπορεί να δημιουργεί. Είναι καλός μέσα στην περιοχή, μπορεί να σκοράρει με κεφαλιά, έχει καλό άλμα και μεγάλο άνοιγμα ποδιών που του προσφέρουν και γρήγορη άμεση εκτέλεση. Μοιάζει σε στιλ με τον Μήτρογλου, καθώς έχει ταχύτητα στην εκτέλεση, σώμα στράικερ, αλλά και διασκελισμό που του επιτρέπει να λειτουργεί καλά, όταν χρειάζεται να αγωνιστεί σε συνθήκες αντεπίθεσης.

Αν δείτε τα νούμερα του, για γκολτζής, έχει μεγάλα νούμερα σε ασίστ. Μοίρασε 21 τελικές στη Σταντάρ, 16 στην Άντερλεχτ, 12 στη Ντιναμό Κιέβου. Ακόμα και στο αποτυχημένο πέρασμα του στην Μονακό που ως βασικός έβαλε μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου μόλις 2 τέρματα είχε καταφέρει να δώσει 6 ασίστ.

Έχει μάθει να συνεργάζεται με τους κοντινούς του παίκτες και έχει μυαλό στο παιχνίδι του. Διαβάζει τις φάσεις προλαβαίνει πολλές φορές κινήσεις τον αντιπάλων στόπερ και όταν πρέπει, πασάρει.

Το ζητούμενο είναι αν μπορεί να επανέλθει. Η Άντερλεχτ τον είχε πάρει στα κάτω του το καλοκαίρι του 2011 και δικαιώθηκε. Τότε, όμως, ήταν στα 27 του και είχε μόνο μία άσχημη σεζόν πίσω του και έναν τραυματισμό. Τώρα είναι 32 η τελευταία του πραγματικά καλή και γεμάτη σεζόν ήταν το 2013-14 και στα πρόσφατα χρόνια έχει ένα αξιοπρεπές πέρασμα από τη Νόριτς το 2015-16 και μία χρονιά πίσω του που δεν σκόραρε πουθενά.

Υπάρχει ρίσκο, αλλά αν μπορέσει στην Ελλάδα να βρει τα προσόντα του, θα κάνει μεγάλη διαφορά. Έχει δείξει στο παρελθόν προσόντα που αν μπορέσει να τα εμφανίσει στη χώρα μας, θα κάνει θαύματα. Έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα του Καρντόσο, που υπήρξε φονική μηχανή, τα καλά του χρόνια, όμως, ήταν πίσω στο χρόνο και δεν κατάφερε, να επανέλθει στη χώρα μας.

Από την ένταση που θα μπορεί να βγάλει στο παιχνίδι του, θα κριθεί η μεταγραφή του. Αν μπορέσει να παίξει στην ένταση που συνηθίζει, θα κάνει διαφορά, αν όχι θα έχουμε ακόμα μία περίπτωση Καρντόσο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK