Παγκόσμια πρωτοτυπία με Στραματσόνι!

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την εικόνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, τα λάθη του Στραματσόνι, τον Βλαχοδήμο, τον Μυστακίδη και τον Τούντορ που κέρδισε χρόνο.

Παγκόσμια πρωτοτυπία με Στραματσόνι!

Στη Λεωφόρο έπαιξαν δύο προβληματικές ομάδες, που οι αδυναμίες τους βοήθησαν να δημιουργηθούν φάσεις και να δούμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ο Στραματσόνι πέτυχε κάτι εξαιρετικά δύσκολο με τον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω να υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα που να κερδίζει στο 60ο λεπτό τον ΠΑΟΚ 2-0 και να καταφέρει να ισοφαριστεί!

Αρπάζει την ευκαιρία ο Βλαχοδήμος

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός είχε τον Βλαχοδήμο σε καλή ημέρα. Ο 25χρονος εξτρέμ δείχνει πως έχει σκοπό να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δίνει ο Παναθηναϊκός. Καλά γυμνασμένος, με κινήσεις που του έλειπαν το διάστημα που τον θυμόμαστε στην Ελλάδα. Αυτό που μου κάνει εντυπώσει στα πρώτα του καλά δείγματα, είναι πως μπαίνει προς τα μέσα. Είναι ποδοσφαιριστής ταχύτητας, αλλά δεν παίζει πλέον μόνο με τον διασκελισμό του, αλλά κάνει και κινήσεις με την μπάλα και προς τον άξονα.

Όταν ο Βλαχοδήμος, έπαιζε στην Ξάνθη, πίστευα πως πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο. Έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στον Ολυμπιακό δεν ταίριαξε, δεν πήρε και τις ευκαιρίες που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής, νέος σε ηλικία, που θέλει να κάνει καριέρα σε δημιουργική θέση. Παρότι προέρχεται από αποχή, δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από τους περισσότερους που γυμνάζονται άλλο αυτό το διάστημα στο Κορωπί!

Όλα έδειχναν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό στα πρώτα 59 λεπτά. Ο Βλαχοδήμος είχε δημιουργήσει δύο τέρματα και τον φοβόταν η αντίπαλη άμυνα, ο Μπεργκ, βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έδειχνε καλά ψυχολογικά, ο Καλτσάς έκανε μία πολύ όμορφή κίνηση που την ολοκλήρωσε με εκπληκτικό πλασέ και το 4-2-3-1 έμοιαζε να ταιριάζει απέναντι στην τακτική του Τούντορ. Οι γηπεδούχοι και το κέντρο έλεγχαν αλλά και στις πλευρές υπήρχε αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο Στραματσόνι γύρισε το παιχνίδι!

Στο 60ο λεπτό όμως παρενέβη ο Στραματσοόνι. Η λογική έλεγε πως ο Βλαχοδήμος θα χρειαζόταν να φρεσκαριστεί. Η εικόνα του δεν έδειχνε να θέλει αλλαγή, όμως είναι λογικό ο προπονητής να έχει αποφασίσει να του δώσει 60 λεπτά. Δεν γίνεται, όμως, η ομάδα σου να κερδίζει με 2-0 και να βγάζεις ταυτόχρονα δύο ποδοσφαιριστές, αλλάζοντας σχήμα!

Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Εδώ μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία. Σκοράρει στο 56ο λεπτό ο Παναθηναϊκός, ο προπονητής χειροκροτεί τον σκόρερ και τον δημιουργό και τρία λεπτά αργότερα τους βγάζει και τους δύο! Ακόμα και να ήθελε ο Στραματσόνι να δώσει χρόνο στον Εβανζελίστα, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να βγει ο Καλτσάς και να αναγκαστεί να αλλάξει σχηματισμό.

Ο Αμπέντ σερνόταν, τι πιο απλό! Κάνε την πρώτη αλλαγή στο 60' με τον Βλαχοδήμο, που θεωρείς ότι δεν έχει περισσότερα λεπτά, περίμενε κανένα δεκάλεπτο κράτα, την τακτική που λειτουργεί και στην συνέχεια άλλαξε τον βαρύ κι ασήκωτο Αμπέντ με τον Βραζιλιάνο. Χωρίς λόγο έκανε την ομάδα σαλάτα και χάρισε την ισοπαλία στον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε τρόπος να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ και του τον πρόσφερε ο Ιταλός τεχνικός!

Δυστυχώς τελείωσαν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό...

Δυστυχώς για τον Τούντορ, δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Στον πρώτο γύρο κινδύνευε η θέση του, έπαιξε με τον Παναθηναϊκό του Αναστασίου, έβαλε 3 από το ημίχρονο, κορόιδεψε για λίγο καιρό και κράτησε την θέση του. Στην Λεωφόρο, έχει να λέει πως έχανε με 2-0 και κατάφερε να πάρει τον βαθμό. Το καθιερωμένο του αχρείαστο λάθος, με τοποθέτηση ποδοσφαιριστή που σωματικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί, το έκανε πάντως. Ξεκίνησε με τον Πέλκα στα άκρα και χρειάστηκε να παίζει η ομάδα του για 30 λεπτά με ένα παίκτη λιγότερο, μέχρι να καταλάβει πως ο Πέλκας με τα κοντά ποδαράκια, δεν μπορεί να παίξει στην πλευρά, εξαφανίζεται!

Βρήκε τα κενά που αφήνει ο ρόμβος στα άκρα

Πρακτικά, ο Στραματσόνι με την αλλαγή τακτικής προσέφερε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βρει τρόπο να πιέσει, ήρθε το υπέροχο γκολ του Τσίμιροτ και στην συνέχεια με κινήσεις του Μακ στα αριστερά, με ανεβάσματα του Λέοβατς, αλλά και ακουμπώντας την μπάλα στον εξαιρετικό Μυστακίδη, έβρισκε τα κενά που άφηνε ο ρόμβος στα άκρα. Έλειπαν τα τρεξίματα του Ζέκα, μείωσε και το πλάτος με τον ρόμβο ο Στραματσόνι, δόθηκε η δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βρει χώρο και να βρει την ισοφάριση.

Δεν ήταν απλά μία κακή βραδιά

Το κακό είναι πως δεν έτυχε. Δεν ήταν μία κακιά βραδιά του Ιταλού, αλλά ένα βράδυ που έδειξε ποιος είναι. Τον λόγο που δεν θα έβρισκε με τίποτα δουλειά στην Ιταλία και που οδήγησε Ίντερ και Ουντινέζε στις χειρότερες χρονιές της ιστορίας τους.

Το καλό είναι πως ακόμα δεν έχει αρχίσει να δοκιμάζει τακτικές με 3 στόπερ. Στην Ιταλία, επειδή έπαιζε και με 3 σέντερ μπακ και άλλαζε μέσα στους αγώνες διατάξεις με συστήματα, από τριάδα στο κέντρο άμυνας σε 4άδα, δεν ήταν εύκολο να καταλάβει κανείς τι έπαιζαν οι ομάδες του. Θυμίζω πως στην Ίντερ σε μία χρονιά έβαλε στην αποστολή 52 ποδοσφαιριστές και χρησιμοποίησε έστω για 1 παιχνίδι 46! Τα ίδια κάνει και στον Παναθηναϊκό. Έβαλε τον Αλαφούζο, να κάνει 8 μεταγραφές τον Ιανουάριο, (δεν του χρεώνω τον Λέτο) χρησιμοποιεί με μεγάλη ευκολία ανέτοιμους παίκτες και αλλάζει συνεχώς συστήματα ακόμα και όταν αυτό που εφαρμόζει, φαίνεται να αποδίδει.

Ο Παναθηναϊκός έμπλεξε. Το χειρότερο είναι πως φαίνεται πως έχει αποδειχτεί η διοίκηση πως φέτος δεν υπάρχει στόχος και απλά η ομάδα παίζει για να παίζει. Συνεπώς αν δεν συμβεί κάτι απρόβλεπτο θα πάει και του χρόνου ο σύλλογος με τον Στραματσόνι. Οπότε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί και η επόμενη χρονιά!

Έχει ποιότητα ο Μυστακίδης

Ο Τούντορ πήρε ένα σημαντικό για την προσωπική του ηρεμία βαθμό. Είδε τον Μυστακίδη και τον Τσίμιροτ να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Μυστακίδης έχει ταλαιπωρηθεί κι αυτός από τις παράξενες επιλογές Τούντορ. Έχει πάρει λεπτά παίζοντας μόνος του όλη την πλευρά, παρότι δεν έχει τα απαιτούμενα τρεξίματα για να παίξει μπακ χαφ και χρειάστηκε να αποδεκατιστεί η ομάδα για να πάρει χρόνο στην φυσική του θέση. Είναι πολύ ανώτερος από τον Αθανασιάδη, του ταιριάζει να παίζει δεύτερος φορ και βοηθά τους συμπαίκτες του να του ακουμπούν την μπάλα και να την κράτα ψηλά.

Ο Τούντορ είναι δεδομένο πως θα είναι αυτός στον πάγκο του ΠΑΟΚ, στον πρώτο ημιτελικό, αν το αποτέλεσμα τον βοηθήσει θα κάτσει και στις αρχές Απριλίου και στην ρεβάνς. Ο Στραματσόνι του δώσε έναν πολύτιμο πόντο και λίγη βενζίνη να τον σπρώξει μέχρι τον πρώτο ημιτελικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2

Συζήτησε με οπαδούς του Παναθηναϊκού ο Στραματσόνι

Στραματσόνι: "Δεν είμαστε ώριμη ομάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK