Έκανε ένα βήμα πίσω ο Παναθηναϊκός

O χαμηλός βαθμός που πήρε ο Παναθηναϊκός σε αγώνα που δεν του ταίριαζε, η διαφορά των δύο ημιχρόνων στα Πηγάδια, οι παίκτες που δεν μπορούν να αναπληρωθούν από το ρόστερ και οι επόπτες που του έκαναν ζημιά κόντρα στην Ξάνθη. Ο Τσάρλυ αναλύει.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το παιχνίδι στην Ξάνθη ήταν εξ'ορισμού δύσκολο για τον Παναθηναϊκό. Δεν του ταιριάζει σαν αντίπαλος, καθώς ο Λουτσέσκου παίζει πολύ σφιχτό ποδόσφαιρο, δεν παίρνει κανένα ρίσκο, αφήνει στον αντίπαλο μεγάλο ποσοστό κατοχής έχει την άμυνα του χαμηλά και προσπαθεί να εξουδετερώσει τα όπλα του αντιπάλου.

Το έκανε ακόμα πιο δύσκολο το 5-0 στην Τρίπολη, αποτέλεσμα ικανό να σε εφησυχάσει και να είσαι πιο χαλαρός μέσα στην εβδομάδα και ο μικροτραυματισμός του Εμποκού που τον άφησε εκτός αρχικού σχήματος.

ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΖΗΜΙΑ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έχει μετατραπεί με τον Μαρίνο Ουζουνίδη σε μία ομάδα, που μπορεί σε υψηλό επίπεδο να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Να βγάλει κάθετο ποδόσφαιρο και ταχύτητα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Στην Ξάνθη δεν μπορείς να βγάλεις πολλές τέτοιες φάσεις, δύο φορές τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, δεν είδαμε την εξέλιξη καθώς σηκώθηκε το σημαιάκι. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός έπρεπε να έχει πετύχει περισσότερες φορές να δημιουργήσει καθαρές επιθέσεις στην αντίπαλη άμυνα. Δεν συνέβη, δεν υπήρχαν συνεργασίες και η κίνηση που έπρεπε ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν παίζεις με μία ομάδα που αμύνεται μαζικά όπως στην Ξάνθη, είναι μεγάλη ζημιά, να ανοίξεις δύο φορές την άμυνα της και να σου σηκώσει το σημαιάκι ο επόπτης.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά είχε το παιχνίδι στα μέτρα που έπρεπε. Δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο από την αριστερή του πλευρά με την Ξάνθη να προσπαθεί να επιτεθεί γρήγορα με τον Σολτάνι και με ανεβάσματα του Μπαξεβανίδη, όμως γρήγορα κράτησε χαμηλά τις δύο πλευρές της Ξάνθης.

Πήρε τα μεγάλα νούμερα κατοχής που του επέτρεψε ο αντίπαλος. Δεν έχασε κάποια μεγάλη ευκαιρία, απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Κλωναρίδη, όμως βρισκόταν ψηλά, είχε την Ξάνθη σε μέτρα που την έκαναν ακίνδυνη, είχε κερδίσει 8 κόρνερ και βρισκόταν σε μέτρα που του έδιναν τον απόλυτο έλεγχο.

ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Η ΞΑΝΘΗ

Από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, είδαμε ένα διαφορετικό σκηνικό, την ομάδα του Λουτσέσκου να πιέζει πιο ψηλά τον Παναθηναϊκό, να κρατά χαμηλά τους Χουλτ, Κουλιμπαλί που ήταν και τα όπλα του στο πρώτο ημίχρονο και να του στερεί την σίγουρη κατοχή μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, έγιναν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις, δεν υπήρχε κίνηση, ένας είχε την μπάλα οι υπόλοιποι κοίταζαν, κάτι που βόλευε πολύ το αμυντικό πλάνο του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει σαν στόχο να σταματά τις επιθέσεις του αντιπάλου και δεν νοιάζεται και πολύ για το τι θα κάνει η ομάδα του μπροστά.

Όταν όμως έχεις την μπάλα και δεν απειλείς, είναι πιο εύκολο να δεχτείς γκολ, ειδικά όταν, παρότι έχεις κατοχή μπάλας, χάνεις μέτρα. Και αυτό συνέβη στο 67ο λεπτό.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ο Κουτρουμπής είχε να βγάλει μία εύκολη άμυνα, αντί να κάνει ένα βήμα πίσω και να καθαρίσει την φάση με μία εύκολη κεφαλιά, λειτούργησε σαν να βαριέται, βρήκε την μπάλα με το πίσω μέρος του κεφαλιού την έστρωσε τον Βασιλακάκη που εκτέλεσε άμεσα και έκανε το τελικό 1-0. Ένα βήμα πίσω που δεν έκανε ο Κουτρουμπης, έφερε ένα βήμα πίσω τον Παναθηναϊκό.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

Στον χρόνο που έμενε ο Ουζουνίδης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό κατεβάζοντας τον Βιγιαφάνες χαμηλά, δεν υπήρχε σοβαρότητα στο κράτημα της μπάλας, ο Βλαχοδήμος έκανε κάτι περίεργες ενέργειες, ο Βιγιαφάνες ήταν φλύαρος και ο Εμποκού φανερά επηρεασμένος από τις χαμένες προπονήσεις, δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Συνολικά, έλειπε το σίγουρο κράτημα της μπάλας, δεν υπήρχε μυαλό στο παιχνίδι στον μικρό χώρο, ούτε οι απαραίτητες κινήσεις για να ανοίξει μία τόσο πειθαρχημένη αμυντική λειτουργία που έπαιζε σε πολύ χαμηλά μέτρα και πίεζε με ένταση την μεταφορά μπάλας.

Αυτή ήταν και η διαφορά των δύο ημιχρόνων. Είχε στην επανάληψη μεγαλύτερη ένταση η πίεση της μπάλας από την ομάδα του Λουτσέσκου από ότι στο πρώτο ημίχρονο, δεν πήραν στο δεύτερο ημίχρονο τα συνηθισμένα ανεβάσματα οι Κουλιμπαλί, Χουλτ με εξαίρεση την φάση του 58ου λεπτού με το ανέβασμα του Κουλιμπαλί και την πάσα στον Μπεργκ.

ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Η ήττα ήταν κακό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό καθώς βάζει ξανά στην μάχη της 5άδας την Ξάνθη, αλλά και σταματά μία πορεία εξέλιξης που υπήρχε. Φυσικά, θαύματα δεν μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Απλά ο αγώνας με την Ξάνθη ήταν ένα καλό τεστ για τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν απέναντι σε έναν αντίπαλο που το αγωνιστικό του στιλ δεν του ταίριαζε.

Και σε αυτό το τεστ δεν πήρε καλό βαθμό. Αυτό φυσικά δεν μπορεί να αναιρέσει την καλή εικόνα που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, ούτε όσα ευεργετικά έχουν έρθει από την δουλειά του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.

Αποδείχθηκε πως δεν μπορούν να αναπληρωθούν επάξια από το ρόστερ κάποιοι ποδοσφαιριστές, δεν πήρε το παραμικρό από τον Μπουμάλ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Εμποκού, επίσης είναι φανερό πως χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να είναι ικανός ο Παναθηναϊκός να ανοίξει άμυνες πολυπρόσωπες, που έχουν βαθιά τις γραμμές τους και δεν αφήνουν χώρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK