Εμφάνιση-συμβόλαιο παραμονής για Πεδουλάκη

O Tσάρλυ γράφει για την νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, τον πρωταγωνιστή Αργύρη Πεδουλάκη, τις παλιοσειρές που βγήκαν μπροστά, αλλά και τον Νικ Καλάθη που έκανε τα πάντα στο παρκέ.

Εμφάνιση-συμβόλαιο παραμονής για Πεδουλάκη

Ο Παναθηναϊκός έκανε το μπρέικ με τον Αργύρη Πεδουλάκη να είναι ο θριαμβευτής του πρώτου τελικού. Όλη την σεζόν ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες ήταν κοντά.

Αυτό συνεχίζει να υπάρχει. Η λογική λέει πως θα δούμε μόνο ντέρμπι σε αυτήν την σειρά, οπότε και ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία του να κερδίσει στην ΟΑΚΑ και να ξαναπάρει το πλεονέκτημα.

Νίκησε και τον ίδιο τον εαυτό του

Είναι σίγουρο, όμως πως ο πρωταγωνιστής του πρώτου τελικού είναι ο Πεδουλάκης. Το πρώτο στοίχημα του ήταν να κερδίσει τους παίκτες του. Όπως ο ίδιος δήλωσε έπρεπε να μάθει τα plays που έπαιζε η ομάδα με τον Τζόρτζεβιτς, να κρατήσει όσα του αρέσουν, να τροποποιήσει μερικά και να βάλει και κάποια δικά του.

Έπρεπε να εκπαιδεύσει τους αθλητές του στο δικό του μπάσκετ, να μάθει τους καινούργιους να παίζουν μυαλωμένο μπάσκετ και φυσικά να σχεδιάσει τις άμυνες του. Τα πέτυχε και στο ΣΕΦ κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Παναθηναϊκός έκανε εμφάνιση η οποία είναι και ένα συμβόλαιο παραμονής Πεδουλάκη.

Έχοντας στο μυαλό μας την πρώτη του θητεία αυτό περιμέναμε. Να δούμε δηλαδή τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει τον τελικό σε χαμηλό σκορ, να προσπαθεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό αποκλειστικά με την άμυνα του και καταφέρνοντας να κατεβάσει τον Ολυμπιακό κάτω από τους 60 πόντους. Και με αυτόν τον τρόπο να κέρδιζε, ο Δημήτρης Γιανακόπουλος, ευχαριστημένος θα ήταν. Δικαιωμένος για την απόφαση του να τον επαναφέρει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα πανηγύριζε. Είχαμε όμως ξαναδεί τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη να κερδίζει τον Ολυμπιακό, να του κάνει σκούπα, όμως την επόμενη χρονιά η υπερβολική αφοσίωση σε αμυντικές πεντάδες και η εικόνα του μπάσκετ της ομάδας κούρασε.

ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ

Στον πρώτο τελικό όμως παρουσίασε έναν Παναθηναϊκό να παίζει απελευθερωμένο μπάσκετ, να κάνει αυτό που ο ίδιος ζήτησε μετά τον τρίτο ημιτελικό με τον Άρη, δηλαδή σκεπτόμενες επιθέσεις, να δίνει χρόνο στον Χαραλαμπόπουλο, εκπαίδευσε τον Χάντερ, έδωσε ρόλο που μπορεί να υπηρετήσει ο Ραντούλιτσα χωρίς να γίνεται επιζήμιος, έκανε ξανά πολύτιμο τον Φελντέιν και έδωσε εμπιστοσύνη στον Παππά.

Πρακτικά ο Πεδουλάκης σε λίγο χρόνο διόρθωσε τις στρεβλώσεις που υπήρχαν επί Τζόρτζεβιτς. Αποδείχθηκε στην πράξη πως ήταν παράλογο να παίρνει ο Πάβλοβιτς χρόνο από τον Χαραλαμπόπουλο.

Ο Πεδουλάκης του έδωσε στο ΣΕΦ 13:43, πήρε από τον μικρό μόνο κέρδος. Τέσσερις πόντους 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και έξυπνα φάουλ. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πόσο πιο έτοιμος θα ήταν αν έπαιρνε από την αρχή της σεζόν αυτόν τον χρόνο τον οποίο έδειξε να δικαιούται.

ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ

Δεν αντεχόταν να βλέπουμε τον Τζόρτζεβιτς να εκθέτει έναν πολύ αδύναμο αμυντικό, βάζοντας τον να παίζει άμυνα και να βγαίνει στις αλλαγές στο τρίποντο. Αυτό που συνέβαινε με τον Ραντούλιτσα ήταν αστείο. Ο Πεδουλάκης, έκανε απλά το αυτονόητο, τον κράτησε χαμηλά.

Πέρα από την αλλαγή στον τρόπο άμυνας του Ραντούλιτσα, που θα την έκανε οποιοσδήποτε προπονητής, κατάλαβε πως μεγάλο παιχνίδι με 5άρι που δεν έχει πόδια για να παίξει άμυνα δεν μπορεί να πάρει ριμπάουντ δεν μπορεί να κερδίσει. Του έδωσε 9:50 και όταν ήταν στο γήπεδο, ήθελε να ακουμπήσει η μπάλα πάνω του.

Κούρασε την φροντ λάιν του Ολυμπιακού, το διάστημα που έπαιξε, χωρίς να τον αφήσει να γίνει επιζήμιος για την δική του ομάδα. Και πιθανότατα σε κάποιον άλλον τελικό να παίξει λίγο παραπάνω από 10 λεπτά. Θα μπαίνει πάντως στο γήπεδο συνήθως στην 2η περίοδο και θα παίρνει χρόνο στην αρχή της 4ης περιόδου εκεί που να ακουμπά η μπάλα στο 5άρι θα είναι σημαντικό και ωφέλιμο.

ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΑΝΤΙ ΟΥΙΛΙΑΜΣ

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στους υπόλοιπους τελικούς, αλλά είδαμε μία διαφοροποίηση. Τον Πεδουλάκη, να ξαναδίνει ρόλο σημαντικό στον Φελντέιν. Του βγήκε και το παιχνίδι του Δομινικανού, αλλά τον θεωρεί πιο παίκτη ομάδας.

Ο Ουίλιαμς θέλει την μπάλα στα χέρια του και δεν δημιουργεί. Όταν ήταν στο παρκέ η μπάλα κόλλαγε. Ο Φελντέιν έβγαλε πολύ ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, πήρε μεγάλα σουτ και ήταν καθοριστικός. 30.44 του έδωσε ο Πεδουλάκης γιατί τον έβλεπε να κάνει τα πάντα, να παίζει άμυνα, να δίνει ενέργεια να σκοράρει και να δημιουργεί. Τελείωσε με 15 πόντους και 6 ασίστ παρακαλώ, 2 ριμπάουντ και 4/8 τρίποντα.

ΜΑΓΚΙΑ ΜΕ ΠΑΠΠΑ

Τεράστια μαγκιά του Πεδουλάκη με τον Παππά. Όχι μόνο δεν του κράτησε που γνωρίζει ότι ο Παππάς, πανηγύριζε όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει βάλει σκοπό να του σώσει την καριέρα. Η ένταση που παρότρυνε ο Πεδουλάκης και εμψύχωνε τον Παππά μετά από κάθε εύστοχη προσπάθεια, έδειχνε το πόσο σημαντικό τον θεωρεί.

Η αλήθεια είναι πως ο Παππάς, έβγαλε προσωπικότητα. Δεν είναι εύκολο, για έναν γκαρντ που στηρίζεται στο επιθετικό του ταλέντο, να επανέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και να μένει εκτός προπονήσεων. Ο Παππάς, όμως πέτυχε σε 10 λεπτά 8 πόντους, σκόραρε με ντράιβ, έβαλε τρίποντο και πάνω από όλα, πήγε με τσαμπουκά και πήρε στο τέλος την μπάλα και έβαλε δύο πολύ σημαντικές βολές.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΝΤΕΡ

Εκπαίδευσε τον Χάντερ. Μαθαίνω πως από την πρώτη μέρα μιλάει και δουλεύει πολύ με τον Χάντερ. Ο Τζόρτζεβιτς, τον άφησε χωρίς κανονικό 5άρι. Ο Ραντούλιτσα είναι το μοναδικό 5άρι στο ύψος του που δεν παίρνει ριμπάουντ και δεδομένα δεν θα υπήρχε ποτέ σε ομάδα Πεδουλάκη, η τελευταία επιλογή του Σέρβου, ήταν να αντικαταστήσει τον Χάντερ με ένα άπειρο παιδί χωρίς εμπειρίες.

Ο Πεδουλάκης ήξερε πως αυτόν έχει σαν μοναδικό 5αρι με γρήγορα πόδια με αυτόν θα δουλέψει. Τον έχει εκπαιδεύσει πολύ, του μιλάει ατέλειωτες, ώρες του δείχνει πως θα λειτουργεί και στο ξεκίνημα έπαιξε σημαντικό ρόλο για να ξεκινήσει καλά ο Παναθηναϊκός και να πάρει προβάδισμα. Στο τέλος φυσικά τον φοβήθηκε και η αλήθεια είναι πως έχει αποφασίσει στα κρίσιμα, να έχει μέσα τους Φώτση, Γκιστ στο 4 και στο 5.

ΒΓΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΣΕΙΡΕΣ

Η καλή 5άδα του Πεδουλάκη είναι Καλάθης, Φελντέιν, Διαμαντίδης, Φώτσης, Γκιστ. Με αυτή θέλει να τελειώνει τα παιχνίδια, να παίζει τις κρίσιμες άμυνες και επιθέσεις, έχει όμως δώσει ρόλους και στους υπόλοιπους. Ο Παναθηναϊκός παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ και όταν είναι απαραίτητο η άμυνα σπάει κόκαλα. Όπως στην τελευταία επίθεση που ο Καλάθης, έβγαλε τον Παπανικολάου, χωρίς καν να τον ακουμπήσει εκτός γηπέδου.

Οι Φώτσης, Γκιστ, Διαμαντίδης, Καλάθης είναι αυτή που έπρεπε να βγουν μπροστά. Όπως μπροστά βγήκαν και οι Τσαρτσαρής, Αλβέρτης. Ο Γιανακόπουλος, πήρε μία σωστή απόφαση, όταν κατάλαβε, πως δεν τραβάει η επιλογή του Τζόρτζεβιτς, έφερε τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού του Σπανούλη και συσπείρωσε την ομάδα.

Ο ΦΩΤΣΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Ο Φώτσης, με το τελευταίο τρίποντο, ήταν αυτό που σκότωσε τον Ολυμπιακό. ο άνθρωπος με το κρύο αίμα, που έχει πάρει τα μεγαλύτερα σουτ εκτός συστήματος, πάγωσε το ΣΕΦ με το τελευταίο τρίποντο.

Πήγε σε πολλές αλλαγές, πήρε 5 ριμπάουντ, πάλεψε στην άμυνα, έβγαινε μέχρι και σε αλλαγές στον Σπανούλη, έβαλε 13 πόντους με 3/3 τρίποντα, σκότωσε τον Ολυμπιακό. Το μόνο που δεν του ζήτησε ο Πεδουλάκης, είναι να του σκουπίσει και την αυλή του.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΓΚΙΣΤ

Ο Γκιστ, έπαιξε 30 λεπτά, είχε 11 πόντους και 3 ριμπαόυντ, παιχνίδι πάνω από το καλάθι του Ολυμπιακού, σπρώχτηκε με τους ψηλούς και άλλαζε συχνά στον Σπανούλη. Ο Kill-Bill μπροστά του, δεν τολμά ούτε να κοιτάξει το καλάθι. Όπως έχει δημιουργηθεί ο Παναθηναϊκός, 5άδα, να μπορεί να παίξει αξιοπρεπή άμυνα χωρίς αυτόν στο γήπεδο, δεν υπάρχει. Τον Φώτση και τον Γκιστ, θα τους κουράσει πολύ ο Πεδουλάκης στους τελικούς.

Ο Διαμαντίδης, μίλησε όταν χρειάστηκε και είναι σημαντικό, που ο Παναθηναϊκός, έκανε μπρέικ, χρειαζούμενος, από τον Διαμαντίδη, μόνο στιγμές. Έβαλε όμως καθοριστικό τρίποντο, την βολή στο τέλος και είχε 7 ασίστ, σε 24 λεπτά.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Τελευταίο άφησα τον Καλάθη. Αν δεν οργίαζε ο Νικ, ό,τι και να έκαναν οι υπόλοιποι, ο Παναθηναϊκός δεν θα κέρδιζε. Δεν το καταλαβαίνουν αρκετοί, αλλά ο Καλάθης, πάντα είναι καλός. Χωρίς αυτόν ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε, στις περισσότερες φάσεις, να κατεβάσει την μπάλα. Είναι ο περιφερειακός, με την πιο γρήγορη ντρίπλα στην Ευρώπη, πρεσάρει με μεγάλη ένταση, τον αντίπαλο στην μπάλα, παίζει άμυνα παίρνει ριμπάουντ, για περιφερειακός. Αν δεν ήταν επιπόλαιος σε κάποια ντράιβ, που τα χάνει αδικαιολόγητα, δεν θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τα 2 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει.

Δεν λέω για τα σουτ του, γιατί τα ποσοστά του δεν είναι άσχημα. Απλά όταν αστοχεί, επειδή οι αντίπαλες άμυνες δεν πιέζουν το σουτ του, γιατί φοβούνται την γρήγορη ντρίπλα του, χτυπά άσχημα στο μάτι. Αν πάντως, με τα προσόντα που έχει, σούταρε και πάνω από 45% τρίποντα, θα έκανε 10 εκατομμύρια, όχι 2. Στο ΣΕΦ τα έβαλε. Είχε 2/4 τρίποντα, 5/7 δίποντα πόντους, αλλά όχι μόνο αυτά. 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ κυνηγητό στον Σπανούλη και στο τέλος, πήγε πάνω στον Παπανικολάου και τον έπνιξε χωρίς να τον ακουμπήσει.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Επαναλαμβάνω ο Παναθηναϊκός, έκανε το break, όμως χρειάστηκαν να παίξουν όλοι πάνω από 8. Κράτησε δυνάμεις ο Διαμαντίδης, που ακόμα και έτσι κατάφερε να κάνει αυτός την διαφορά και αν είναι καθοριστικός. Κάτι τελευταίο.

Μπάσκετ, είναι, σε υψηλό επίπεδο παίζουν οι παίκτες κανείς δεν ξέρει, ο Μάντζαρης μπορεί να αλλάξει την εικόνα του, στα επόμενα παιχνίδια. Στο ΣΕΦ όμως, ο Πεδουλάκης, πρέπει να παρακαλούσε, να έχει τον Μαντζαρη ο Σφαιρόπουλος, μέσα στην 5άδα. Είναι μεγάλη δουλειά, για έναν προπονητή, που έχει αποφασίσει να παίξει,με αλλαγές το καλύτερο επιθετικό όπλο τις αντίπαλης ομάδας ο δεύτερος, γκαρντ, να μην μπορεί να σκοράρει με τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δάρδαλης: Βίοι αντίθετοι
Γιαννόπουλος: Το άρωμα της "επίσημης αγαπημένης" στο ντέρμπι
Μαγουλάς: Παιδιά, να γνωριστούμε καλύτερα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 81-83

News 24/7

24MEDIA NETWORK