Η μεγάλη των Σέρβων σχολή

H Τσάρλυ γράφει τη βραδιά που οι Βλάντε Ντίβατς και Πέτζα Στογιάκοβιτς... τρέλαναν το NBA με τις αποφάσεις τους για Γιώργο Παπαγιάννη και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Η μεγάλη των Σέρβων σχολή
σακραμέντο-κινγκς

Σε κείμενο μου στις 9 Ιουνίου για την υπόθεση Παπαγιάννη, κόντρα στο κλίμα της εποχής, είχα αναφέρει πως αν τον δούμε να μην αποσύρει τη συμμετοχή του στο ντραφτ είναι δεδομένο πως θα βρεθεί στον πρώτο γύρο. Σας παραθέτω τι είχα γράψει τότε για την υπόθεση Παπαγιάννη:

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

"Ποια είναι τα δεδομένα; Ο Παπαγιάννης έχει κάνει αίτηση για να πάει στα ντραφτ του ΝΒΑ. Με έναν ατζέντη που μίλαγα που γνωρίζει όσο ελάχιστοι το τι συμβαίνει στο Αμερικανικό μπάσκετ, μου έλεγε πως οι πιθανότητες, να μπει στον πρώτο γύρο είναι πολύ περισσότερες από ότι πιστεύουν στην Ελλάδα. Μου ανέφερε και τα εξής:

1. Τα δικαιώματα του Παπαγιάννη τα έχει η εταιρία Αρέτε και για την Αμερική ο εκπρόσωπος του, είναι ο Αντρέ Μπακ. Ο ατζέντης που τον εκπροσωπεί έχει καλές σχέσεις με τους Πέλικανς, όπου έχει παίκτες δικούς του και σίγουρα του έχει εξασφαλίσει το πάτωμα του.

2. Οι Πέλικανς έχουν στα ντραφτ το νούμερο 39 και 40 και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους έχει πείσει ότι αν δεν έχει φροντίσει μέχρι εκεί να πάρει κάποιος τα δικαιώματα του, ότι θα τον επιλέξουν σε μία από αυτές τις δύο επιλογές.

3. Μου εξήγησε όμως, πως θα είναι λάθος του να μην αποσυρθεί, αν δεν βρεθεί ομάδα, να τον πάρει στο πρώτο γύρο, που το θεωρεί πολύ πιθανό. Ο Αντρέ Μπακ συνεργάζεται κυρίως με Φοίνιξ, Ντένβερ και Πέλικανς. Έχει καλές σχέσεις με τον Βαν Γκάντι που είναι μάνατζερ των Ντιτρόιτ και έκλεισε πως θα προπονηθεί με την Μπόστον που έχουν 8 επιλογές στα φετινά ντραφτ, με το Ντιτρόιτ, που είναι προπονητής ο φίλος του Βαν Γκάντι και με το Σικάγο.

4. Μου εξήγησε λοιπόν, πως το να βρεθεί ο Παπαγιάννης πιο ψηλά από το νούμερο 39 είναι το πιο πιθανό σενάριο. Έχει έμπειρο ατζέντη, με γνωριμίες και είναι δύσκολο να δεχτεί σε μία χρονιά που ο Κροάτης Μπεντερ προορίζεται για το νο 3, να αφήσει τον Παπαγιάννη να κατρακυλήσει στο νούμερο 39 ή στο 40 των Πέλικανς. Τα σενάρια λοιπόν, είναι δύο:

Είτε αποσύρεται ο Παπαγιάννης, παίζει Ευρωλίγκα και πάει με δυνατά στατιστικά για να μπει πρώτο γύρο την επόμενη σεζόν είτε μπαίνει πρώτο γύρο από φέτος με συνέπεια να κινδυνεύει να τον χάσει ο Παναθηναϊκός. Για να το κάνουμε συγκεκριμένο, η λογική λέει πως αν μάθουμε πως ο Παπαγιάνης δεν αποσύρεται, ο μάνατζερ του θα του έχει εξασφαλίσει συμβόλαιο στον πρώτο γύρο".

Η ΚΟΛΕΓΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ

Όπως διαπιστώσατε, η πληροφόρηση βγήκε 100%. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κι ο Έλληνας ατζέντης του, Μάριος Ολύμπιος. Τελικά, η... κολεγιά έγινε από Ελλάδα με τους Σέρβους που τρέχουν τους Σακραμέντο Κίνκς. Συνδετικός κρίκος ο Στογιάκοβιτς που είναι συνεργάτης του Βλάντο Ντίβατς. Οι Σακραμέντο είχαν το Νο.8, όμως προκειμένου να πάρουν τα δικαιώματα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και του Παπαγιάννη το έδωσαν στο Φοίνιξ και πήραν το Νο.13, το Νο.28 και τον Σέρβο άσο.

Αυτό που συνέβη είναι πολύ περίεργο. Οι Σακραμέντο είναι γεμάτοι στη θέση "5" καθώς, εκεί έχουν τον καλύτερο τους παίκτη, τον Ντεμάρκους Κάζινς, ενώ και η περυσινή τους επιλογή στο Νο.6 ήταν ο αθλητικός σέντερ με ύψος 2,15 και άνοιγμα χεριών 2,30, Κόλεϊ-Στάιν. Τι έκαναν χθες οι Ντίβατς, Πέτζα και εξόργισαν τον ηγέτη τους, Κάζινς και πολλούς οπαδούς τους; Παρότι είναι άδειοι στο "2" και στο "3" και γεμάτοι στο "5" έκαναν τις ανταλλαγές που αναφέραμε παραπάνω, παίρνοντας παράλληλα τον Γιώργο Παπαγιάννη, δηλαδή ακόμα ένα σέντερ.

Προσέξτε, πήραν τα δικαιώματα από άλλον έναν Σέρβο, όχι για να παίξει άμεσα. Τον Μπογντάνοβιτς τον αφήνουν στον Ομπράντοβιτς ακόμα ένα χρόνο και το επόμενο καλοκαίρι μπορεί να του δώσουν όσα λεφτά θελήσουν, καθώς θα κληθούν να του κάνουν συμβόλαιο χωρίς να εκπίπτει στους περιορισμούς των rookie. Το ίδιο βράδυ άφησαν και τον Μπελίνέλι να πάει στους Σάρλοτ Χόρνετς.

Οι κινήσεις του Ντίβατς και του Πέτζα ήταν τόσο περίεργες και απρόσμενες που μέχρι κι ο ηγέτης της ομάδας, Ντεμάρκους Κάζινς αντέδρασε και ζήτησε να "του δώσει δύναμη ο Θεός". Η αντίδρασή του ήταν λογική, αφού, όπως προείπαμε, οι Κινγκς είναι "γεμάτοι" στη ρακέτα, κι εντελώς άδειοι στην περιφέρεια.

ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ Ο ΚΟΥΦΟΣ

Αυτός που δεν έπρεπε να νιώθει καλά από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις είναι ο Κώστας Κουφός, ο οποίος αρχίζει να καταλαβαίνει πως θα πρέπει να βρει καινούργια ομάδα που, πέρα από τα 8.000.000 δολάρια, θα του προσφέρει και χρόνο.

Πλέον, με τον Κάζινς μπροστά του, με τη βεβαιότητα πως η περυσινή επιλογή στο Νο.6, Κόλεϊ Στάιν θα πάρει τη δεύτερη χρονιά ακόμα περισσότερο χρόνο συμμετοχής και με τους Ντίβατς, Στογιάκοβιτς να δείχνουν ότι θέλουν να επενδύσουν στον Παπαγιάννη, ο χρόνος για τον Κουφό θα είναι μικρός. Το γεγονός πως ο Κουφός έχει καλό μάνατζερ, τον Ριτς Πολ, ο οποίος ξέρει καλά την αγορά και από τώρα ψάχνεται να του βρει ομάδα, θα βοηθήσει σημαντικά τα δεδομένα για τον Έλληνα σέντερ.

Ο ΝΤΙΒΑΤΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ BUY OUT

Τώρα, το επόμενο βήμα είναι ο Κουφός να βρει ομάδα, να φύγει από το Σακραμέντο και ο Ντιβατς να δώσει στον Παναθηναϊκό τα 500.000 ευρώ που χρειάζεται για να πάει ο Παπαγιάννης από αυτό το καλοκαίρι στους Κίνγκς.

Κάτι που έχει περισσότερο από 95% πιθανότητες να συμβεί. Ο άνθρωπός που μου έδωσε όλες τις πληροφορίες και ήταν βέβαιος πως ο Παπαγιάννης θα βρει ομάδα στον πρώτο γύρο των ντραφτ, μου αποκάλυψε και το παραπάνω.

TOY ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ 5ΑΔΑ ΤΟΥ ΝΤΡΑΦΤ

Ο Παπαγιάννης και ο πατέρας του σήμερα πανηγυρίζουν γιατί δεν ξέρουν καλά την αγορά. Οι μάνατζερ τούς χαντάκωσαν. Αν έμενε ακόμα ένα χρόνο στην Ευρώπη και έπαιζε σίγουρα 15 λεπτά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα του χρόνου θα ήταν με κλειστά μάτια στην πρώτη 5άδα των ντραφτ. Ο λόγος είναι πως στο ντραφτ του επόμενου καλοκαιριού δεν υπάρχουν καλά "5άρια". Ο μόνος ψηλός που μπορεί να... ακουμπήσει ή και να μπει στην 15άδα είναι ο Γάλλος, Ζονατάν Ζαν.

Αυτά φυσικά δεν ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος... έμπλεξε. Ο προγραμματισμός πάει πίσω και χρειάζεται ακόμα ένα δυνατό συμβόλαιο για τη θέση "5". To "τριφύλλι" είναι στη δύσκολη θέση που πρέπει να κλείσει πολλά κενά, σε μία χρονιά που οι ατζέντηδες, επειδή βλέπουν πως υπάρχει χρήμα στην Τουρκία αλλά και λόγω της μεγάλης αύξησης του salary cap του ΝΒΑ, είναι πολύ σκληροί στις διαπραγματεύσεις και δεν βιάζονται καθόλου να κλείσουν συμφωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τόσα θα πάρει ο Παπαγιάννης από τους Κινγκς!
ΒΟΜΒΑ: Στο Νο.13 και τους Κινγκς ο Παπαγιάννης!
"Πληρώνουν το buy out και αγοράζουν Παπαγιάννη οι Κινγκς"
Σχόλιο Ρήγας Δάρδαλης: NBA draft: "Έξοδος" στην ευρωπαϊκή αγορά

News 24/7

24MEDIA NETWORK