Μετρά αντίστροφα, στερείται πλάνου και στρατηγικής ο Παναθηναϊκός

Ο Τσάρλυ γράφει για τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, την υποκρισία των δημοσιογράφων, τους οργανωμένους και το κάζο του συλλαλητηρίου που έδωσε απαντήσεις.

Μετρά αντίστροφα, στερείται πλάνου και στρατηγικής ο Παναθηναϊκός
Τσάρλυ FRANCESCA WATKINSON

Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία για το ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα στον Παναθηναϊκό και ποιος ήταν ο λόγος που έγιναν τα επεισόδια στο παιχνίδι της Λεωφόρου, ήρθε η αναβολή του συλλαλητηρίου για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Στο live chat του Contra.gr ανέφερα πως αν η παρούσα διοίκηση καταφέρει να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να βγάλει τη χρονιά χωρίς να γίνουν άλλα επεισόδια με ηρεμία, θα βγω και θα ζητήσω συγγνώμη και θα παραδεχτώ πως εκτίμησα λανθασμένα την κατάσταση.

Λίγες μόνο ώρες αργότερα, υπό το φόβο νέας προβοκάτσιας, η διοίκηση του Παναθηναϊκού ανέβαλε το συλλαλητήριο. Απλά δεν χρησιμοποίησε τη λέξη "νέα" στην ανακοίνωσή της.

Ο εχθρός είναι εντός...

Τα γεγονότα έρχονται να επαληθεύσουν όσα έχουμε αναφέρει το τελευταίο διάστημα στο Contra.gr. Δεν μαζευτήκαμε τυχαία πριν από δύο βδομάδες ο διευθυντής του Contra.gr Παντελής Βλαχόπουλος, οι δύο αρχισυντάκτες Θέμης Καίσαρης-Σταύρος Καραΐνδρος, ο επικεφαλής στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού Δημήτρης Κριτής και ο υπογράφων για να ανατρέξουμε στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, γράφοντας το άρθρο με τίτλο "Ο εχθρός είναι εντός". Υπήρχαν διαρροές από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε παλιούς παράγοντες του Παναθηναϊκού. Τις τελευταίες δύο βδομάδες έχουν κυκλοφορήσει φήμες για επιστροφή "Τζίγκερ".

Είδαμε ξαφνικά τον "Καπετάνιο" να πηγαίνει σε δύο κολλητά παιχνίδια μπάσκετ, τους οργανωμένους να βρίζουν την οικογένεια, οι ίδιοι όμως να μην στηρίζουν στην πλειονότητά τους πλέον τον Αλαφούζο και την επόμενη των επεισοδίων να διαβάζουμε για την πιθανή επιστροφή του Νίκου Πατέρα.

Σήμερα με τη φράση "ο εχθρός είναι εντός" περιγράφεται η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό. Στο σύλλογο μετά τη ρεβάνς με την Καμπάλα και με τον λανθασμένο τρόπο διαχείρισης από τη διοίκηση του αποκλεισμού άνοιξε ένας νέος κύκλος επεισοδίων για τα διοικητικά του συλλόγου, ο οποίος κανένας δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Το κάζο του συλλαλητηρίου δίνει απαντήσεις

Έχουμε ένα δεδομένο: πως ένα μεγάλο κομμάτι όσων στήριξαν την προσπάθεια της διοίκησης Αλαφούζου, τώρα έχουν στραφεί εναντίον της. Ακόμη και αν κάποιοι αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη άποψη, η αδυναμία να διασφαλιστεί το συλλαλητήριο έρχεται να δώσει απαντήσεις.

Συνολικά η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε πανικό και ακολουθεί μία επικοινωνιακή τακτική που βιάζει τη λογική. Το χειρότερο είναι πως κάνει σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τελεσφορήσουν. Πράγματα τα οποία μειώνουν το σύλλογο, όπως το να ζητάς άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του υφυπουργού και να καλείς έναν κόσμο που γνωρίζεις πως δεν μπορείς να ελέγξεις σε συλλαλητήριο.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με ιστορία στα περισσότερα αθλήματα και αποτελεί για εκατομμύρια κόσμου μία ιδέα. Σε όποια απρόσωπη εταιρία και να δουλεύεις για να βγάλεις μία επίσημη ανακοίνωση θα πρέπει να την έχεις "φιλτράρει" και να είσαι σίγουρος για το περιεχόμενό της. Η ιστορία με το συλλαλητήριο προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Γιατί εξ αρχής φάνταζε λανθασμένη και σπασμωδική κίνηση που ήταν πιθανό να φέρει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Μου φαντάζει απίθανο να συμφώνησε πάνω από ένα μυαλό σε αυτήν την τόσο παράλογη απόφαση και να βγει επίσημη ανακοίνωση, η οποία δεν έλεγε κάτι το απλό, αλλά καλούσε κόσμο να βγει στον δρόμο για διαμαρτυρία. Κάποιος προφανώς δεν έχει αντιληφθεί πως επρόκειτο για τον Παναθηναϊκό, με το σύλλογο με τα περισσότερα τμήματα και τη μεγαλύτερη ιστορία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Δυστυχώς, αυτός ο μεγάλος σύλλογος πληρώνει την αδυναμία αρκετών επιφανών φίλων του να τα βρουν μεταξύ τους, να καλύψουν τα λάθη τους και να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό σε ένα σίγουρο δρόμο. Να συνδράμουν ώστε να υπάρξει μία σταθερή διοίκηση που θα στηρίζεται και να βοηθήσουν στο να γίνει πράξη το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών για γήπεδο, που μόνο μέσα από τη δημιουργία του θα μπορέσει ο σύλλογος να αποκτήσει εκ νέου σοβαρά έσοδα και να επιστρέψει στο επίπεδο που αξίζει.

Δημιουργεί σκόπιμα εχθρούς

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να στρέφεται εναντίον της Πολιτείας. Όλο αυτό το διάστημα η διοίκηση του συλλόγου στήριξε τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή, ήταν 100% σύμφωνη με το νέο αθλητικό νόμο και επειδή, δεν μπορεί να ελέγξει τους οπαδούς, τώρα βρίσκεται απέναντί του.

Ο λόγος προφανής, γνωρίζουν τι θα συμβεί, πως θα έρθουν πολλές δύσκολες ημέρες και για να μπορούμε επικοινωνιακά να κρύψουμε την αιτία του προβλήματος, είναι προτιμότερο να έχουμε πολλούς εχθρούς.

Διαβάζουμε πως η αστυνομία εντόπισε αυτούς που έριξαν τις φωτοβολίδες ευθείας βολής και η διοίκηση του Παναθηναϊκού επρόκειτο να τους αποβάλλει.

Παρότι δεν ήταν ποτέ το γήπεδο εκκλησία, όπως λένε αρκετοί συνάδελφοι, ας δεχτούμε όμως πως τα πράγματα ηρέμησαν. Για ποιον λόγο η ΠΑΕ στρέφεται εναντίον της Πολιτείας και του διαιτητή από τη στιγμή που γνωρίζουμε όλοι εδώ και καιρό, πως η βούληση που υπάρχει από τον υφυπουργό αθλητισμού είναι να παταχθεί η βία στα γήπεδα και να προστατεύεται η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Έχει χάσει πρωταθλήματα από παρόμοια γεγονότα

Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αντιληφθούν πως εκπροσωπούν το σύλλογο με την μεγαλύτερη ιστορία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν επιτρέπεται η επίσημη θέση του να είναι πως σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να διεξάγεται ένα αθλητικό γεγονός. Διοικούν ένα σύλλογο που έχει χάσει πρωταθλήματα από τέτοια γεγονότα.

Ο ίδιος ο Τάκης Φύσσας βγήκε και δήλωσε πως με το νέο αθλητικό νόμο θα παίρναμε στη Ριζούπολη το πρωτάθλημα. Πιθανότατα το ίδιο να συνέβαινε με το αεροβόλο στον Τζόρβα, με το "ντου" στην ομάδα του Φερέιρα ή με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Για ποιο λόγο λοιπόν ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν παίρνει ως προίκα την πιθανή τιμωρία του; Έτσι κι αλλιώς το φετινό πρωτάθλημα δεν μπορεί να το διεκδικήσει, το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό και αν δεν διαλυθεί εσωτερικά, στα πλέι οφ θα μπει.

Μετρά αντίστροφα

Τι ποιο ορθόδοξο από το να τιμωρηθείς εσύ πρώτος από έναν αθλητικό νόμο που υποστήριξες με θέρμη, να έχεις σύμμαχο την Πολιτεία και την επόμενη φορά που θα ενοχληθεί αθλητής σου στο Καραϊσκάκης να φύγεις. Με την πρώτη αφορμή, πάρε την αποστολή και φύγε! Και άσε τον κάθε διαιτητή να βρει τρόπο να τιμωρήσει εσένα. Πήγαινε εσύ με ελπίδες για τίτλο στο Καραϊσκάκη και παρακάλα να πάνε να στο κάνουν νέα Ριζούπολη.

Προσέξτε, στην Ελλάδα είμαστε, για να γίνει το χατίρι του ισχυρού, όλα είναι πιθανά. Όμως εκεί έχεις το ηθικό πλεονέκτημα, ξεφτιλίζεις ένα σύστημα, έχεις δείξει καλή πρόθεση και έχεις πάρει αιχμάλωτη με τη στάση σου την Πολιτεία. Είσαι το θύμα όχι ο θύτης, πρεσβεύεις τις αξίες του συλλόγου που εκπροσωπείς δεν τις προσβάλλεις, σέβεσαι τον απλό πολίτη, τον οικογενειάρχη που αγαπά τον αθλητισμό, έχεις όλο τον υγιή κόσμο με το μέρος σου.

Αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα μεταφέρει ο επίσημος Παναθηναϊκός και κάποιοι δημοσιογράφοι, που επειδή κάνουν το ρεπορτάζ της ομάδας νομίζουν πως πρέπει να αναλάβουν και δικηγόροι της, η διοίκηση είχε ένα μεγάλο όπλα στα χέρια της.

Υποτίθεται πως όλα είναι καλά με τους οργανωμένους, οι δύο τρεις που πετούσαν τις φωτοβολίδες πιάστηκαν και θα αποβληθούν, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα προχωράμε κανονικά.

Ο λόγος που δεν συμβαίνει αυτό είναι φανερός: δεν υπάρχει δυνατότητα για μακροχρόνιο πλάνο. Ο χρόνος για τη διοίκηση Αλαφούζου μετράει αντίστροφα και η επικοινωνιακή πολιτική είναι βιαστική, δεν έχει μακροχρόνιο ορίζοντα, στερείται πλάνου και στρατηγικής.

Οι συγγενείς το λουκέτο και η υποκρισία

Διάβασα πολλά αυτές τις ημέρες. Ευτυχώς δεν είναι η πλειοψηφία των ρεπόρτερ των ομάδων, αλλά ένα μικρό κομμάτι. Όμως υπάρχουν κάποιοι που κάνοντας ρεπορτάζ για την ομάδα που υποστηρίζουν, νιώθουν την ανάγκη να λειτουργούν σαν δικηγόροι της. Θέλω να τους επισημάνω πως οι νομικοί σύμβουλοι κοστίζουν ακριβά, οι περισσότεροι προσβάλλουν τους εαυτούς τους, προσφέροντας εθελοντικά της υπηρεσίες τους.

Διάβασα λοιπόν πως στην Θύρα 11 ήταν συγγενείς των αθλητών. Μάλιστα χρειάστηκε μία διμοιρία ΜΑΤ για να προστατέψει τη φυσούνα από τους συγγενείς των παικτών, οι συγγενείς των ποδοσφαιριστών τις έπαιζαν επί 15 λεπτά με τα ΜΑΤ. Άντεχαν τις γκλοπιές, έκαναν και ντου όταν ένιωσαν πως προκλήθηκαν. Και επειδή έκανα ρεπορτάζ, υπήρχαν πράγματι διαρκείας στην 11 τα οποία, στην πλειονότητά τους, τα ελέγχουν οργανωμένοι, όπως γίνεται και σε άλλες ομάδες με τα διαρκείας πάνω από τη φυσούνα. Στα σημαντικά παιχνίδια αυτά πάνε σε επίλεκτους.

Διάβασα επίσης πως η 13 δεν είχε πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα δυσκολεύτηκαν να μπουν στο τέλος του παιχνιδιού με την Καμπάλα και με την ΑΕΚ και πρέπει να πέρασε κανένα δίωρο από τη στιγμή της ανακοίνωσης της διακοπής του παιχνιδιού, μέχρι να το σπάσουν και να τους δούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Το χειρότερο είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που έγραψαν ότι το γήπεδο ήταν εκκλησία, θα ήταν οι πρώτοι που με δακρύβρεχτα κείμενα θα έριχναν με τόνους υποκρισίας παντού ευθύνες. Όπως έχουν κάνει στο παρελθόν αν ξεκινούσε ο διαιτητής το παιχνίδι και αυτοί που είχαν περάσει τις φωτοβολίδες ευθείας βολής, έβρισκαν στόχο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτός ο Παναθηναϊκός τείνει να ξεπεράσει την εποχή "Τσάκα"

Παραδέχθηκαν το λάθος, πρόλαβαν τα χειρότερα

News 24/7

24MEDIA NETWORK