Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμισε Παύλο και Θανάση

Ο Παναθηναϊκός που ενισχύθηκε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που θύμισε πατέρα και θείο, η ατάκα του Θανάση, ο Πεδουλάκης που δεν έχει πλέον δικαιολογίες, ο Μπουρούσης που δεν έχει να δικαιολογηθεί και οι επόμενες κινήσεις. Σχόλιο του Τσάρλυ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θύμισε Παύλο και Θανάση

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού απέδειξε πως αν έχεις την θέληση να ενισχύσεις την ομάδα σου και έχεις σκοπό να ρίξεις χρήμα, προβλήματα δεν υπάρχουν. Όταν θες να πράξεις και είσαι αποφασισμένος τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, στο δυσκολότερο καλοκαίρι για τις ομάδες της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός πέτυχε να ενισχυθεί κλείνοντας τους 3 μεγάλους στόχους του.

Σε κείμενο μου στης 9 Ιουνίου ανέφερα πόσες μεγάλες δυσκολίες θα βρουν οι ελληνικές ομάδες για να κλείσουν τους στόχους τους, τι συμβαίνει με την υπόθεση Παπαγιάννη και πως έχει στο μυαλό του ο Πεδουλάκης τον νέο Παναθηναϊκό.

Στις 29 Ιουνίου, παρουσίασα τα 6 συμβόλαια τα οποία έχουν αποφασίσει να δώσουν στον Παναθηναϊκό και τις προτεραιότητες που έχει η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία.

Πολύ γρήγορα έκλεισαν οι 3 πιο βασικοί στόχοι. Ο Αμερικάνος περιφερειακός που θα κάνει την διαφορά, ο Αμερικάνος σέντερ με τα γρήγορα πόδια, που αποτελούσε διακαή πόθο του Πεδουλάκη και φυσικά η υπόθεση που πήρε προσωπικά ο Δημήτρης Γιανακόπουλος.

ΠΙΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Για τον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού, αυτές οι 3 κινήσεις ήταν και οι πιο σημαντικές και για αυτόν τον λόγο κόντρα στο ρεύμα της αγοράς αποφάσισαν με το έτσι θέλω να πάρουν τις υπογραφές.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα. Για μεγάλο διάστημα βρισκόταν σε μία αναμονή που ήταν πολύ ενοχλητική και χωρίς να είναι αυτή η πρόθεση από τις πλευρές των αθλητών, έμοιαζε η στάση τους και λίγο μειωτική.

Ο Παναθηναϊκός στους Τζέιμς, Σίνγκλετον, Μπουρούση έκανε προτάσεις που δεν μπορούσαν να αρνηθούν οι πλευρές των αθλητών, αλλά δεν έμπαιναν υπογραφές. Εισέπρατταν ένα θετικό κλίμα αλλά έβαζαν τον Παναθηναϊκό σε αναμονή χωρίς εγγυήσεις δίχως να μπαίνουν υπογραφές και δεσμεύσεις.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Για τον Παναθηναϊκό όμως αυτές οι 3 περιπτώσεις αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά για το χτίσιμο του, δεν ήταν απλές περιπτώσεις ούτε ένα κενό στο ρόστερ που έχει εντοπιστεί και κάποια στιγμή θα καλυφτεί. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε κάτι που ξένισε την αγορά, αρχικά ενόχλησε τους ατζέντηδες, αλλά δικαιώθηκε 100%. Ρίσκαρε, πίεσε, έδειξε πως δεν είναι ικανοποιημένη που δεν απορρίφτηκαν οι προτάσεις και απαίτησε να πάρει υπογραφές.

Μάλιστα όταν αρχικά η διοίκηση έβαλε χρονικό όριο που ισχύει η πρόταση της, υπήρξε ένα κλίμα, μεταξύ των μάνατζερ, ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν ξέρουν την αγορά. Σίγουρα στον Παναθηναϊκό και την αγορά την ήξεραν και το τι συμβαίνει φέτος με τον ΝΒΑ γνώριζαν, αλλά αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει και όχι να δώσουν άπλετο χρόνο στους αθλητές να εξαντλήσουν τα περιθώρια για το ΝΒΑ. Αυτό το κάνουν για περιπτώσεις τύπου Θανάση Αντετοκούνμπο, που δεν θα αλλάξει και κάτι δραματικά αν τελικά δεν κλείσει ο παίκτης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΕΙΜΣ

Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, έπαιξαν επιθετικά το χαρτί τους, ρίσκαραν, πίεσαν απαίτησαν και έκλεισαν 3 παικταράδες. Τρεις από τους καλύτερους της περσινής Ευρωλίγκας. Αναγκάστηκαν μόνο να κάνουν πίσω και να δώσουν διορία στον Τζέιμς μέχρι αρχές Αυγούστου ενώ όμως έχουν πάρει ήδη την υπογραφή του. Με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισαν, πως δεν πρόκειται να τον χάσουν από κάποια τρελή πρόταση από την Κίνα.

Είχαν ενημερωθεί στον Παναθηναϊκό πως υπάρχει πολύ μεγάλη πρόταση στον Τζέιμς από Κίνα και με το συμβόλαιο που υπογράφηκε από εκεί πλέον δεν κινδυνεύουν. Περιμένουν να πρυτανεύσει η λογική και να μην δεχτεί ο Τζέιμς να αφήσει το 1 εκατομμύριο σε ευρώ για να πάρει το συμβόλαιο που δίνεται στους ρούκις στο ΝΒΑ που είναι μόλις 525 χιλιάδες δολάρια και από αυτά εγγυημένοι είναι μόνο οι 4 μήνες δηλαδή περίπου 220 χιλιάρικα. Ποτέ δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, αν δεν τελειώσει μία υπόθεση, αλλά η λογική λέει πως στον Παναθηναϊκό απειλούνται μόνο αν ο Αμερικάνος ατζέντης του είναι τρελός.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΚΑΡΝΤ

Με Τζέιμς και Καλάθη ο Πεδουλάκης έχει εξασφαλίσει ένα δίδυμο γεμάτο ενέργεια. Που μπορεί να παίξει πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο να πιέσει πάνω στην μπάλα και να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Ο Τζέιμς, περνά τον παίκτη του, μπορεί να ανοίγει άμυνες και έχει ο Παναθηναϊκός δύο γκαρντ που και γρήγορο μπάσκετ μπορεί να παίξουν και να συνεργαστούν πολύ καλά στο πικ εν ρολ με τον Σίνγκλετον και τον Μπουρούση.

Ο Πεδουλάκης ήθελε να φτιάξει αθλητική ομάδα, στόχευσε στο να πάρει Τζέιμς και Σίγκλετον και τώρα τρίβει τα χέρια του καθώς έχει αυτό το οποίο ονειρευόταν. Το πιο αθλητικό δίδυμο γκαρντ στην Ευρωλίγκα και ένα δίδυμο σέντερ που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε στιλ μπάσκετ και σε όλες τις συνθήκες.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ένα τεστ και για τον ίδιο τον Πεδουλάκη, μία ευκαιρία για να εξελίξει το μπάσκετ που έχει στο μυαλό του. Είναι δεδομένο πως ο Πεδουλάκης έχει πλάνο, μέθοδο και του αρέσει το σκληρό μπάσκετ. Θέλει να έχει αθλητικές ομάδες και στις 5άδες του να υπάρχουν παίκτες με γρήγορα πόδια.

Δεν έχει καταφέρει να πάρει το παραμικρό από παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης, ο Μπατίστ (στα τελειώματα του), ο Ραντούλιτσα. Σίγουρα ο Μπουρούσης είναι μία διαφορετική περίπτωση, προέρχεται από την καλύτερη σαιζόν στην καριέρα του, κάνει διαφορά στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν είναι σέντερ που κουμπώνει 100% στα θέλω του Πεδουλάκη.

Βέβαια, ποτέ του ο Πεδουλάκης δεν έχει δουλέψει με τόσο μεγάλο μπάτζετ. Πλέον πρέπει και αυτός να εξελίξει κάπως το σχέδιο του, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του μπορεί να δουλέψει με τόσο ποιοτικό ρόστερ. Έχει στην ομάδα του τον σέντερ που ήταν ο καλύτερος στην περσινή Ευρωλίγκα. Μπορεί ο Μπουρούσης να μην έχει τα γρήγορα πόδια του Λάσμε, του Γκιστ και του Σίνγκλετον, όμως μπορεί πλέον να σκοράρει με όλους τους τρόπους, έχει εμπειρία και πάνω από όλα, ποιότητα στην σκέψη του που τον βοηθά στην δημιουργία.

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Όταν ακουμπά η μπάλα στον Μπουρούση όλοι μπορούν να εκτελέσουν. Τα παιχνίδια πλει οφ τους Παναθηναϊκού στην Λαμποράλ, τα σχολίαζε για λογαριασμό του Sport24 radio ο Μπόγρης. Έλεγε, λοιπόν, πως στο σκάουτινγκ που έκαναν στην Μπιλμπάο πριν από παιχνίδι της Λαμποράλ, ο προπονητής τους, τους τόνισε πως εκτός από τους πόντους που βάζει ο Μπουρούσης, η Λαμποράλ παίρνει 35 πόντους μέσο όρο από τον τρόπο που δημιουργεί.

Ένα τέτοιο μυαλό δεν γίνεται να μην είναι πολύτιμο για το πλάνο οποιουδήποτε προπονητή. Και είναι δεδομένο πως τις αδυναμίες του τις έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό και σε όλους τους τομείς υπερισχύει η εμπειρία και η γνώση του αθλήματος και του ίδιου του του εαυτού. Θα αναφέρω και κάτι που προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό: Ο ίδιος ο Μπουρούσης γνωρίζει και το λέει στο κοντινό του περιβάλλον, πως παρόμοια χρονιά με την περσινή δεν πρόκειται να ξανακάνει. Όταν ένας άνθρωπός ξέρει τον εαυτό του, είναι ρεαλιστής, δεν υπάρχει κίνδυνος να επαναπαυτεί. Ο Μπουρούσης, γνωρίζει πως κάποια πράγματα του βγήκαν και με κεκτημένη ταχύτητα, ξέρει τον εαυτό του, δεν θα επαναπαυτεί σε αυτά που έκανε πέρυσι αλλά θα συνεχίσει να δουλεύει για να βρίσκεται σε τοπ επίπεδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ

Ο Δημήτρης Γιανακόπουλος με τις κινήσεις που έκανε, ακολούθησε το παράδειγμα του πατέρα του και του θείου του. Πάνε πάρα πολλά χρόνια, κάποτε είχα συναντήσει τον Θανάση Γιανακόπουλο και του είχα δώσει συγχαρητήρια για μία μεταγραφή που είχε ολοκληρωθεί πριν λίγες ώρες. Μου απάντησε ότι τον ήθελε ο Ομπράντοβιτς, οπότε έπρεπε να τον πάρουμε για να μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις μέσα στην σεζόν. Μου είχε πει την έξης κουβέντα, που για ανάλογες περιπτώσεις την έχω κρατήσει και σε παλιότερο κείμενο μου την έχω αναφέρει: "Για να μπορείς να ζητήσεις τον λόγο από τον προπονητή σου μέσα στην σεζόν και να έχεις απαιτήσεις, πρέπει το καλοκαίρι να του έχεις καλύψει όλες τις επιθυμίες του". Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λοιπόν, με τις κινήσεις που έχει κάνει πετάει πλέον το μπαλάκι στον Πεδουλάκη. Πρέπει να του δείξει τώρα έργο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Ο Πεδουλάκης, για το καλό συμβόλαιο στην περιφέρεια ήθελε Ντιλέινι ή Τζέιμς, έκλεισε ο Τζέιμς, για τον Αμερικάνο που θα δώσει ενέργεια στο 5 ο Σίνγκλετον ήταν η πρώτη του επιλογή, έκλεισε την πρώτη επιλογή, τον πάντρεψε και με τον καλύτερο σέντερ του ΝΒΑ, του ξεσκαρτάρισε την ομάδα και κράτησε μόνο αυτούς που ήθελε ο Πεδουλάκης, οπότε τώρα και η μπάλα πάει στον Άρτζι. Τον υποχρέωσε να πετύχει

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ

Για τον Αντετοκούνμπο, μαθαίνω πως θα το σκεφτούν και στον Παναθηναϊκό στα μέσα του Οκτώβρη. Τον έχουν αφήσει να δει τι θα κάνει στο ΝΒΑ και αν όπως λέει η λογική δεν βρει συμβόλαιο και ασχοληθεί σοβαρά με την προοπτική να παίξει μπάσκετ κάποια στιγμή στην ζωή του και να βελτιωθεί, θα δουν αν τον έχουν ανάγκη.

Από την στιγμή που έκλεισε ο Μπουρούσης, ο Βουγιούκας δεν υπάρχει και προσπαθούν να κάνουν το μεγάλο κόλπο με τον Κλαβέρ.

Επίσης, είναι δεδομένο πως ψάχνουν για κοινοτικό στο 3 και στην περιφέρεια. Και πλέον ψάχνουν το σουτ. Με Καλάθη, Τζέιμς στην περιφέρεια έχουν τα πάντα, εκτός από σταθερό και σίγουρο σουτ. Υπάρχουν και οι Φελντέιν, Παππάς που στην μέρα τους μπορούν να βοηθήσουν με σουτ από την περιφέρεια, αλλά κλασικοί σουτέρ δεν είναι. Και ο καθένας καταλαβαίνει πως με την μεταγραφή του Μπουρούση και την ικανότητα του να ακουμπά η μπάλα στην πλάτη του, να διαβάζει τις αποστάσεις και να δημιουργεί, είναι μεγάλο όπλο να έχεις καλό σουτ.

Και ο Τζέιμς στηρίζεται στο να περνά τον παίκτη του και ενέργεια παίρνει, ανακατεύοντας την αντίπαλη άμυνα και πηγαίνοντας σε ντράιβ. Μέσα από αυτήν την λειτουργία παίρνει αυτοπεποίθηση και στην συνέχεια μπορεί να βάλει και μεγάλα σουτ, δεν είναι όμως καλός σουτέρ.

Οπότε, στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν η αντίπαλη άμυνα να τους παίζει άντερ. Και για να μην τους αφήνουν τα σουτ, πρέπει να αποκτηθούν και δύο καλοί σουτέρ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που προς το παρόν και η μεταγραφή Αντετοκούνμπο πάει στην άκρη και θα επανεξεταστεί στα μέσα Οκτώβρη.

Μπορούσης, Τζέιμς, Σίνγκλετον. Και από εκεί και πέρα περιμένουμε το κόλπο με τον Κλαβέρ, κοινοτικό με σουτ στον άσσο, τύπου Πάνκος και κοινοτικό με σουτ και να παίζει άμυνα στο 3.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Τέλος, για τον Μπουρούση, πέρα από όσα μπορεί να προσφέρει σαν παίκτης στον Παναθηναϊκό, αλλά και την συνεισφορά που μπορεί να έχει ένας Έλληνας με παραστάσεις στα αποδυτήρια δεν δέχομαι να πιάσω καμία άλλη διάσταση. Δεν υπάρχει και άλλη διάσταση.

Οι αθλητές είναι επαγγελματίες, ο χώρος είναι σκληρός για αυτούς και από την στιγμή που αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι ομάδες, δεν λειτουργούν με συναίσθημα, δεν γίνεται να απατούν από αυτούς συναίσθημα.

Όταν έρχεται η ώρα του συμβολαίου, όλοι λειτουργούν καθαρά επαγγελματικά έχοντας σαν γνώμονα το συμφέρον της οικογένειας τους. Ο Μπουρούσης, όπως είχε κάνει και ο Βασίλης Σπανούλης το 2011, τα έβαλε κάτω, ζύγισε τις επιλογές του, τα θέλω τα δικά του και της οικογένειας του και πήρε την απόφαση του. Δεν έχει να δικαιολογηθεί για αυτήν σε κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ελπίδες για Κλαβέρ μέσω Βαλένθια
Τι θα προσφέρει ο Μπουρούσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK