Προσχεδιασμένο έργο που εξυπηρετεί εσωτερικό σκοπό

Ο Τσάρλυ γράφει για την επόμενη ημέρα των επεισοδίων στη Λεωφόρο και κάνει λόγο για προσχεδιασμένο έργο που εξυπηρέτησε εσωτερικό σχέδιο.

Προσχεδιασμένο έργο που εξυπηρετεί εσωτερικό σκοπό
INTIME SPORTS

Δυστυχώς, για όσους αγαπάνε το μεγαλύτερο σύλλογο της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια η ομάδα είναι έρμαιο στα χέρια των οργανωμένων. Με τις ευθύνες όσων έχουν διοικήσει τον Παναθηναϊκό οι οργανωμένοι έχουν πάρει μεγάλη τεράστια δύναμη και μπορούν να εκβιάζουν και να ορίζουν τη μοίρα του συλλόγου.

Όπως γίνεται κάθε φορά στην Ελλάδα μετά από εκτεταμένα επεισόδια, ακολουθούν διοικητικές εξελίξεις.

Θυμίζω πως στις 18/12/2010 ένα "αυθόρμητο" ντου των οργανωμένων στον αγωνιστικό χώρο έδωσε την αφορμή για να αποδράσουν από τον Παναθηναϊκό οι δημιουργοί της πολυμετοχικότητας. Σήμερα, όλοι γνωρίζουν πως η αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Νίκου Πατέρα δεν είχε καμία απολύτως συνάρτηση με τα επεισόδια που έγιναν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Απλά εκείνο το "αυθόρμητο" μπουκάρισμα τους έδωσε ένα επιχείρημα για να δραπετεύσουν, όταν διαπίστωσαν πως τα οικονομικά δεδομένα στην χώρα είχαν αλλάξει και το πλάνο τους δεν πήγαινε όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει.

Δεν υπήρχε στο γήπεδο ο επίσημος Παναθηναϊκός

Δεν μπορώ να γνωρίζω, αν ο Αλαφούζος εξυπηρετείται από αυτά που συνέβησαν χθες στη Λεωφόρο ή όπως συμβαίνει συχνά όταν επιλέγεις λάθος συνεταίρους, αδειάστηκε. Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως δεν έκανε τίποτα για να ανατρέψει την κατάσταση.

Χθες στην Λεωφόρο δεν υπήρχε πουθενά ο Παναθηναϊκός. Δεν υπήρξε η παραμικρή παρουσία της διοίκησης.

Ήταν φανερό πως η ηγεσία γνώριζε, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Υπήρχε απόφαση να γίνουν επεισόδια που σκοπό είχαν να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός και να οδηγηθούμε σε διοικητικές εξελίξεις.

Μπορούν να το αντιληφθούν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο. Τα επεισόδια δεν ήταν στην άρρωστη λογική να πλήξουμε τον αντίπαλο και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε την ομάδα μας, όπως για παράδειγμα αυτά που συνέβησαν στην Ριζούπολη ή πριν από 1,5 χρόνο στο παιχνίδι κυπέλλου στην Τούμπα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Χθες στην Λεωφόρο έγινε προβοκάτσια. Ο σκοπός από την αρχή ήταν προφανής. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν έπρεπε να ξεκινήσει.

Οι παράγοντες του Παναθηναϊκού ήταν για λύπηση. Κατώτεροι από το ύψος των περιστάσεων, φανερά παραδομένοι στην απόφαση που είχε παρθεί από κάποιους να διαλύσουν την Λεωφόρο και να μην ξεκινήσει το παιχνίδι.

Οργανωμένοι στη θύρα 11, πάνω από τη φυσούνα

Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Στη θύρα 11 δηλαδή σε αυτή που βρίσκεται πάνω από τη φυσούνα τα εισιτήρια τα είχαν πάρει οργανωμένοι και είχαν δημιουργηθεί ένα σκηνικό τρόμου. Οι οργανωμένοι μέσα από την πόρτα της 13 που ανοίγει πλέον με ευκολία, είχαν πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, στο γήπεδο είχαν περάσει τα πάντα, λες και πήγαιναν για πόλεμο. Ήταν φανερό πως δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Προκαλεί απορία και αποδεικνύει, πως ήταν εν γνώσει της διοίκησης πως δεν γινόταν να αποτραπούν τα επεισόδια, το γεγονός ότι κανένας άνθρωπός του Παναθηναϊκού, παράγοντας, αθλητής μέλος της διοίκησης, στέλεχος της ομάδας δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να μιλήσει στους οπαδούς της ομάδας τους και να τους ηρεμήσει.

Δεν τόλμησαν ούτε να κοιτάξουν τους οργανωμένους

Στην Ελλάδα, δυστυχώς είμαστε συνηθισμένοι από επεισόδια τα οποία συμβαίνουν πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια. Πάντοτε, γίνεται προσπάθεια από ανθρώπους της ομάδας που οι οπαδοί της βρίσκονται εκτός ελέγχου να τους ηρεμήσουν, τονίζοντας τι διακυβεύεται για τον σύλλογο. Χθες στην Λεωφόρο κανείς άνθρωπός του Παναθηναϊκού δεν έκανε απόπειρα να κινηθεί προς την θύρα 11 και προς την 13 και να κάνει έκκληση ώστε να μπορέσει να μπει για προθέρμανση η αποστολή του Ολυμπιακού.

Κάποια στιγμή, βγήκαν με τα κουστούμια τους χλωμοί οι Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος και ούτε τόλμησαν να κοιτάξουν τους προς την πλευρά των οργανωμένων.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι γνώριζαν πως ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατον να ξεφύγει από τη μοίρα που του είχαν ορίσει πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Όπως συμβαίνει πάντα, όταν θα περάσει ο καιρός, θα είναι πιο εύκολο να αντιληφθούμε τους λόγους που είχε παρθεί η απόφαση να μην επιτραπεί να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Απόφαση που στόχο της είχε να οδηγήσει τον Γιάννη Αλαφούζο εκτός Παναθηναϊκού.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού πήρε την απόφαση να στηριχτεί στους οργανωμένος και πλέον βλέπουμε να μην τους ελέγχει. Να κατανοεί και ο ίδιος πως δεν έχει πάνω τους το παραμικρό έρεισμα και να μην κάνει την οποιαδήποτε προσπάθεια για να προστατέψει το σύλλογο που διοικεί. Οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού ήταν αυτοί που όταν η ομάδα τους έχανε από τον Ατρόμητο καθόντουσαν μετά το τέλος του αγώνα στην "13" και τραγουδούσαν. Που ο Παναθηναϊκός έτρωγε 4 γκολ στην Ξάνθη και αυτοί έλεγαν τον ύμνο της ομάδας. Οι ίδιοι άνθρωποι που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, πήραν την απόφαση να την διαλύσουν. Φυσικά υπάρχει κάποιος λόγος, που συνέβησαν όλα αυτά.

Όσοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει εσωτερικά στον Παναθηναϊκό και δεν βρέθηκαν στο γήπεδο, μπορεί να κάνουν κουβέντα, για τον Παππά και να μοιράζουν ευθύνες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην πράξη είδαμε, ένα προσχεδιασμένο έργο, το οποίο εξυπηρετεί κάποιο εσωτερικό σχέδιο, το οποίο θα γίνει αντιληπτό από τον τρόπο που θα εξελιχθεί η ιστορία με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού.

Δυστυχώς, πολύ σύντομα, επαληθεύτηκε στην πράξη η έρευνα που κάναμε στο Contra.gr μαζί με τους Δημήτρη Κριτή, Θέμη Καίσαρη, Σταύρο Καραΐνδρο, με τίτλο ο εχθρός είναι εντός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η συγκλονιστική περιγραφή του Τσάρλυ για τα επεισόδια της Λεωφόρου

Όλα τα VIDEOS από το ντέρμπι της ντροπής

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

Το twitter "ξεσάλωσε" με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK