Παραμένει ακατάλληλος για τον πάγκο του Ολυμπιακού!

Ο Τσάρλυ σχολιάζει τον τελικό Κυπέλλου, τις τακτικές προσεγγίσεις των δύο προπονητών και γράφει για τα λάθη του Περέιρα.

Παραμένει ακατάλληλος για τον πάγκο του Ολυμπιακού!

Μία στιγμή στη ζωή είναι ικανή να τα αλλάξει όλα. Να δημιουργήσει τους πρωταγωνιστές, τους ήρωες και τον μοιραίο. Ο τελικός κρίθηκε από ένα λάθος ενός παιδιού που μέχρι εκείνο το σημείο έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Μπέρτος έμοιαζε με τανκ, είχε κάνει δική του για 44 λεπτά την δεξιά πλευρά αλλά μία λανθασμένη απόφαση, μία στιγμή που το μυαλό του κόλλησε άλλαξε την ιστορία.

Με 6 χαφ ο Λουτσέσκου

Ας πάρουμε την ιστορία του τελικού από την αρχή. Ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκινήσει με 6 χαφ και να αφήσει στον πάγκο τον Καπετάνο. Απόφαση που μπορεί να στέρησε πίεση από τα επιρρεπή στο λάθος στόπερ του Ολυμπιακού, αλλά έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου. Η αλήθεια είναι πως στο κομμάτι αυτό βοήθησε και ο τεχνικός του Ολυμπιακού με την σύνθεση που κατέβασε. Χρησιμοποιώντας στην ίδια ενδεκάδα τους Εντινγκά-Μιλιβόγιεβιτς δεν είχε κανέναν χαφ στον άξονα να μπορεί να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει συνεργασίες με την επιθετική τετράδα. Στα άκρα οι Φουστερ - Ντοσεβί έμοιαζαν αποκομμένοι και δεν έχουν την κλάση και την ικανότητα να πάνε σε ατομική ενέργεια και σε πολλές περιπτώσεις βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο τον Φράνκο Χάρα να τραβιέται πιο χαμηλά και να χάνεται απέναντι σε πολλές μοβ φανέλες.

Ανύπαρκτος ο Ολυμπιακός στο πρώτο

Ο Ολυμπιακός με το αρχικό πλάνο Περέιρα όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0 ήταν ανύπαρκτος και το πλάνο του παιχνιδιού που εφάρμοζε ο προπονητής του έμοιαζε σαν να μην είχε την παραμικρή χρησιμότητα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου έβλεπε τις σκέψεις του να βγαίνουν στο χορτάρι, την ομάδα του να μην απειλείται και να δημιουργεί με θράσος αυτή τις προοπτικές για να χτίσει ευκαιρίες. Όλα έδειχναν πως η Ξάνθη ήταν έτοιμη να πετύχει την πρώτη της επιτυχία. Δηλαδή να πάει στα αποδυτήρια με το 0-0, να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της και να επιστρέψει με αυτοπεποίθηση στην επανάληψη, το αβίαστο λάθος όμως του Μπέρτου άλλαξε την ιστορία.

Το λάθος

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν εντελώς διαφορετικό αγώνα. Μπήκαν δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες στο γήπεδο. Η Ξάνθη δεν είχε αυτοπεποίθηση, δεν μπορούσε να βγάλει τρεξίματα και ποδοσφαιρικό θράσος στο παιχνίδι της. Ξαφνικά το παθητικό πλάνο του Περέιρα που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε έναν αγώνα που ο Ολυμπιακός έπρεπε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, έχοντας ένα γκολ να υπερασπιστεί, έγινε λειτουργικό. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας το υπέρ τους σκορ, έφεραν πιο ψηλά το αρχικό τους πρέσινγκ και ξαφνικά το γεγονός πως έπαιζαν με δύο καθαρά 6άρια λειτούργησε υπέρ τους, καθώς όταν η μπάλα έφευγε από το αρχικό πρέσινγκ υπήρχε ψηλά δεύτερη ζώνη άμυνας.

Τρία γκολ χωρίς συνεργασία

Αυτό που έκανε καλά ο Ολυμπιακός ήταν η διατήρηση του προβαδίσματος. Εκεί έβγαλε την εμπειρία που έχει ως μέγεθος, σοβαρότητα, πρέσαρε σωστά ψηλά και από δύο ποιοτικές ενέργειες πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ, δίνοντας και μία γλυκιά όμορφη γεύση στην κατάκτηση του τροπαίου και του νταμπλ. Προσέξτε: ο Ολυμπιακός πέτυχε 3 γκολ δίχως σε κανένα από αυτά να χρειαστεί να συνεργαστούν δύο παίκτες του. Στο πρώτο ο Μπέρτος έδωσε την μπάλα στον Φράνκο Χάρα, το δεύτερο ήρθε από μία μαγική ενέργεια ατομική κλάσης του Τσόρι και το τρίτο από εκτέλεση φάουλ του Φουρτούνη.

Ακατάλληλος για τον Ολυμπιακό!

Όπως γίνεται συνήθως ο Περέιρα θα απολαύσει τις δάφνες του νικητή. Για εμένα και στον τελικό αποδείχθηκε πως είναι ακατάλληλος για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Το αρχικό του πλάνο απέτυχε. Η απόφαση του να παίξει με τους Εντινγκά, Μιλιβόγιεβιτς ταυτόχρονα στη βασική ενδεκάδα και τον Φουστερ στα αριστερά έκανε πολύ πιο εύκολη την ζωή του Λουτσέσκου και οδήγησε την Ξάνθη σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Πρακτικά το αρχικό πλάνο του Περέιρα είχε εξουδετερώσει από μόνο του την ομάδα του απλά έδωσε την μπάλα ο Μπέρτος στον Χάρα, αυτός άνοιξε το σκορ και άλλαξε την ιστορία. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αλλαγές το καλοκαίρι, ποδοσφαιριστές με ποιότητα που να μπορούν να περάσουν το προσωπικό τους παίκτη και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Χρειάζεται επίσης και ένα προπονητή αντάξιο του συλλόγου να δημιουργήσει αυτός το σχέδιο της επόμενη ημέρας.

Ο Περέιρα είναι φανερό πως δεν είναι ο κατάλληλος και όποιος σκεφτεί το πώς εξελίχθηκε ο τελικός καταλαβαίνει πως παρουσίασαν την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο οι δύο προπονητές μπορεί να αντιληφθεί το ποιος εκ των Περέιρα, Λουτσέσκου έκανε πιο σοβαρή προεργασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης

Μαρινάκης: "Ευρωπαϊκό το όραμα"

Περέιρα: "Μεγαλύτερο μπάτζετ"

Πανόπουλος: "Τον ήπιαμε"

Λύγισε στα αποδυτήρια ο Πανόπουλος

Το σήκωσε με Δουρέκα ο Μανιάτης

Έτσι μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

News 24/7

24MEDIA NETWORK