Θέλει έτοιμους παίκτες σαν τον Καρντόσο, αλλιώς δεν πάει πουθενά

Ο Τσάρλυ σχολιάζει την αναγκαιότητα για μεταγραφές επιπέδου στον Ολυμπιακό για να αποκτήσει ξανά προβάδισμα, ενώ στέκεται στη ζημιά που έκανε ο Λεντέσμα στον Παναθηναϊκό.

Θέλει έτοιμους παίκτες σαν τον Καρντόσο, αλλιώς δεν πάει πουθενά

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο ορισμός του παλιού ρητού " ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα". Ο Ολυμπιακός, σε μία από τις χειρότερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις της ιστορίας του, χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την αδύναμη Αρούκα. Δεν χωρά πλέον συζήτηση, αυτό το ρόστερ "φωνάζει" πως θέλει ενίσχυση. Ενίσχυση πραγματική.

Αν δεν γίνουν πολλές αλλαγές, η φετινή χρονιά, θα φέρει μία τεράστια αποτυχία και ο εύκολος όμιλος θα αποδειχθεί η μεγάλη παγίδα. Μπορεί να χάρηκαν στον Ολυμπιακό, αλλά αυτήν τη στιγμή, είναι πολύ κατώτερος από τον ΑΠΟΕΛ, τη Γιουνγκ Μπόις και την Αστάνα, κι αν δεν γίνουν μεταγραφές αυτή η κλήρωση θα εξελιχθεί σε μεγάλο κάζο.

Μου προκάλεσε απορία, περίπου πριν από δύο εβδομάδες, έγραψα ένα κείμενο με τίτλο " Χειρότερος όλων ο Ολυμπιακός", σχολιάζοντας το αυτονόητο. Αυτό που πρέπει να θες να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου για να μην το παραδεχτείς. Οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, έχουν κάνει κάποια μικρά βήματα προς τα μπρος και οι "ερυθρόλευκοι" άλματα προς τα πίσω. Από την εικόνα των ομάδων σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια, αλλά και από τα ρόστερ που έχουν δημιουργηθεί, είναι φανερό πως έχει εξαλειφθεί πλέον το προβάδισμα που είχε ο Ολυμπιακός.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Παρότι οι "ερυθρόλευκοι" ήδη είχαν δώσει δύο παιχνίδια με τη Χαποέλ χωρίς ευκαιρία και γνώρισαν έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό, κάποιοι ενοχλήθηκαν...

Δεν με πείραξε ο χαρακτηρισμός, αλλά μου προκαλεί εντύπωση η άρνηση να αντιληφθούν και να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Καθώς μόνο αν παραδεχτείς ένα πρόβλημα μπορείς και να το λύσεις. Ας μην ασχολούμαστε όμως με προσωπικά, που δεν αφορούν και τον κόσμο.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις και σύντομα να αλλάξει την κατάσταση που με δική της υπαιτιότητα έχει δημιουργηθεί. Είναι σε θέση να φέρει Καρντόσο, Νιλμάρ, δύο στόπερ που να κάνουν διαφορά, δεξί εξτρέμ επιπέδου Αλεσαντρινί ή έστω Καρσελά και μαζί με τον Μαρίν να αλλάξει το κλίμα και το επίπεδο τα ομάδας. Χρειάζεται και γρήγορος κεντρικός χαφ, πιθανότατα και ένας ακραίος μπακ που να παίζει και τις δύο πλευρές τύπου Σαλίνο, αλλά καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει όλες τις λύσεις.

Τώρα που πέτυχε έστω και τον μίνιμουμ στόχο, επιβάλλεται να διορθωθεί το λάθος και να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που να κάνουν τη διαφορά, έτοιμοι να μπουν κατευθείαν στα βαθιά. Ο Ολυμπιακός πλέον δεν έχει τη δυνατότητα, να πάει σε επιλογές μάνατζερ ή ψαγμένες των σκάουτς, που τον τελευταίο καιρό αποδεικνύονται της πλάκας επιλογές, ελπίζοντας να κάνουν νούμερα, για να τους πουλήσουν.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΕΣΑΝΤΡΙΝΙ-ΚΟΥΑΡΕΣΜΑ, Ο ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως αυτήν τη στιγμή, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται έτοιμους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να αντέξει ποδοσφαιριστές που ψάχνουν τον καλό εαυτό τους, αφού τον καλό εαυτό ψάχνουν κι αυτοί που ανήκουν ήδη στο ρόστερ. Δεν έχει νόημα να γεμίσει και με άλλους ο Ολυμπιακός.

Διαβάζω πως στη θέση που γραφόταν ο Αλεσαντρινί, Κουαρέσμα και ο Καρσελά έρχεται ο Μαροκινός με το νορβηγικό διαβατήριο Τάρικ Ελιονούσι. Μπορεί να αξίζει και να αδικήθηκε ο ποδοσφαιριστής στη Χοφενχάιμ, μόνο όμως που διαβάζεις ότι πέρυσι έπαιξε έξι ματς και συνολικά 424 λεπτά σταματάει η κουβέντα. Δεν έχει κάτι τέτοιο ανάγκη ο Ολυμπιακός.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΡΝΤΟΣΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ...

Η ομάδα "φωνάζει" ότι θέλει παίκτες τύπου Καρντόσο. Δηλαδή ποδοσφαιριστές που η αξία και το βιογραφικό τους "βγάζουν μάτια". Παίκτες οι οποίοι με το που πατήσουν το πόδι τους στου Ρέντη, η προσωπικότητα και η ποιότητά τους αμέσως θα κάνει τη διαφορά. Αν έρθουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές, ναι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Σήμερα όμως, 26 Αυγούστου, ο Ολυμπιακός δεν πάει πουθενά. Με το υπάρχον ρόστερ, με αυτούς τους άδειους από ψυχολογία και δίχως ποιότητα ποδοσφαιριστές, είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

Δεν έχει λογική να υπάρχουν περαιτέρω αναλύσεις, αλλά ούτε και άσκοπα επικοινωνιακά παιχνίδια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΣΟΡΙ, ΚΑΠΙΝΟ, ΜΑΝΘΑΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε τη δική του απάντηση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Αυτήν τη δύσκολη βραδιά, μόνο ο κόσμος που στην παράταση άφησε στην άκρη την απογοήτευση και την στεναχώρια του και ενίσχυσε την ομάδα, ο Τσόρι, ο Καπίνο και ο Μανθάτης έκαναν το καθήκον τους.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην παράταση έκαναν αυτό που όριζε η λογική, στήριξαν την ομάδα, όχι τους παίκτες, αλλά τον σύλλογο. Ήταν σημαντικό να έρθει η πρόκριση και για το πρεστίζ αλλά και για τα έσοδα του συλλόγου. Δεν γίνεται, όμως, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός με στόπερ τους Μποτία - Ντα Κόστα. Να συνεχίσει να αγωνίζεται μία ομάδα, που είχε τόσα έσοδα τα προηγούμενα χρόνια, με στράικερ που δεν έχει κοντρόλ, που ακουμπάει η μπάλα πάνω του και την κυνηγάει και με εξτρέμ που αδυνατούν να περάσουν αντίπαλο.

Τα άκρα θέλουν ποιότητα, ντρίμπλα, δημιουργία, κάτι που ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε την τύχη να το ζήσει πολύ έντονα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο Μαρίν, είναι μια πρώτη λογική κίνηση για τα αριστερά, περιμένουμε τις υπόλοιπες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ 90' ΤΟΝ ΤΣΟΡΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Στο παιχνίδι με την Αρούκα έγινε φανερό πως ο Μπέντο δεν γνωρίζει και πολύ καλά την ομάδα του. Σε έναν υπερβολικά αργό αγώνα, όπου ο αντίπαλος άφηνε την κατοχή, την οποία οι ποδοσφαιριστές του όμως δεν ήξεραν πώς να τη διαχειριστούν, ήταν απογοητευτικό που κράτησε τον Τσόρι για ολόκληρο το παιχνίδι στον πάγκο.

Αν πιστεύουν στον Ολυμπιακό ότι δεν μπορεί να παίξει ο Ντομίνγκες ούτε 45 λεπτά με αντίπαλο την Αρούκα στο "Καραϊσκάκης", ας τον αφήσουν ελεύθερο να πάει να βοηθήσει καμία άλλη ομάδα. Στην πράξη πάντως, ο Τσόρι δεν τους... έβλεπε όσους ήταν στο χορτάρι και ο ρυθμός του αγώνα ήταν τόσο αργός που τον βοήθησε να μπει μέσα και να αλλάξει αμέσως τα δεδομένα. Μπήκε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Έκανε δηλαδή αυτό που δεν μπορούσε να κάνει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού.

ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ Ο ΜΑΝΘΑΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΡΕΤΣΟΥ

Στον κόσμο αρέσει να βλέπει και να στηρίζει τα νέα παιδιά. Άλλωστε, η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που δεν χτύπαγε στο μάτι άσχημα ένας ανέτοιμος νέος. Ο Ρέτσος θα πάρει θετικά σχόλια, η αλήθεια όμως ήταν πως το παιδί, αποτέλεσε πηγή κινδύνων, συνεχώς σε λανθασμένη θέση και οι δυνάμεις του δεν του επέτρεπαν να βγάλει το παιχνίδι παρότι εξελίχθηκε σε βασανιστικά χαμηλή ταχύτητα. Δεν φταίει το παιδί, φιλότιμος ήταν, απλά ακόμα δεν είναι ο χρόνος του.

Αντίθετα, ο Μανθάτης "φωνάζει" ότι είναι ταλέντο. Ξέρει μπάλα κι έχει το απαραίτητο ποδοσφαιρικό θράσος. Μπήκε, πρέσαρε, έκανε τάκλιν, μετέφερε γρήγορα την μπάλα, πήγε σε προσωπικές ενέργειες, είπε στον Μπέντο με την εικόνα του "είμαι εδώ, μην με φοβάσαι".

Κάτι που δεν έκανε ο Ανδρούτσος στην Πορτογαλία και ο Ρέτσος στο χθεσινό παιχνίδι. Χωρίς να σημαίνει πως τα δύο παιδιά δεν πρέπει να ξαναπάρουν ευκαιρίες στο μέλλον. Αυτήν την στιγμή, όμως, από τους τρεις μικρούς που έριξε στη μάχη ο Μπέντο, αυτός που του είπε "υπολόγισε με" είναι ο Μανθάτης.

Απογοητευτικός στο 1ο, έπαιζε με 10 μέχρι να βγει ο Λεντέσμα

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ άσχημο 1ο ημίχρονο, έπαιξε για πολύ ώρα με 10 παίκτες, καθώς ο Λεντέσμα δεν μπορούσε να κουνηθεί κι έδειξε πως έχει πρόβλημα σε παιχνίδια, που απαιτούν τρεξίματα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι κατέβασε αυτήν τη φορά τον Παναθηναϊκό με τρία χαφ. Το 3-4-3 το μετάτρεψε σε μία διάταξη που έφερνε περισσότερο σε 5-3-1-1. Οι δύο μπακ δεν ανέβαιναν ιδιαίτερα, ο Γουακάσο, που ήταν μακράν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, έπαιξε τρίτος χαφ και ο Ιμπάρμπο χρησιμοποιήθηκε πίσω από τον Μπεργκ.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕ 35 ΛΕΠΤΑ

Στα πρώτα 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Ζέκα δεν είχε μπει στο παιχνίδι, ο Λεντέσμα ήταν "κολλημένος" πάνω στα τρία στόπερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ του επιθετικού διδύμου και των χαφ του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα ήταν μεγάλο και αμυντικά, καθώς ο Μουχτάρ της Μπρόντμπι έπαιζε στον χώρο του Λεντέσμα και μπορούσε άνετα να δημιουργεί και να κρατά μπάλα.

Επίσης, ο Γερμανός τεχνικός της Μπρόντμπι είχε διαβάσει τη δυσκολία που είχαν να συνεννοηθούν ο Κουτρουμπής με τον Μέστο κι έδωσε εντολή να βγάζουν επιθέσεις οι παίκτες του ανάμεσά τους και ο Πούκι να κάνει κινήσεις σε αυτόν τον χώρο. Χτυπώντας σε αυτό το πρόβλημα, στο 16ο λεπτό, ο Πούκι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και το τέρμα του Μουχτάρ μπήκε από τον ίδιο χώρο. Μόνο που στη συγκεκριμένη φάση, ευθύνη είχε και ο Λεντέσμα.

Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο εφιάλτης κράτησε 35 λεπτά. Ο Γουακάσο, που ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού που είχε διάρκεια στο παιχνίδι του, αμέσως μετά από το γκολ της Μπρόντμπι, έδωσε το "σύνθημα" με το κλέψιμο που έφερε το δοκάρι του Ιμπάρμπο.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ ΣΥΜΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟ

Στην επανάληψη, οι αλλαγές του Στραματσόνι βοήθησαν να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στην κατοχή μπάλας και σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Λέτο, που έφερε κράτημα μπάλας αλλά και λογικές επιλογές. Η διαφορά, όμως, έγινε μόλις ο Στραματσόνι έβγαλε τον Λεντέσμα και επέτρεψε στην ομάδα του να αγωνιστεί με 11 παίκτες.

Ο Λεντεσμα έχει την ποιότητα να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο που δημιουργεί η απουσία δύο παικτών και με μία κάθετη να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, όπως και έκανε στη Λεωφόρο με την Μπρόντμπι. Όταν, όμως, χρειάζονται τρεξίματα και ενέργεια, δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Δεν ήταν και σε πολύ καλή ήμερα ο Ζέκα, ειδικά όσο έπαιζε ο Λεντέσμα και δεν ήταν εύκολο να κρυφτούν οι αδυναμίες του Αργεντινού.

Το κέρδος είναι η πρόκριση. Επιτυχία που συνδυάστηκε με ακόμα μία απόδειξη πως φέτος υπάρχουν πολλές μεσοεπιθετικές λύσεις και με την εντυπωσιακή εμφάνιση Γουακάσο, που χωρίς αυτόν το 1ο ημίχρονο θα ήταν ακόμα πιο βασανιστικό. Σίγουρα αποτελεί σημαντική πρόοδο που πλέον ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να μη χάνει, παίζοντας άσχημα σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ξήλωμα και ράψιμο απ' την πρώτη βελονιά
Δημήτρης Κριτής: Well done guys και πάμε γι' άλλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK