Ποτέ δεν είχαμε Φορτούνη στην Εθνική!

Το παιχνιδι-ορόσημο με τη Βοσνία είναι προ των πυλών και ο Τσάρλι κάνει το... ζέσταμα του με μία υπόκλιση στο ταλέντο του Κώστα Φορτούνη. Γιατί είναι ο χαφ που δεν είχε ποτέ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και ποια σημεία της Βοσνίας χρειάζονται μεγάλη προσοχή.

Ποτέ δεν είχαμε Φορτούνη στην Εθνική!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας έχοντας κάνει το καθήκον της κερδίζοντας τις τρεις αδύναμες ομάδες του ομίλου, έχει την δυνατότητα να πάρει μεγάλο πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση και να αποκτήσει δικαίωμα να σκέφτεται και για πιο ψηλά.

Αν κερδίσει σήμερα αποκτά πλεονέκτημα 6 βαθμών από τους Βόσνιους και πάει τον όμιλο σε συνθήκες που ξέρουμε να διαχειριζόμαστε. Ο Σκίμπε πήρε την Εθνική μας αμέσως με το που τελείωσε η ταπεινωτική προκριματική φάση για το περασμένο Γιούρο και είχε καιρό για να μάθει την ομάδα και να δώσει κατεύθυνση.

Είναι ξεκάθαρο πως η απόφαση του είναι να στηριχτεί στα έμπειρα παιδιά που έχουμε ανασταλτικά και να ψάξει τη διαφορά στην ανάπτυξη από τους Φορτούνη, Μάνταλο, Μήτρογλου. Επιστρέψαμε στη λογική που μας ταιριάζει, δεν παίρνουμε μεγάλα νούμερα κατοχής και διαθέτουμε ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε στο παρελθόν. Φορτούνη ακόμα και η καλή Εθνική μας ομάδα δεν είχε πίσω από τον επιθετικό.

Υπήρχε φυσικά ο Τσιάρτας, όμως του έλειπαν στοιχεία τα οποία ήταν απαραίτητα για να βγει το αμυντικό μας πλάνο και ο Ρεχάκελ αναγκαζόταν να κάνει διαχείριση. Ο Φορτούνης όμως είναι ένας σύγχρονος χαφ και μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργούμε καθαρές ευκαιρίες στις φάσεις που μας αναλογούν. Για παράδειγμα το παιχνίδι μας με την Κύπρο δεν ήταν καλό, είχαμε μικρή κατοχή και μετρημένες φάσεις, όμως ότι δημιουργήσαμε το αξιοποιήσαμε σωστά.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Οι Βόσνιοι διαθέτουν ποιότητα. Παίρνουν δημιουργία από τους Πιάνιτς, Μεντουνγιανίν, ταχύτητα και κίνηση στον χώρο με τους Λούλιτς και Ιμπίσεβιτς και έχουν φυσικά τον Τζέκο σαν σημείο αναφοράς.

Χρειάζεται προσοχή στα στημένα, ο Πιάνιτς είναι ο καλύτερος εκτελεστής στον κόσμο και ο Τζέκο δεν μαρκάρεται εύκολα. Η μόνιμη παθογένεια των Βόσνιων είναι ο αργός παρτενέρ του Σπάχιτς στο κέντρο της άμυνας. Αν τελικά παίξει ο Βράνιες είτε στοπερ, είτε μπακ όπως στο παιχνίδι με την Κύπρο είναι ένας χώρος που θα πρέπει να χτυπήσουμε. Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πως η νίκη είναι χρυσάφι αλλά και η ισοπαλία μας κρατά στο κόλπο. Η ήττα είναι καταστροφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νίκη για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου

News 24/7

24MEDIA NETWORK