Σταματήστε την κοροϊδία και πάρτε Κάτσε-Μυστακίδη

Καλή η συζήτηση για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού αλλά υπάρχει και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που πρέπει να στηριχθεί. Προς το παρόν, το μέλλον φαίνεται ζοφερό αφού ούτε καν τους Μυστακίδη και Κάτσε δεν μπορεί να πάρουν οι πράσινοι. Γράφει και λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους ο Τσάρλυ.

Σταματήστε την κοροϊδία και πάρτε Κάτσε-Μυστακίδη
EUROKINISSI

Στον Παναθηναϊκό πρέπει να εκμεταλλευτούν το περιθώριο που τους έδωσε η ΕΠΟ, το πράσινο φως του Λουτσέσκου και να κάνουν σοβαρή πρόταση για δανεισμό των Κάτσε Μυστακίδη.

Είναι ντεμοντέ να μιλάει κανείς για το αγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, ο κόσμος της ομάδας έχει κουραστεί από αυτήν τη ζοφερή κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος και περιμένει να ακούσει καλά νέα μέσα από διοικητικές εξελίξεις.

Το προτζεκτ του Δημήτρη Γιανακόπουλου με το Athens Alive, ο οικονομικός έλεγχος και το κλείσιμο της συμφωνίας με τον Παϊροτζ Πιεμπονγκσάντ είναι τα θέματα που απασχολούν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ποδοσφαιρική ομάδα, που έχει μπροστά της μία πολύ δύσκολη σεζόν μέσα σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες.

ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ

Να θυμίσω πως η κυβέρνηση ψάχνει να βρει σχέδιο για να δημιουργήσει την επόμενη σεζόν ένα μεταβατικό πρωτάθλημα ώστε την σεζόν 2019-20 να οδηγηθούμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων. Κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε σε ένα πρωτάθλημα που θα πέφτουν πολλές ομάδες, αν τελικά το νέο πρωτάθλημα διεξαχθεί με 16 θα πέφτουν οι τελευταίες 6, αν πάμε σε πρωτάθλημα 20 ομάδων, οι μισές.

Εδώ θυμίζω πως ο Παναθηναϊκός κουβαλάει ένα σωρό τιμωρίες λόγω του άθλιου τρόπου που διοικείτε από τον Γιάννη Αλαφούζο και στο επόμενο πρωτάθλημα υπάρχει ένα -6 και αυστηρός περιορισμών μεταγραφών, με τον Παναθηναϊκό να δικαιούται να κάνει μόνο ένα συμβόλαιο σε ποδοσφαιριστή μεγαλύτερο των 23 ετών, που το συμβόλαιο του δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 100 χιλιάδων ευρώ.

Η ΈΠΟ όμως άνοιξε ένα σημαντικό παράθυρο ενημερώνοντας πως η ποινή ισχύει από τις 30/6. Δηλαδή έδωσε προθεσμία ενός μηνός στον Παναθηναϊκό να κάνει κάποιες κινήσεις και να παρουσιάσει ένα ρόστερ που τουλάχιστον θα μπορέσει να κρατηθεί στην κατηγορία. Για να είμαι ακριβείς να δοθεί η δυνατότητα στον επόμενο προπονητή του να παρουσιάσει ένα αξιοπρεπές σύνολο.

ΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Μετά τη ΕΠΟ, το δρόμο τον άνοιξε και ο Λουτσέσκου, που έδωσε το πράσινο φως για τον εκ νέου δανεισμό των Μυστακίδη, Κάτσε. Για τον Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν είναι πολύ σημαντικό να μείνουν αυτά τα δύο παιδιά στο ρόστερ ώστε να υπάρξει κάποιος κορμός, μία βάση με έμπειρους ποδοσφαιριστές, που θα μπορέσουν να κρατήσουν στο γήπεδο την αξιοπρέπεια του συλλόγου.

Μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, αν δεν καταφέρει να εκμεταλλευτεί ούτε αυτή την ευκαιρία και να κρατήσει τους Κάτσε, Μυστακίδη φοβάμαι πως η επόμενη χρονιά θα είναι δραματική, το ρόστερ που θα έχει ο επόμενος προπονητής θα είναι πολύ χειρότερο από πέρυσι, θα κινδυνέψει με αγωνιστικούς διασυρμούς, ταπεινώσεις και με υποβιβασμό.

Η προσθήκη του Κάτσε, τον ποδοσφαιριστή τον εκτιμά πολύ και ο Γιώργος Δώνης που το πιο πιθανό είναι να είναι ο νέος προπονητής της ομάδας, θα δώσει την δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα κέντρο με χαρακτήρα.

Που μαζί με τους Κουρμπέλη, Τζανδάρη θα υπάρχει η δυνατότητα να έχει πάντα σκληράδα, να βοηθήσει στο δέσιμο την αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και σε μία πιο σίγουρη κατοχή, ενώ αν ο Μυστακίδης κάνει προετοιμασία και παραμείνει υγιής έχει την δυνατότητα να προσφέρει σημαντικές βοήθειες στο επιθετικό και στο δημιουργικό κομμάτι, είναι ένα παιδί με πολλά ποιοτικά χαρίσματα που τον πήγε πίσω ο τραυματισμός του. Σε κάθε περίπτωση όμως μιλάμε για ποδοσφαιρική ομάδα, χρειάζονται και παίκτες.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ-ΝΤΡΟΠΗ

Ο Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πάρει τηλέφωνο τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και να κάνει μία ντροπιαστική πρόταση, να ζητήσει να πληρώσουν τον παίκτη από τον ΠΑΟΚ για να παίξει όλη την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην αμήχανη θέση του Νταμπίζα να είναι αναγκασμένος να ζητήσει κάτι τόσο παράλογο, τόσο προσβλητικό για το σύλλογο που εκπροσωπεί.

Αν φανταστείς μόνο την εικόνα του όταν αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο για να ζητήσει από ένα σύλλογο δύο αξιόλογους ποδοσφαιριστές χωρίς να έχει να δώσει ευρώ καταλαβαίνει κανείς την ντροπή που θα ένιωσε, σέβομαι πάντως το θάρρος του να κάνει την κίνηση.

ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

Ας τελειώνει η πλάκα εδώ, δεν ξέρω αν σύντομα θα έχουμε πραγματική αλλαγή διοίκησης και θα κάνει κουμάντο ο Ταϊλανδός, αν θα παραμείνει στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου και θα είναι μπροστινός ο Ταϊλανδός για να κερδηθεί χρόνος μέχρι να δούμε πιο από τα γηπεδικά πρότζεκτ θα προχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Αλαφούζος εξασφάλισε με τον τρόπο που διοίκησε και στη συνέχεια με τις κινήσεις του να μπει ο Παναθηναϊκός για ένα διάστημα στο γύψο. Να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, να μην έχει το δικαίωμα να παίξει Ευρώπη, οπότε όποιος και να αναλάβει να μην είναι σε θέση να κάνει το παραμικρό, οπότε να μην υπάρχει και καμία απαίτηση.

Όμως θα πρέπει έστω να φροντίσει για το ελάχιστο, να μην υποβιβαστεί αγωνιστικά η ομάδα και του δίνεται η δυνατότητα μέσω του δικαιώματος που έδωσε η ΕΠΟ να κάνει κινήσεις μέχρι της 30/6 και το πράσινου φως που έδωσε ο Λουτσέσκου, να έχει δύο ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Το μπάτζετ έπεσε πολύ, μεταγραφές δεν μπορούν να γίνουν, μιλάμε όμως για ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να έχει και κάποιους να παίζουν.

Αν ισχύει πως μένουν τα τυπικά για να αναλάβει ο Παϊροτζ ας του εξηγήσουν τι συμβαίνει, πόσο κομβικό είναι να αποκτηθούν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές και να ανάψει το πράσινο φως για να δοθούν λεφτά για να πληρωθεί ένα σημαντικό μέρος από δύο συμβόλαια. Εδώ δεν μιλάμε για μεταγραφές, αλλά για να μπει στο μπάτζετ ένα ποσό για να καλυφτούν δύο συμβόλαια ώστε ο Παναθηναϊκός να μην διασυρθεί αγωνιστικά.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιόν λόγο ο Δώνης, η οποιοσδήποτε προπονητής να μπει στην διαδικασία να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, αν η διοίκηση της ομάδας που θα αναλάβει δεν μπορεί να του προσφέρει το δικαίωμα να προσπαθήσει για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Με τους Κάτσε, Μυστακίδη ο Παναθηναϊκός μπορεί να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα βγάλει στο γήπεδο την χρονιά με αξιοπρέπεια και μέσα από σωστή δουλειά να βγουν και νέα παιδιά που θα βοηθήσουν για την επόμενη ημέρα, αν όμως δεν εκμεταλλευτεί ούτε την ευκαιρία που τους δίνεται για να γίνουν αυτές οι δύο κινήσεις είναι φανερό πως υπάρχει κοροϊδία.

Το πιο απλό να σκεφτεί κάποιος, είναι δυνατόν μέσα στο καλοκαίρι να θέλει ένας επιχειρηματίας, να πάρει μία ομάδα, να ξέρει πως υπάρχει ποινή -6, πως την επόμενη σεζόν θα πέφτουν πολλές ομάδες και από τις 30/6 θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές και να μην φροντίσει να εκμεταλλευτεί αυτό το περιθώριο για να βοηθήσει την νέα του ομάδα;

Στο Contra.gr ο Νίκος Γιαννόπουλος σας ενημέρωσε για το που κολλάει και δεν έχει κλείσει ακόμα η συμφωνία με τον Γιώργο Δώνη. Ό άνθρωπος δεν θέλει να δεσμευτεί για περισσότερο από έναν χρόνο, και ο Νταμπίζας θέλει προπονητή για δύο χρόνια. Και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο, ο Νταμπίζας ψάχνει έναν προπονητή να δουλέψει με νέους, οπότε δικαιολογημένα θέλει προπονητή για περισσότερο από μία σεζόν, ο Δώνης δεν θέλει να δεσμευτεί με ένα σύλλογο που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται μετά από ένα χρόνο.

Πιστεύω όμως, πως στις συζητήσεις που κάνει με τον Νίκο Νταμπίζα, ο Γιώργος Δώνης θα πρέπει να πιέσει ώστε να γίνει πρόταση από τον Παναθηναϊκό προς τον ΠΑΟΚ, ικανή για να έρθουν οι δύο ποδοσφαιριστές στον Παναθηναϊκό, δεν βγαίνει αλλιώς η χρονιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK