Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Αμφισβητήθηκαν περισσότερο απ' όλους, αλλά πήραν το πιο μάγκικο πρωτάθλημα! Στη διάρκεια των τελικών ο Πασκουάλ ψάχτηκε και βρήκε λύσεις που έκαναν τη διαφορά. Ο Μπουρούσης εμφανίστηκε στα Πλέι οφ κι έκανε τη διαφορά. Ο Τσάρλυ σχολιάζει το ματς που χάρισε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό.

Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκής κατέκτησε ένα μάγκικο πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ. Έναν τίτλο-απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν αυτή την ομάδα ακόμα και στο εσωτερικό της. Καμία ομάδα που έχει απαξιωθεί τόσο πολύ δεν κατάφερε να τελειώσει με τόσο εμφατική επιτυχία μία σαιζόν, όπως ο φετινός Παναθηναϊκός.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 5 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κατάφεραν να πάρουν έναν τίτλο που στους τελικούς άξιζαν 100%. Σε μία σειρά που πήγε σε 5 παιχνίδια οι παίκτες του Πασκουάλ κατάφεραν να είναι ανώτεροι σε όλα! Στην πράξη πάλευαν με τον εαυτό τους για να καταφέρουν να κάνουν το απαραίτητο μπρέικ και να κατακτήσουν τον τίτλο. Τα κατάφεραν στον 5ο τελικό με εμφατικό τρόπο.

Στην διάρκεια των τελικών ο Πασκουάλ ψάχτηκε και βρήκε λύσεις που έκαναν τη διαφορά. Σχήματα που έβγαζαν εντυπωσιακές άμυνες και στα δύο τελευταία παιχνίδια βρέθηκε και το καθαρό μυαλό στην επίθεση. Το καθαρό μυαλό που σε σημαντικές στιγμές έλειπε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Η μεγάλη διαφορά στους τελικούς ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης. Μία μεγάλη μεταγραφική επιτυχία της διοίκησης του Παναθηναϊκού, που δεν είχε φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα μέσα στη σεζόν. Από το πρώτο παιχνίδι στην σειρά των τελικών, φάνηκε πως στον Παναθηναϊκό υπήρχε μία τεράστια διαφορά, ο Μπουρούσης ήταν καλά! Κάτι που σημαίνει πως υπήρξε η δυνατότητα στην ομάδα του Πασκουάλ, για ένα διαφορετικό μπάσκετ, να ακουμπά η μπάλα στην πλάτη του ψηλού και να ανοίγει η άμυνα, είτε με εκτέλεση, είτε με δημιουργία του Μπουρούση.

Πρόκειται για μεγάλο όπλο, ειδικά για μία ομάδα που έχει μάθει να παίζει ένα διαφορετικό στιλ μπάσκετ, πιο αθλητικό, περισσότερο ενστίκτου, στα κρίσιμα παιχνίδια, όμως, τους έπιανε θάλασσα.

Το μπάσκετ μπορεί να αλλάζει, ακόμα όμως τουλάχιστον στην Ευρώπη τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται σε σετ επιθέσεις, η δυνατότητα που παρείχε ο Μπουρούσης, να φέρει την μπάλα μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, ήταν μία διαφορετική συνθήκη που έδινε ένα επιπλέον όπλο στον Παναθηναϊκό.

Η καλή κατάσταση του Μπουροούση, ήταν ένα από αυτά που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό, να είναι με μεγάλη διαφορά καλύτερη ομάδα και στους 5 τελικούς. Στους δύο που χάθηκαν στο ΣΕΦ, ο Μπουρούσης, δεν είχε συμμετοχή στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Στον πρώτο τελικό, τον ξέχασαν οι συμπαίκτες του, στον τρίτο βγήκε τραυματίας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΘΗ, ΤΖΕΪΜΣ

Μεγάλη απάντηση έδωσαν οι Καλάθης, Τζέιμς. Δύο παίκτες που έχουν πολλά ανεπτυγμένα προσόντα και συγκεκριμένες αδυναμίες, που με έναν παράξενο τρόπο ο φετινός Παναθηναϊκός κατάφερνε να αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό. Στους δύο τελευταίους τελικούς, είχαν καθαρό μυαλό και κυριάρχησαν με τις αστείρευτες φυσικές τους δυνάμεις.

Η ομάδα του Πασκουάλ στους τελικούς ήταν πιο φρέσκια και αυτό έγινε κατανοητό από το πρώτο παιχνίδι, αυτό που χρειαζόντουσαν ήταν να βάλουν και μυαλό στο παιχνίδι τους. Έστω και την ύστατη ώρα αυτό συνέβη. Η βελτίωση στη δημιουργία και τα αμυντικά σχήματα του Πασκουάλ έκαναν τη διαφορά.

Στους δύο τελευταίους τελικούς συνδύασαν την σκληρή άμυνα με τις σωστές επιθετικές επιλογές. Φθάσαμε στον τελικό η ομάδα του Πασκουάλ να έχει 10 παραπάνω ασίστ. 17-7, η διαφορά μιλά από μόνη της. Βλέποντας τα στατιστικά του Τζέιμς, αυτό που βγάζει μάτι είναι τα ριμπάουντ, την πραγματική διαφορά, όμως, την έκαναν οι 6 ασίστ που έδωσε. Αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, για τους παίκτες του Πασκουάλ που άρχισαν να διαβάζουν, να βάζουν την μπάλα μέσα στην ρακέτα και να ψάχνουν το σωστό σουτ, να μην είναι μόνο ομάδα ενστίκτου και προσόντων.

Ο πρώτος και ο τρίτος τελικός έδειξαν στους παίκτες του Πασκουάλ, πως είναι στο χέρι τους να κάνουν το μπρέικ, ο 4ος τους έδωσε αυτοπεποίθηση και τους έκανε να πάνε με αέρα νικητή στο ΣΕΦ. Ο Πασκουάλ βρήκε και σχηματισμό στην άμυνα, με τον Γκάμπριελ στην θέση 3 και πολλούς να είναι έτοιμοι να ηγηθούν και να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην άλωση του ΣΕΦ.

Και σε αυτόν τον 5ο τελικό κανείς δεν υστέρησε. Όλοι μπήκαν να παίξουν το μπάσκετ που γνωρίζουν και βγήκαν μπροστά όταν τους χρειαζόταν.

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ

Και για να τα λέμε όλα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δεχτεί πολλές φορές την κριτική του τύπου και τη δική μου. Έχει πάρει αποφάσεις που πληγώνουν το πρεστίζ του συλλόγου, όμως διαχρονικά υπάρχει κάτι που έχει δημιουργήσει μία μεγάλη πληγή στον κόσμο του συλλόγου.

Η έλλειψη διοικητικής προστασίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχει στοιχίσει σημαντικές επιτυχίες στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος έχει νιώσει πολλές φορές πως η ομάδα του πάει απροστάτευτη σε ένα κρίσιμο ραντεβού. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό που συνέβη στην Τούμπα.

Στο μπάσκετ όμως, όλα αυτά τα χρόνια η διοίκηση του Παναθηναϊκού, είναι παρούσα. Και το στοιχείο αυτό σε κρίσιμα παιχνίδια έχει παίξει τον ρόλο του. Η παρουσία του Δημήτρη Γιανακόπουλου στο ΣΕΦ, ζέστανε την σχέση του με τον κόσμο της ομάδας, είναι ένα γεγονός που δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο.

Στο μπάσκετ η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει κοντά τη διοίκηση της, κάτι που δίνει στις σημαντικές στιγμές αυτοπεποίθηση και στους παίκτες. Στο ποδόσφαιρο πάνε απροστάτευτοι για σφαγή, εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΣΕΦ

Και κάτι τελευταίο. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι έχασε δύο φορές στους τελικούς μέσα στο ΌΑΚΑ, με πολύ πιο σκληρό τρόπο απ' ότι αυτή την φορά ο Ολυμπιακός και δεν έγινε το παραμικρό. Δεν τιμά τους αδερφούς Αγγελόπουλους η εικόνα που συνολικά είχε το ΣΕΦ, στον χθεσινό τελικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK