Το ποτήρι ξεχείλισε, έρχονται αλλαγές

Ο Τσάρλυ γράφει για τα λάθη του Τζόρτζεβιτς που κόστισαν στον Παναθηναϊκό και στο ΣΕΦ.

Το ποτήρι ξεχείλισε, έρχονται αλλαγές

Το ντέρμπι στο ΣΕΦ δεν έβαλε καινούριες συζητήσεις. Τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό είναι ορατά εδώ και καιρό και δεν υπάρχουν πολλά καινούρια πράγματα να μπουν στην κουβέντα, πέρα από τα προβλήματα που ανέφερα μετά την ήττα από την Κουμπάν.

Τα έκανε... σαλάτα ο Τζόρτζεβιτς

Να πω την αμαρτία μου, τον Τζόρτζεβιτς τον πίστευα. Θεωρούσα πως είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα ονόματα που υπάρχουν στην αγορά, μετά την επιτυχία του στο τελευταίο Μουντομπάσκετ. Ο ίδιος ήθελε να ανεβάσει την καριέρα του και σε συλλογικό επίπεδο και πίστεψα πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε μία από τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Στην πράξη, ο Τζόρτζεβιτς τα έκανε σαλάτα. Η διοίκηση του έφερε σαν προίκα τον Καλάθη και του έδωσε την ελευθερία να κάνει τις μεταγραφές. Έφερε τους Πάβλοβιτς, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Φελντέιν και πέτυχε μόνο στην επιλογή του τελευταίου, του μοναδικού δηλαδή που δεν ήταν συμπατριώτης του.

Το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο γιατί ο Τζόρτζεβιτς, επέμενε στο λάθος. Συνεχίζει να δίνει χρόνο στον Πάβλοβιτς που δεν μπορεί να προσφέρει το παραμικρό, δεν φρόντισε έγκαιρα να διορθώσει το πρόβλημα στην θέση 5 με τα αργά πόδια που έχουν οι σέντερ που επέλεξε από την δική του πατρίδα.

Θα γέλασε με την ψυχή του ο Πεδουλάκης βλέποντας την άμυνα των Ραντούλιτσα, Κούζμιτς στον Σπανούλη

Το είπα και στην εκπομπή στο Sport24 Radio, θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μπορούσε να βάλει κανείς μία κάμερα στον Πεδουλάκη την ώρα που έβλεπε το πρώτο ημίχρονο, τον τρόπο δηλαδή που αντιμετώπισε ο Τζόρτζεβιτς τον Σπανούλη. Είναι σίγουρο πως θα τον είχε πιάσει νευρικό γέλιο. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε πως τον Σπανούλη τον αντιμετωπίζεις με γρήγορα πεντάρια και τεσσάρια στα πόδια, που βγαίνουν επιθετικά πάνω του στην αλλαγή του σκριν και του κόβουν την πρόσβαση στο ντράιβ, αλλά και την ορατότητα στα σουτ με τα μακριά τους χέρια.

Σίγουρα, δεν υπάρχει άμυνα που δεν σπάει και αν οι συμπαίκτες του είναι εύστοχοι στα σουτ, που τους δίνει η προσαρμογή της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο γόρδιος δεσμός λύνεται. Αποδείχθηκε όμως στην πράξη, πως η συγκεκριμένη προσέγγιση τον Σπανούλη τον επηρεάζει και του κάνει δύσκολη την ζωή, ενώ τον Ολυμπιακό συνολικά, τον βραχυκυκλώνει.

Σαν να έκανε ζέσταμα σκόραρε, απέναντι στους Ραντούλιτσα, Κούζμιτς

Στο πρώτο ημίχρονο, θεωρητικά ο Σπανούλης, έκανε όργια. Προσωπικά δεν νοιώθω την ανάγκη να τον επαινέσω για το μέγεθος του και τις δικές του ικανότητες, δεν είδα να κάνει κάτι δύσκολο.

Το Contra.gr ανέβασε κάποια video με μεμονωμένες, φάσεις του Σπανούλη, αν μπείτε τώρα στον κόπο να ρίξετε μία ματιά, θα διαπιστώσετε πως σε όλες τις φάσεις, το 5άρι του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει. Ο Σπανούλης, είτε έμπαινε μέχρι μέσα και έκανε λέι απ σαν να πρόκειται για μπάσιμο προθέρμανσης, είτε σταμάταγε και σούταρε, χωρίς το 5άρι του Παναθηναϊκού να μπορεί να τον παίξει άμυνα. Με το που γινόταν το πικ εν ρόλ, ο Σπανούλης, αλλά και το 5άρι του Ολυμπιακού, έμεναν μόνοι. Μέχρι και άμυνα με πλάτη έπαιξε ο Κούζμιτς.

Εκθέτει το 3ο δεκάλεπτο τον Τζόρτζεβιτς

Η εικόνα του Παναθηναϊκού, στο 3ο δεκάλεπτο, εκθέτει, ακόμα περισσότερο τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Στο 5 έπαιξε ο Γκιστ, στο 4 ο Φώτσης. Βγάζω από την κουβέντα τα ελεύθερα τρίποντα που μπήκαν και μάζεψαν τη διαφορά. Το θέμα μας παραμένει η άμυνα. Και όταν πήγε για ένα δεκάλεπτο ο Τζόρτζεβιτς με τον Γκιστ να βγαίνει στα πικ εν ρολ, ο Σπανούλης βραχυκύκλωσε, μαζί και όλος ο Ολυμπιακός

Ο Τζόρτζεβιτς, δεν έχει άλλον να μπορεί να παίξει με γρήγορα πόδια στο 5, οπότε αναγκαστικά στο 4ο δεκάλεπτο επέστρεψε στο δικό του σχέδιο και η διαφορά άνοιξε ξανά.

Τελευταία ευκαιρία για να κρατήσει ο Τζόρτζεβιτς την δουλειά του

Είναι δεδομένο πως ο Τζόρτζεβιτς δεν έκανε καλές επιλογές, δεν σχεδίασε και δεν δούλεψε σωστά με τον Παναθηναϊκό. Είναι βέβαια μεγάλο όνομα και πιθανότατα να του αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Από αυτά που εισπράττω, καταλαβαίνω πως η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του είναι μεγάλη αλλά έχει αποφασιστεί να του δοθεί μία ευκαιρία ακόμη.

Για να την πάρει, θα πρέπει ο ίδιος να αποδεχτεί το λάθος και να συμβάλει ώστε να γίνουν αλλαγές. Το πρόβλημα είναι πως δεν φθάνει με τίποτα μία αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα, δεν υπάρχει στην περιφέρεια παίκτης να μπορεί με ασφάλεια να βάλει την μπάλα στο καλάθι, μεγάλοπρόβλημα στο 3 και φυσικά αθλητικό 5άρι.

Θα γίνουν 3 μεταγραφές παικτών που θα παίζουν πάνω από 20 λεπτά ο καθένας Φεβρουάριο μήνα; Φαίνεται δύσκολο κάτι τέτοιο, όχι ορθολογικό, το πρόβλημα όμως είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν χτίστηκε ορθολογικά και όπως προείπαμε, μία μεταγραφή δεν φτάνει.

Έρχεται ο Γκίμπσον για να δώσει το εύκολο καλάθι και αθλητικό 5άρι

Η εικόνα του Παναθηναϊκού φώναζε εδώ και καιρό πως απαιτούνται αλλαγές, η διάθεση του Τζόρτζεβιτς να υπερασπιστεί τις επιλογές του και τους συμπατριώτες του, φρέναρε την κατάσταση.

Στο ΣΕΦ το ποτήρι ξεχείλισε και πλέον παίζεται και η δικιά του δουλειά. Η μεταγραφή του 28χρονού γκαρντ Τζόναθαν Γκίμπσον, είναι τελειωμένη, ενώ έχει αποφασιστεί να κινηθεί ο Παναθηναϊκός στην αγορά για την απόκτηση αθλητικού 5αριού. Στο 3 θα φαγωθεί ο Πάβλοβιτς, αλλά υπάρχει έρωτας με τον Γιάνκοβιτς, και δεν θα αποκτηθεί παίκτης. Θα καλυφτεί το πρόβλημα με περισσότερο Γιάνκοβιτς, πιθανότατα παίρνοντας χρόνο και ο Χαραλαμπόπουλος. Πάντως, από την στιγμή που θα αποκτηθεί η καλαθομηχανή Γκίμπσον, που δεν έχει δοκιμαστεί όμως στην Ευρώπη, και επιστρέφει ο Παππάς, θα δοθεί η δυνατότητα στον Τζόρτζεβιτς για περισσότερα σχήματα με 3 κοντούς.

Ένα βήμα πίσω

Ο Τζόρτζεβιτς είναι πλέον υποχρεωμένος -για να κρατήσει την δουλειά του- να κάνει ένα βήμα πίσω, να βάλει νερό στο κρασί του και να αλλάξει κάποιες σκέψεις του.

Και η αλήθεια είναι πως βλέποντας τον Παβλοβιτς να αγωνίζεται, αυτόματα έρχεται η σκέψη για το πόσο χειρότερος θα ήταν ο Χαραλαμπόπουλος. Και αν είναι να χάνει ο Παναθηναϊκός, καλύτερο για όλους είναι να χάνει με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη, παρά με τον Πάβλοβιτς και τον Κούζμιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 80-66

Δείτε το σόου του Σπανούλη

Οι έξαλλοι Αγγελόπουλοι

Τα "γαλλικά" του Ραντούλιτσα

H ατάκα του Παππά για το μαλλί του Χάκετ

Τάσος Μαγουλάς: Γρήγορος θριαμβευτής, αργός ηττημένος

Σωτήρης Γεωργίου: Γέμιζε το γήπεδο ο Ολυμπιακός, βαθιά κρίση ο ΠΑΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK