Χαρίζουν γκολ στους αντιπάλους γιατί δεν θέλουν τον Γλύκο

Μετά το 3-3 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ο Τσάρλυ καταπιάνεται (ξανά) με την περίπτωση του Όλσεν και την επιλογή του ΠΑΟΚ να μην παίζει ο Γλύκος.

Χαρίζουν γκολ στους αντιπάλους γιατί δεν θέλουν τον Γλύκο

Είναι αμαρτία, αλλά αποτελεί και επιλογή τους. Στον ΠΑΟΚ έχουν πάρει την απόφαση να χαρίζουν γκολ στους αντίπαλους. Να επιμένουν σε έναν τερματοφύλακα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της θέσης. Δείτε τις αντιδράσεις του στο πρώτο και στο τρίτο γκολ.

Κρύφτηκε πίσω από το τέρμα

Δεν μπορεί στο πρώτο γκολ η απόφαση τερματοφύλακα να είναι να κρυφτεί πίσω από το δοκάρι. Στην ουσία κάνει ανάποδη κίνηση και κρύβεται. Αντί να κάνει βήμα προς τα έξω για να βρεθεί μέσα στη φάση, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από το δοκάρι, με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Μακρής μόνος του σε κενό τέρμα. Έγινε χαμηλό κόρνερ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και δεν υπήρχε τερματοφύλακας. Είναι πρωτοφανές.

Πληρώνεται για δουλειά που δεν γνωρίζει

Στο τρίτο γκολ ο Τζαβέλας διώχνει με λανθασμένο τρόπο την μπάλα, αυτή παίρνει ύψος και κατεβαίνει, βλέπουμε πως κανένας παίκτης του Ηρακλή δεν κάνει κίνηση προς τον Όλσεν και ο Σουηδός δεν εκμεταλλεύεται το χρόνο που έχει ώστε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να καθαρίσει τη φάση. Δεν γίνεται να πληρώνεσαι για να κάνεις τον τερματοφύλακα και να μην ξέρεις πώς να διαχειριστεί αυτήν τη φάση.

Μια μπάλα που έχει πάρει ύψος και κατευθύνεται από ψηλά χωρίς δύναμη προς τα κάτω. Εκείνη τη στιγμή οποιαδήποτε κίνηση του Όλσεν θα τελείωνε η φάση, αν αποφάσιζε να πάει στην μπάλα μ' ένα βήμα μπροστά, αφού οποιαδήποτε αντίδραση του επιθετικού θα ήταν επιθετικό φάουλ. Αυτός έκατσε παθητικά, λειτούργησε με φόβο, χωρίς αυτοπεποίθηση, σαν άνθρωπός που δεν ξέρει τη θέση και στέρησε άλλους δύο βαθμούς από την ομάδα του.

Εδώ δεν μιλάμε για δύο γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ από λάθος του τερματοφύλακα. Πρόκειται για δύο τέρματα που μπαίνουν, επειδή δεν υπάρχει τερματοφύλακας. Τα δέχεται επειδή ο άνθρωπος που καλείτε να παίξει τη συγκεκριμένη θέση, δεν τη γνωρίζει.

Το αργό δίδυμο στον άξονα και ο Μπουλούτ

Ο Τούντορ χρησιμοποίησε στο 3-4-2-1 δίδυμο στον άξονα τους Σάμπο - Τζιόλη. Μέχρι το 63ο λεπτό που αποφάσισε να βγάλει τον Κόστα και να περάσει τον Τζιόλη στόπερ, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη γιατί δεν υπήρχε κάποιος να μεταφέρει την μπάλα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δημιουργούσε η απόφαση του Παπαδόπουλου να χρησιμοποιήσει βασικό τον Μπουλούτ και να του δώσει εντολή να βρίσκεται συνεχώς στην πλάτη του Ροντρίγκες. Προφανώς γνώριζε πως ο Ροντρίγκες παίζει πολύ επιθετικά τον ρόλο του μπακ-χαφ και χρησιμοποιώντας διαρκώς στην πλάτη του ποδοσφαιριστή δημιουργούσε πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι πως έβγαζε μάτι ο ελεύθερος χώρος που είχε ο Μπουλούτ, αλλά ο Ηρακλής δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει. Συνολικά δεν έβαλε ρίσκο στο παιχνίδι του και είναι απίστευτο που κατάφερε να βρει τρία γκολ, όλα από δώρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Το πρώτο και το τρίτο, επειδή στον ΠΑΟΚ αγωνίζονται χωρίς τερματοφύλακα στο δεύτερο εκμεταλλευόμενος μία λανθασμένη συνεννόηση δύο πολύ αργών ποδοσφαιριστών του. Δεν γίνεται να έχεις κεντρικό στόπερ τον Κόστα και δίδυμο στον άξονα τους Τζιόλη - Σάμπο.

Είναι υπερβολικά βαρύ το σχήμα που δημιουργείται και δεν είναι εύκολο να καλυφθεί οποιοδήποτε λάθος στο ύψος της σέντρας, ούτε να υπάρχουν σωστές καλύψεις και αναχαίτιση σε προσπάθεια αντεπίθεσης αντιπάλου.

Κέρδισε το παιχνίδι, πέταξε δύο βαθμούς

Η είσοδος του Κάτσε στο 72ο λεπτό άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του ΠΑΟΚ. Υπήρχε στο τελευταίο 20λεπτό μεταφορά μπάλας από χαμηλά και σίγουρη κατοχή. Σε εκείνο το σημείο, το παιχνίδι γύρισε, ο ΠΑΟΚ πρακτικά κατάφερε να το κερδίσει, χάρισε όμως δύο βαθμούς. Στο 90ο λεπτό ο Μπερμπάτοφ εκτέλεσε επιπόλαια το πέναλτι και στην τελευταία φάση του αγώνα, πλήρωσε ότι παίζει χωρίς τερματοφύλακα.

Νιώθω πως δεν υπάρχει λόγος να γράψω κάτι περισσότερο για τον ΠΑΟΚ καθώς, αποτελεί συνειδητή απόφαση να χαρίζει γκολ στον αντίπαλο αφενός για να μην παίξει ο Γλύκος που δεν τον γουστάρουν οι οργανωμένοι αφετέρου για να βλέπει ο Άρνεσεν βασικό αυτόν που επέλεξε.

Υπερεκτιμήθηκε το περυσινό 1-1 για το κύπελλο

Θέλω να πω κάποια πράγματα για την 4άρα που "έφαγε" η ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό που διαχειρίστηκε το παιχνίδι στο ρελαντί.

Πέρα από το γεγονός πως ο Δέλλας έκανε τη χειρότερη αλλαγή στην ιστορία των ντέρμπι, η οποία δημιούργησε τις συνθήκες για να έρθει αυτό το βαρύ σκορ, θεωρώ πως η ΑΕΚ, διαχειρίστηκε με συνολικά λανθασμένο τρόπο το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Υπερεκτίμησε την περυσινή εμφάνιση στο 1-1 του κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο και δεν έγινε αντιληπτό πως αυτή ήρθε απέναντι σε ένα πολύ χειρότερο αντίπαλο από αυτόν που θα συναντούσε το Σάββατο. Ο περυσινός Ολυμπιακός είχε έναν κακό προπονητή που υποτίμησε την ΑΕΚ, της Β' Εθνικής, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο ροτέισον και δημιούργησε ο ίδιος της προϋποθέσεις για να αιφνιδιαστεί. Η ΑΕΚ, η διοίκηση της και ο προπονητής της όφειλαν το διάστημα που είχε μεσολαβήσει από το συγκεκριμένο παιχνίδι μέχρι τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο "Καραϊσκάκης" να έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να μπορεί να παρουσιάσει κάτι πολύ ανώτερο.

Χρειαζόταν μεγαλύτερη ενίσχυση

Στην πράξη είδαμε ακριβώς την ίδια διάταξη και φιλοσοφία με το παιχνίδι του περασμένου Φεβρουαρίου και κατά 7/11 την ίδια ενδεκάδα. Προσέξτε οι αλλαγές ήταν ο Μπαρόχα αντί του Ανέστη, ο Γκάλο αντί του τραυματία Μπακάκη, ο Ντιντάκ αντί του Σοϊλέδη και ο Σιμόες αντί του Ανάκογλου. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε τον περασμένο Φεβρουάριο ένας φίλος της ΑΕΚ που θα πίστευε πως όταν θα ξαναπάει η ομάδα του στο Φάληρο για το πρωτάθλημα, η ενδεκάδα της θα είναι τόσο κοντινή με αυτήν που έδωσε τη μάχη ως ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Πως θα επέστρεφε στο "Καραϊσκάκης" με βασικό φορ τον Αραβίδη, με εξτρέμ τους Πλατέλλα και Μπαρμπόζα και με αμυντικό δίδυμο τους Λαμπρόπουλο - Τζανετόπουλο. Ήταν απαραίτητες οι προσωπικότητες για να μπορέσει να γίνει πράξη το "ερχόμαστε".

Είμαι από αυτούς που χειροκρότησαν την καλή δουλειά που έγινε στη δεύτερη κατηγορία. Πιστεύω πως μία ομάδα πρέπει να εξελίσσεται με τη δουλειά και να κάνει σίγουρα βήματα. Ωστόσο η ΑΕΚ το καλοκαίρι δεν είχε την ενίσχυση που θα έπρεπε και το υπάρχον ρόστερ είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που άξιζε χειροκρότημα στην Football League παρά σε αυτό που θα μπορούσε να διεκδικήσει τίτλους και να την επαναφέρει την στο επίπεδο που ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

WALKOVER: Τρέχει μόνος του, της έβαλε 4 περπατώντας

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 3-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK