Υπεύθυνοι οι Στραματσόνι και Λάμπρου

Ο Παναιτωλικός είχε προπονητή, τακτικό ματ από τον Ματζουράκη, ενώ αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ο βοηθός Βασίλης Λάμπρου. Γράφει ο Τσάρλυ.

Υπεύθυνοι οι Στραματσόνι και Λάμπρου

Ο Αντρέα Στραματσόνι νικήθηκε από τον Ματζουράκη και ο Παναθηναϊκός έχασε δύο βαθμούς. Ουσιαστικά χάρισε δύο βαθμούς καθώς μία ομάδα, με τόσες επιθετικές λύσεις έμεινε στο 0-0 με έναν αντίπαλο που δεν κατάφερε να απειλήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Φαίνονταν και με γυμνό μάτι

Σίγουρα στον Παναθηναϊκό δικαιούνται να φωνάζουν για τα τρία λανθασμένα οφσάιντ που δόθηκαν στον Μπερκ. Ειδικά στην φάση του 43ου λεπτού ο Βασίλης Λάμπρου στέρησε σίγουρο γκολ από τους πράσινους. Υποδείξεις που προκαλούν εντύπωση καθώς και με γυμνό μάτι φαινόταν πως ο Σουηδός επιθετικός δεν ήταν οφσάιντ.

ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Ματζουράκης πάντως δικαιούται να περηφανεύεται πως διάβασε σωστά τον αντίπαλο και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Έδωσε εντολή για πίεση στον άξονα, για να μην πάρει τη μπάλα ο Λεντέσμα αλλά και όταν αυτό συνέβαινε δεν επέτρεπε να βρει ελεύθερα μέτρα.

Παρότι η τακτική οδηγία του προπονητή του Παναιτωλικού για πίεση στον χώρο μπροστά από τα στόπερ του Παναθηναϊκού φανερή, όπως και η δυσκολία για να κρατηθεί μπάλα και να υπάρξει ανάπτυξη με μικρές μπαλιές, ο Στραματσόνι δεν φρόντισε να δώσει βοήθειες στους Ζέκα, Λεντέσμα. Ο Λουντ, έπαιζε μόνιμα κοντά στον Μπερκ, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κατέβηκε για να προσφέρει ένα επιπλέον στήριγμα και οι όποιες βοήθειες ερχόντουσαν από τον Γουακάσο. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου παιχνίδι από τα αριστερά καθώς ο Κουλιμπαλί δεν μπορούσε να προσφέρει στην ανάπτυξη παίζοντας με ανάποδο πόδι.

Ο Ματζουράκης, πίεσε και πάνω στο πρόβλημα προσαρμογής που αντιμετώπισε στο πρώτο κυρίως ημίχρονο ο Κουλιμπαλί.

Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού ακουμπούσαν την μπάλα συνεχώς στον Κλέσιο και κατάφερναν να μένουν για μεγάλα διάστημα στην επίθεση.

Είναι θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον τεχνικό του Παναιτωλικού παρά τον βαθμό που πήρε, ότι σε ένα 45λεπτό, που κυριάρχησε τακτικά κατά κράτος του συναδέλφου του και χτύπησε στους αδύναμου χώρους του Παναθηναϊκού, αυτό το τακτικό πλεονέκτημα δεν μεταφράστηκε και σε καθαρές ευκαιρίες. Στην ουσία προσέφερε μόνο αδυναμία ανάπτυξης του Παναθηναϊκού, κερδισμένα κόρνερ και χρόνο με την ομάδα του να έχει μπάλα και να βρίσκεται σε μέτρα που δεν απειλείται.

Δεν αντέδρασε στην πίεση Ματζουράκη στην θέση 6

Είναι να απορεί κανείς πως γίνετε ο Ιταλός τεχνικός να βλέπει την απόφαση του συνάδελφου του να πιέζει συνεχώς την θέση 6 και να μην κάνει την παραμικρή κίνηση για να προσφέρει βοήθεια στους Λεντέσμα, Ζέκα. Πρακτικά πέταξε χρόνο, χρόνος ο οποίος τελικά στοίχισε δύο βαθμούς.

Αυτό το πρέσινκ, που έβγαλε ο Παναιτωλικός στα 45 πρώτα λεπτά μόνο ο Βιγιαφάνες είχε την ικανότητα από το ρόστερ του Παναθηναϊκού να το σπάσει. Ο Στραματσόνι ήθελε να αποδείξει πως έχει δίκιο που τον κρατά στο πάγκο.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΛΟΥΝΤ

Οι δύο βαθμοί πετάχτηκαν και από ακόμα μία ανεξήγητη απόφαση του Ιταλού τεχνικού. Έμοιαζε η τακτική του σαν να ήταν φτιαγμένη για να του πάρει το παιχνίδι ο Λουντ. Ο ρόλος του Φιλανδού, ήταν να κινείται περιφερειακά του Μπερκ. Δεν έπαιζε σαν καθαρός τρίτος χαφ, είχε απόσταση από τους Ζέκα, Λεντέσμα και ουσιαστικά, έψαχνε με τον Φιλανδό μία συνεργασία σε κοντινό χώρο με τον Μπερκ και να διαβάσει καλά μία φάση για να έρθει σε τελική εκτέλεση. Δυστυχώς για τους φίλους του Παναθηναϊκό και οι τρεις ευκαιρίες του δευτέρου είχαν τελικό αποδέκτη τον Λουντ, ο οποίος ενήργησε ξεψυχισμένα. Ο Φιλανδός της πέταξε όπως πέταξαν και οι δύο βαθμοί.

Τα λάθη του Στραματσόνι δεν τελείωσαν όμως εδώ...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΛΑΤΟΣ, ΡΟΜΒΟΣ

Ο Παναθηναϊκός από το 63ο λεπτό μέχρι το 68ο είχε 3 μεγάλες ευκαιρίες, φαινόταν σαν να χρειαζόταν ένας εξτρέμ στα αριστερά να δώσει λίγο πλάτος και μία καλή προσωπική για να βγουν ακόμα δύο τρείς τελικές μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Στραματσόνι πράγματι βάζει τον Εμμποκού, αλλά αντί να κρατήσει το σύστημα του και να πάρει πλάτος, το γυρνάει σε ρόμβο και ουσιαστικά μαρκάρει ο ίδιος τους παίκτες του.

Ο ρόμβος του Στραματσόνι, ήταν ένα θείο δώρο για την άμυνα του Παναιτωλικού και ουσιαστικά έληξε το παιχνίδι. Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο πως στα τελευταία λεπτά απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ζητάς πλάτος, δεν συρρικνώνεις την ανάπτυξη σου. Ήταν και απογοητευτικές οι επιλογές του Ρινάλτι όσες φορές ήρθε σε επαφή με την μπάλα και από την στιγμή που έκανε τις παρεμβάσεις του ο Ιταλός τεχνικός δεν ξαναδημιουργήθηκε φάση.

Το καλό κοουτσάρισμα του Ματζουράκη σφραγίστηκε με μία σωστή τελευταία κίνηση. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού εκτός από την βοήθεια που δέχτηκε από τον συνάδελφο του φρόντισε και ο ίδιος να μην έχει εύκολη κατοχή μπάλας η τελευταία γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού, βάζοντας δεύτερο επιθετικό με τον Μαρκόφσκι.

Υπεύθυνοι οι Στραματσόνι, Λάμπρου

Ο Παναθηναϊκός πέταξε δύο βαθμούς με αντίπαλο μία ομάδα που ήταν καλά διαβασμένη από τον προπονητή της, που δεν μπορούσε όμως να τον απειλήσει. Είναι αδικαιολόγητο, με τόσες πολλές λύσεις, να χρησιμοποιείται δεύτερος επιθετικός ο Λουντ και να μην σκοράρεις απέναντι σε μία ομάδα από την οποία δεν απειλείσαι. Υπεύθυνοι για τους δύο αδικαιολόγητους βαθμούς που έχασε στο Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, ο Στραματσόνι και ο Λάμπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Κάλυπτα" κι εγώ τον Μπεργκ...
"Να τον χαίρονται τον βοηθό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK