Βάλτε τους να τσακώνονται για να... πετάει η Παρί!

Πλάκα μας κάνει η Παρί; Από τότε που άρχισαν να καυγαδίζουν δημόσια οι Νεϊμάρ και Καβάνι δεν σταματούν να μετρούν γκολ και το Champions League οφείλει να πει ένα ευχαριστώ στην ομάδα του Έμερι που πάει να μας βγάλει από την ρουτίνα της απόλυτης ισπανικής κυριαρχίας. Γράφει ο Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Βάλτε τους να τσακώνονται για να... πετάει η Παρί!

Έχουν περάσει δύο μήνες και κάτι ημέρες από τότε που η εφημερίδα "Le Parisien" έκανε την σούπερ αποκάλυψη για το παρασκήνιο πίσω από τους καυγάδες Νεϊμάρ-Καβάνι εντός γηπέδου την ώρα που ήταν να εκτελεστεί κάποια στημένη φάση για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν. Τι είχε γραψεί κοντολογίς το έγκυρο γαλλικό μέσο;

Πως όλη η φασαρία είχε γίνει για τα... μπικικίνια, με τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη του συλλόγου Νασέρ Ελ Κελαϊφί να έχει υποσχεθεί σε αμφότερους πριμ 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση που αναδειχτούν πρώτοι σκόρερ στη φετινή Ligue 1 και τους δύο Λατινοαμερικανούς να "τρώγονται σαν τα κοκόρια" όχι μόνο για τα πέναλτι αλλά ακόμα και για τα "καλά φάουλ".

Όταν δε είχε βγει στη φόρα όλο αυτό το backstage, αρκετοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για την νεόπλουτη Παρί αλλά και τα καπρίτσια των δύο αστεριών της που απειλούσαν αντί να εκτοξεύσουν την ομάδα στην κορυφή σε Γαλλία και Ευρώπη (για αυτό άλλωστε συνυπάρχουν σε αυτή την ομάδα μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ) να πατήσουν ελαφρά τη καρδία το κουμπί της αυτοκαταστροφής.

Τελικά οι δυσοίωνες προβλέψες όχι μόνο διαψεύστηκαν αλλά επιβεβαιώθηκε η ρήση πως "ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές". Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας και ο Ουνάι Έμερι βλέπουν με χαρά όχι μόνο τις συγκεκριμένες κόντρες να έχουν μπει κάτω από το χαλάκι αλλά τους Καβάνι και Νεϊμάρ να συναγωνίζονται για το ποιός θα είναι καλύτερος ώστε να πάει την Παρί στο επόμενο επίπεδο!

ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ (ΜΑΣ) ΑΠΑΝΤΑΤΕ

Και τα έχουν καταφέρει αμφότεροι. Θέλετε αριθμούς; Η Παρί Σεν Ζερμέν μετράει 43 γκολ στις πρώτες 13 αγωνιστικές της Ligue 1 (μέσο όρο πάνω από 3 γκολ ανά ματς!), με τον Καβάνι να είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη (μαζί με τον Ιμόμπιλε της Λάτσιο) με 15 γκολ και τον Νεϊμάρ να είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του με 7 γκολ.

Σε περίπτωση που κάποιοι προτρέξουν και πουν "Ποιά Ligue 1; Με την Αμιάν και την Γκινγκάμπ για αντιπάλους;" (αυτή ήταν η ατάκα του Ερίκ Καντονά για να την... πει στον Νεϊμάρ) υπάρχει έτοιμη, πληρωμένη και ηχηρή απάντηση και αυτή έρχεται από το Champions League, εκεί όπου η ομάδα του Έμερι είναι με διαφορά η ατραξιόν της διοργάνωσης.

Πέντε γκολ στην έδρα της Σέλτικ (από τις πιο "καυτές" στην Ευρώπη κατά γενική ομολογία) στην πρεμιέρα, "τριάρα" στην Μπάγερν στην 2η αγωνιστική (με την οποία ουσιαστικά "τελείωσε" τον Κάρλο Αντσελότι από τον πάγκο των Βαυαρών), εννέα γκολ στην Άντερλεχτ σε δύο ματς μέσα σε 15 ημέρες και "κερασάκι στην τούρτα" τα επτά γκολ στην δύσμοιρη Σέλτικ το βράδυ της Τετάρτης.

Ο απολογισμός τους είναι τρομερός και συνάμα... τρομακτικός για τους αντιπάλους της. Μετράει ήδη 24 γκολ ενεργητικό (τα 15 εξ αυτών έχουν την υπογραφή της χρυσής τριπλέτας, με τους Νεϊμάρ και Καβάνι να έχουν έξι γκολ έκαστος και τον Εμπαπέ να έχει σκοράρει 3 φορές) και ένα μόλις γκολ παθητικό, αυτό του Ντεμπελέ της Σέλτικ που πρόλαβε να την αιφνιδιάσει στα... 56 δευτερόλεπτα!

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΓΚΟΛ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΥΓΑΔΕΣ

Με αυτά τα 24 γκολ έκανε ήδη δικό της το ρεκόρ παραγωγικότητας στις πρώτες 5 αγωνιστικές του Champions League σε μία σεζόν, που το είχε η Ντόρτμουντ από την περασμένη σεζόν με 21 γκολ, ενώ τα τρία μεγάλα αστέρια της δεν σταματούν να βάζουν τα ονόματά τους δίπλα σε ρεκόρ.

Ο "Νέι" έγινε ο τέταρτος παίκτης μετά τους Ντελ Πιέρο (1995), Ρεμπρόφ (1997) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2017) που σκοράρει και στα πρώτα πέντε ματς φάσης ομίλων CL, ο "Matador" έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Champions League με πάνω από 30 γκολ στο Champions League πριν καν φτάσει τις 50 συμμετοχές (στο γκρουπ αυτό βρήκε τους Φαν Νίστελροϊ, Ιντσάγκι, Μέσι και Λεβαντόβσκι) ενώ ο Εμπαπέ έγινε ο πρώτος που έχει καταφέρει να πετύχει 9 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (σε 14 ματς σύνολο...), ενώ δεν έχει κλείσει καν τα 19!

Μήπως τελικά οι "καυγάδες" κάνουν καλό στην Παρί να αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε; Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Ουνάι Έμερι από εκεί που ήταν σε εξαιρετικά άβολη θέση και εμφανιζόταν έτοιμος να παίξει το ρόλο θηριοδαμαστή στα αποδυτήρια, τώρα μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός ότι τους βάζει όλους να παίζουν και αποδίδουν και σούπερ!

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, ο Ισπανός δεν έχει κάνει ούτε ΜΙΑ αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης της Παρί σε αυτά τα πέντε πρώτα παιχνίδια της στο Champions League, με τους τρεις να μην... κουνιούνται από τη θέση τους στο αρχικό σχήμα. Ο Νεϊμάρ αριστερά, ο Εμπαπέ δεξιά και ο Καβάνι στην κορυφή, με κερδισμένη την Παρί και το ποδόσφαιρο και χαμένους όλους όσοι βρίσκονται στο διάβα της.

ΠΑΕΙ ΤΟ MSN ΚΑΙ ΤΟ BBC, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ... ΒΑΦΤΙΣΙΑ

Στα δικά μου μάτια αυτό που κάνει εντυπωσιακή την Παρί και σημείο αναφοράς στη φετινή διοργάνωση δεν είναι απλά ότι νικάει εύκολα αλλά επιλέγει να παίζει φουλ επίθεση για να διαλύει κάθε αντίπαλο, λες και θέλει να στείλει μήνυμα από τώρα πως φτιάχτηκε για να κατακτήσει την "κούπα με τα μεγάλα αυτιά" και οτιδήποτε λιγότερο θα θεωρηθεί ως αποτυχία από όλους μέσα στον οργανισμό αυτό.

Και μπορεί για πολύ κόσμο να έχει γίνει αντιπαθής εξαιτίας των εκαντοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που σκορπάει σαν... στραγάλια τα τελευταία χρόνια, όμως για μένα οι Παριζιάνοι συνιστούν την ομάδα που έδωσε έξτρα λάμψη και έξτρα χρώμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αφού βάζουν έναν νέο ισχυρό παίκτη στο... ποδοσφαιρικό "Games of Thrones" της Ευρώπης.

Δεν είναι πλέον μόνο η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και η Μπάγερν Μονάχου που απέχουν αρκετά από τις άλλες και έχουν μετατρέψει σε εύκολη υπόθεση την παρουσία τους στα ημιτελικά, είναι πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα έτοιμες να διεκδικήσουν και εκείνες θέση στο τραπέζι και να φάνε από την πίτα.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς πως η τριάδα του MSN "έσπασε" στην Μπαρτσελόνα ελέω της φυγής του Νεϊμάρ και πως εκείνη του BBC στην Ρεάλ Μαδρίτης δέχτηκε ισχυρό πλήγμα με τους συνεχείς τραυματισμούς του Μπέιλ, τότε μάλλον θα πρέπει να ψαχτούμε γρήγορα για να "βαφτίσουμε" τη νέα μαγική τριπλέτα των ευρωπαϊκών γηπέδων. Νεϊμάρ, Καβάνι και Εμπαπέ έχουν σταματήσει τους τσακωμούς και περιμένουν τους υποψήφιους νονούς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK