Ώρες ώρες σε κοιμίζει η ΑΕΚ...

Η ΑΕΚ έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι, ότι έχει αρχές, ότι έχει βάσεις στο παιχνίδι της, εντούτοις εξακολουθεί να δείχνει ότι δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω που θα κάνει το κλικ στον κόσμο, που θα τον σηκώσει από την καρέκλα του... Σχολιάζει ο Μάκης Δρόσος.

Ώρες ώρες σε κοιμίζει η ΑΕΚ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ επικράτησε και της Σάσσαρι στο Τσάμπιονς Λιγκ, με 78-58, με όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι της Τρίτης στο ΟΑΚΑ αλλά και με όσους απλά είδαν το boxscore και το play by play κάποια στιγμή στην συνέχεια να έχουν καταλήξει ορθώς στο ίδιο συμπέρασμα. Ό,τι η Ένωση είχε ένα εύκολο βράδυ και έφτασε δίκαια στην επικράτηση έναντι των Ιταλών. Όπως δίκαια έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά έχουν ένα κοινό παρονομαστή για την ΑΕΚ. Την άμυνα. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει δουλέψει αρκετά στον συγκεκριμένο τομέα και δείχνει να πιστεύει ότι όλα ξεκινάνε από αυτή. Με την άμυνα κερδίζει αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ, ωστόσο σε όσα παιχνίδια την έχω παρακολουθήσει δεν κερδίζει και τους εύκολους πόντους που της αναλογούν από την προσπάθεια που καταβάλει σε αυτό το μισό του γηπέδου. Αυτό είναι ένα θέμα για την ομάδα του Ζντοβτς.

Επιθετικά, παίζει με το τρίποντο. Αρκετά και με πολύ καλά ποσοστά σούταρε και απέναντι στους Ιταλούς. Είχε 10 στα 24 τρίποντα, πήρε κοντά δηλαδή στις 27 προσπάθειες που παίρνει κατά μ.ο μέχρι στιγμής από τα 6,75 μ., ενώ το ποσοστό της ήταν κάτι παραπάνω από πολύ καλό και πάλι, πάνω από το 40%. Έχει άλλωστε παίκτες που σουτάρουν με αξιοπιστία από μακριά και με διάρκεια. Άρα γιατί να μην το κάνει.

ΑΤΟΛΜΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ

Αυτό όμως που εκ νέου δεν άρεσε, ήταν ότι το παιχνίδι της δεν είναι ελκυστικό. Ψάχνεις πολύ να βρεις αυτές τις φάσεις που θα κάνουν τον κόσμο να ξεσηκωθεί, που θα τον ζεστάνουν, θα τον κάνουν να δεθεί με πρόσωπα και ακόμα περισσότερο με την ομάδα. Ακόμα και με την Σάσσαρι, εκεί που το σκορ στο ημίχρονο ήταν 47-26 και έτρεφες μία ελπίδα ότι στο δεύτερο μέρος θα λυθεί η ομάδα και θα σου δώσει το κάτι παραπάνω, εκεί ήταν που στην 3η περίοδο εμφανίστηκε άτολμη, συντηρητική και έκανε το χειρότερο της παραγωγικά 10λεπτο. Όλα αυτά απέναντι σε μία ομάδα που ναι μεν είναι επικίνδυνη και πονηρή αν της δώσεις δικαιώματα, ωστόσο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση έδειχνε ότι ακόμα και να της το χάριζες το παιχνίδι δεν ήταν ικανή να το κερδίσει. Σε αυτό φυσικά είχε συντελέσει και η άμυνα και η εν γένει παρουσία της ΑΕΚ, αλλά η Σάσσαρι ήταν «μαύρο χάλι» μπασκετικά.

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Η ΑΕΚ έχει θετικά. Έχει πρώτα από όλα μία ελληνική βάση. Είναι σημαντικό αυτό. Εντούτοις κανείς από τους Έλληνες δεν αποτελεί παίκτη που θα ξεσηκώσει. Ή παίκτη που θα κάνει τον κόσμο της Ένωσης να οραματιστεί.. Για τον Μαυροειδή για παράδειγμα, μπορούμε να γράψουμε αρκετά για το τι μπορεί να προσφέρει μπασκετικά μέσα στο παρκέ, αλλά παίκτη που θα ξεσηκώσει ή θα εμπνεύσει τον ΑΕΚτσή μπασκετικό φίλαθλο δεν τον λες.

Ο Ζντοβτς σαν παίκτης υπήρξε ένας μαέστρος, ευφυέστατος και τραχύς. Προπονητικά είναι πολύ καλός. Αλλά το μεγάλο του μείον είναι ότι είναι επιφυλακτικός και μη εξελίξιμος στις νέες απαιτήσεις. Δείχνει να μην έχει αποδεχθεί ακόμα ότι το μπάσκετ αλλάζει. Για μία ομάδα σαν την ΑΕΚ που και φέτος έχει βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, το δυσάρεστο είναι ότι παρόλο που έχει το απόλυτο στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα με 20αρες σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, παρόλο που έχει μόνο μία ήττα σε 4 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ήττα αυτή και η εικόνα με την Μπεσίκτας είναι που μένει περισσότερο χαραγμένη στο μυαλό του κόσμου της μέχρι στιγμής και τον δυσκολεύει να δημιουργήσει προσδοκίες.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει ο σχετικός ενθουσιασμός που θα έπρεπε να υπήρχε βάση των αποτελεσμάτων της, έστω και αν ακόμα δεν έχει εμπλακεί σε ντέρμπι. Και αυτό διότι δεν σε ελκύει. Είναι σημαντικό να γίνει ελκυστική, ακόμα και αν σε κάποια ματς πρέπει να θυσιάσει κάτι από την αποτελεσματικότητα της. Από την στιγμή που δεν έχει συμβόλαιο με τον τίτλο, ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ δε περισσότερο στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να «ζεστάνει» τον φίλαθλο με το θέαμα της και όχι να τον «κοιμίζει» όπως στο δεύτερο μέρος με την Σάσσαρι. Το κοινό της άλλωστε είναι μπασκετικά απαιτητικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρώτη θητεία του Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο του Παναθηναϊκού να είναι δυσαρεστημένος παρόλο που ήρθαν και οι τίτλοι για τους πράσινους. Έτσι και στην ΑΕΚ, καλό το όραμα, καλό το πιο «μυαλωμένο» μπάσκετ, καλό το αποτέλεσμα, αλλά αυτό που έχει περισσότερο ίσως ανάγκη είναι το ελκυστικό μπάσκετ και εκεί πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά. Σε όλα τα υπόλοιπα βαδίζει στο σωστό δρόμο προς το παρόν και έχει βάλει γερές βάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Έπνιξε" τη Σάσαρι η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK