Υπόθεση Παπανικολάου: Μαθήματα επαγγελματισμού

Στον ελληνικό αθλητισμό ο καρδινάλιος Ρισελιέ είναι πολύ δημοφιλής λόγω της περίφημης ρήσης του: «η προδοσία είναι θέμα ημερομηνίας». Εδώ όπου ανεβάζουμε και κατεβάζουμε τα είδωλα, εύκολα πετάμε την λέξη «προδότης» για έναν παίκτη και μετά κανείς δεν μπορεί να την μαζέψει. Δεν θέλει κιόλας.

Υπόθεση Παπανικολάου: Μαθήματα επαγγελματισμού
spanoulis.jpg INTIME SPORTS

Τελευταίο παράδειγμα ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος βρίσκεται στην δίνη μίας διαπραγμάτευσης αμιγώς επαγγελματικής, χωρίς συναισθηματισμούς.

ΝΒΑ; Όχι ακόμα

Όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση του παίκτη να εξερευνήσει τις πιθανότητες να πάρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Αυτό δεν ήρθε ποτέ διότι οι Ρόκετς, εκτός του ότι θα ήθελαν να τον δουν φέτος στο σάμερ λιγκ(μην ξεχνάμε πως πρόκειται για πικ δευτέρου γύρου), δεν ήταν έτοιμοι να του προσφέρουν κάποιο συμβόλαιο που θα κάλυπτε και την εξαγορά της συμφωνίας από τον Ολυμπιακού.

Ακούστηκαν, ειπώθηκαν, συνέβησαν ίσως, διάφορά, αλλά σε ότι αφορά στο ΝΒΑ, μόνο το Χιούστον αυτή την στιγμή μπορεί να ασχοληθεί με τον Έλληνα διεθνή, διότι κατέχει τα δικαιώματά του. Ουδεμία άλλη ομάδα, αν δεν ολοκληρώσει πρώτα μία φαινομενικά απλή ανταλλαγή, δεν πρόκειται να κινηθεί.

Βούληση για διαπραγμάτευση

Παράλληλα ο Ολυμπιακός στην πρώτη φιλολογική κρούση που δέχθηκε από την Μπαρτσελόνα για πώληση του παίκτη, άνοιξε την πόρτα της διαπραγμάτευσης με τον παίκτη του αν και δεν αποτελούσε βασική πρόθεση. Το θέμα δεν θα άνοιγε καν αν η ομάδα απλά έκλεινε την πόρτα στο πρόσωπο της Μπαρτσελόνα.

Μην λησμονεί κανείς ότι υπάρχει ένας χρόνος ακόμα συμβολαίου με τον 23χρονο φόργουορντ αλλά φαίνεται ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης θεώρησαν ότι το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα τους δίνει μία εξαιρετική διπλή ευκαιρία. Αφενός να ρίξουν στο τραπέζι από τώρα την πρότασή τους για επέκταση του συμβολαίου με χρήματα κοντά σε αυτά του Πρίντεζη, αφετέρου αν ο παίκτης απαντήσει με υπερβολικές απαιτήσεις, να τον πουλήσουν και τουλάχιστον να εισπράξουν όσα έδωσαν στον Άρη.

Ερυθρόλευκα αφεντικά

Από αυτό το σημείο, οι ερυθρόλευκοι έγιναν πολύ γρήγορα αφεντικά στην διαπραγμάτευση σπρώχνοντας τον παίκτη να καταθέσει από φέτος τις απαιτήσεις του και να πάρει αυτός τις αποφάσεις με το όποιο κόστος.

Ας μην γελιόμαστε, βλέποντας τις πρώτες αντιδράσεις των φίλων της ομάδας για τις «παράλογες» απαιτήσεις του «Παπ» και την ανάγκη του νεαρού να διαμηνύσει ότι θέλει να μείνει στον Πειραιά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο σύλλογος όχι μόνο έχει το πάνω χέρι αλλά το έχει...κατεβάσει κιόλας με ζέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπως ο Ολυμπιακός προασπίζει τα συμφέροντά του, το ίδιο θέλει να κάνει και ο Παπανικολάου οπότε το ερώτημα είναι αν η πλευρά του παίκτη λυγίσει σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι. Στην περίπτωση Σπανούλη, οι ερυθρόλευκοι ακολούθησαν τον χορό, τώρα δεν θα το πράξουν. Ο Παπανικολάου θα μείνει μόνο με τους δικούς τους όρους(είτε με το παρόν συμβόλαιο είτε με κάποια αύξηση για την επόμενη διετία). Οτιδήποτε άλλο τον στέλνει στο εξωτερικό και τον παραδίδει στην μήνη του ...λαού. Μαθήματα επαγγελματισμού.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ολυμπιακός πιέζει τον Παπανικολάου

Αύξηση 100% ζητάει ο Παπανικολάου

News 24/7

24MEDIA NETWORK