Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Το λυσσαλέο κυνήγι της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, το επεισοδιακό διαζύγιο με τον Λούπου, οι ακάλυπτες επιταγές του Σαλιαρέλη και ο... Ζέλικο Παβλίσεβιτς. Γυρίζουμε το χρόνο πίσω και θυμόμαστε τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 3-0 το 1992.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, είναι ξεχωριστά και γεννούν ατέλειωτες συζητήσεις, διότι πάντοτε έχουν ενδιαφέροντα sidestories να εκτυλίσσονται παράλληλα με αυτό καθαυτό το παιχνίδι. Τον Ιανουάριο του 1992 έγινε ένα από εκείνα τα ντέρμπι που περισσότερο ενδιαφέρον είχαν τα… συμπαρομαρτούντα παρά το ίδιο το παιχνίδι.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ο Παναθηναϊκός είχε επιδοθεί σε ένα λυσσαλέο κυνήγι της πρωτοπόρου ΑΕΚ, με το Γιώργο Βαρδινογιάννη να προβαίνει σε όλες τις δυνατές διορθωτικές κινήσεις σε ένα ρόστερ που από την αρχή της σεζόν έβριθε αλλαγών, αφού η μεταγραφή του Βίκτορ Ούγκο Ντελγάδο από τον ΟΦΗ δεν "βγήκε" στον Παναθηναϊκό.

Ο έτερος επιτελικός χαφ, Πάρις Γεωργακόπουλος από το Νοέμβριο τίθεται εκτός ομάδας λόγω της ευθείας ρήξης του με τον ίδιο το Βαρδινογιάννη, σε μια υπόθεση που χρήζει εκτενούς ανάλυσης.

Οι συγκεκριμένες απώλειες, σε συνδυασμό με τις καλοκαιρινές αποχωρήσεις του Βαγγέλη Βλάχου και του Ρουμάνου Ντάνουτ Λούπου για την Κόρινθο, έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό σχεδόν "γυμνό" στα χαφ. Κι αν η αποχώρηση του Βλάχου συντελέστηκε ομαλά, εκείνη του Ρουμάνου Λούπου υπήρξε επεισοδιακή.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ο Ρουμάνος εξ αρχής δεν είχε τη βούληση να έλθει στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα από ένα σημείο και μετά ενδιαφερόταν για οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο, ενώ στην ιστορία έμειναν οι αλήστου μνήμης fast and furious "κόντρες" με τη Mercedes του, τόσο στους δρόμους των Αθηνών, όσο και στους επαρχιακούς δρόμους της Κορίνθου.

Ο Βαρδινογιάννης αποφασίζει μετά από αρκετά χρόνια να δώσει άμεσα τη λύση κάνοντας μια προσωπική μεταγραφή: στην Παιανία καταφθάνει σε ηλικία 21 ετών ο εκ των εκκολαπτόμενων αστέρων της River Plate Χουάν Χοσέ Μπορέλι, ένας πολύ ταλαντούχος επιθετικός μέσος με υψηλή τεχνική και πολλά θετικά σχόλια να τον συνοδεύουν.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Μετά λοιπόν από τις "μετριοπαθείς" μεταγραφές του νεαρού Δώνη από τον ΠΑΣ Γιάννινα και του Νίκου Καραγεωργίου από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός διά του Προέδρου του κάνει την υπέρβαση προκειμένου να βελτιωθεί η κακή εικόνα στο Πρωτάθλημα και να μειωθεί η διαφορά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και το δεύτερο Ολυμπιακό.

"Αιώνιο" ντέρμπι στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140+ ειδικά στοιχήματα!

Είναι βεβαίως απορίας άξιο πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται Ιανουάριο μήνα μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρώτη θέση, αφού στου Ρέντη επικρατεί το θέατρο του παραλόγου. Η ομάδα είναι απλήρωτη, ο Σαλιαρέλης μοιράζει ακάλυπτες επιταγές, ενώ κηρύσσεται έκπτωτος του αξιώματός του και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Στην εταιρία έχουν καταφθάσει κατασχετήρια τόσο από τη Λάρισα όσο και από τη Δυναμό Κιέβου, διότι οι δόσεις για τις μεταγραφές του Καραπιάλη και των Προτάσοφ-Λιτόφτσενκο δεν πληρώθηκαν ποτέ από το "ρουμπίνια". Μέσω του συνεργάτη του Κώστα Ουίλς, ο Σαλιαρέλης που δεν εμφανίζεται πουθενά, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μοιράζοντας υποσχέσεις και προβάλλοντας κωμικά αντεπιχειρήματα περί "σκοτεινών δυνάμεων και κύκλων που κυνηγάνε τον Ολυμπιακό".

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ο κόσμος ασφαλώς δεν "αγοράζει" τις δικαιολογίες του Ανάργυρου και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όταν οι ποδοσφαιριστές πραγματοποιούν λευκή απεργία όντας απλήρωτοι και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς αποφασίζει θετικά στο αίτημα συντηρητικής κατάσχεσης της Δυναμό Κιέβου και δεσμεύει κάθε έσοδο και περιουσιακό στοιχείο των ερυθρολεύκων, για οφειλές ύψους 7,5 εκατ. δολαρίων με το 1μισι εκατομμύριο άμεσα απαιτητό. Παραμονή Χριστουγέννων, ο Σαλιαρέλης αποφασίζει να αλλάξει –όντας έκπτωτος- όλο το ΔΣ της ΠΑΕ και τότε πρωτοεμφανίζει στο προσκήνιο τους αδερφούς Μπανασάκη.

Ο Καλογρέας από την Κένυα

Οι παίκτες εν τω μεταξύ, αποφασίζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να προπονούνται μόνοι τους, ενώ ο Ανάργυρος κάνει ξεχωριστά ραντεβού με τους Ουκρανούς της ομάδας προκειμένου να τους πείσει ότι το θέμα είναι "ταμειακό" και οσονούπω θα πληρωθούν έναντι. Η Θ7 πριν το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό επισκέπτεται το αθλητικό κέντρο στου Ρέντη και οι προπηλακισμοί (καθώς και οι πέτρες) πέφτουν βροχή στους Μπανασάκηδες και στον Τσαχειλίδη. Το πράγμα έχει ξεφύγει από το χιούμορ και τα "Αργύρη κ…όλη δωσ’ το πορτοφόλι" του αγώνα με τη Δόξα Δράμας και πλέον η Θ7 απειλεί ανοικτά ότι θα διακόπτει κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού εάν δεν αποχωρήσει ο Σαλιαρέλης από τη διοίκηση.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Μέσα σε όλα αυτά "σκάει" και μια ακάλυπτη επιταγή στον Όλεγκ Προτάσοφ, η οποία αργότερα αποδεικνύεται πλαστή και "ορφανή" αφού ο φερόμενος ως υπογράφων και εκδόσας επιχειρηματίας από την Κένυα ονόματι Καλογρέας, αρνείται κάθε σχέση με το αξιόγραφο και δηλώνει παντελή άγνοια. Μέσα σε αυτό το κλίμα χάους, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, τον φιλοδωρεί με επτά γκολ και οδεύει προς το ντέρμπι της 27ης Ιανουαρίου φαινομενικά έτοιμος. Το εσωτερικό της ομάδας όμως βράζει, οι αρχηγοί Αναστόπουλος και Μητρόπουλος παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και εν ολίγοις ανακοινώνουν ότι ο Σαλιαρέλης είναι persona non grata και κανείς εκ των συμπαικτών τους δεν επιθυμεί ακόμη και να πληρωθεί μεταχρονολογημένα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή τους συνεργάτες του.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές για μια Επιτροπή σωτηρίας από την οποία αργότερα προήλθε η Διοικούσα Επιτροπή που εκθρόνισε το Μπανασάκη, ο δρόμος όμως είναι μακρύς μέχρι τότε. Είναι όμως γεγονός ότι ο κλοιός πλέον σφίγγει επικίνδυνα γύρω από τον Ανάργυρο και ο Ολυμπιακός βρίσκεται ενώπιον της λύσης που εξυφαίνεται για πάνω από ένα χρόνο από το Σωκράτη Κόκκαλη, το Σταύρο Νταϊφά, το Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, το Μιλτιάδη Μαρινάκη και λοιπούς παράγοντες και εφοπλιστές, οι οποίοι αναζητούν μια βιώσιμη λύση για το σύλλογο.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ορκωτοί λογιστές λαμβάνουν την εντολή να ελέγξουν το χάος στα βιβλία, κοντοζυγώνει η εκδίκαση της υπόθεσης της φυγάδευσης του Κοσκωτά από το Σαλιαρέλη, η εκδίκαση της υπεξαίρεσης των χρημάτων της μεταγραφής του Λάγιος Ντέταρι και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και το ντέρμπι.

Με... Παβλίσεβιτς στο ντέρμπι

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 1992 και το Ολυμπιακό Στάδιο δεν γεμίζει όπως αναμενόταν, αφού σπεύδουν "μόλις" 45 χιλιάδες άνθρωποι να το παρακολουθήσουν, αφού ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένος από το Βαρδινογιάννη.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ξεχωριστής σημασίας η παρουσία του Παύλου Γιαννακόπουλου στη θύρα των επισήμων, ο οποίος συνοδεύεται από το νεοπροσληφθέντα προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Κροάτη Ζέλικο Παβλίτσεβιτς, οι οποίοι φωτογραφίζονται εύχαρεις και στέλνουν το μήνυμα της "αντεπίθεσης" του τριφυλιού και στο μπάσκετ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Δανιήλ, ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα και το νέο αστέρι της ομάδας Χουάν Μπορέλι, επιλέγοντας ένα επιθετικό σχήμα με τον Αργεντινό παρτενέρ του Σπύρου Μαραγκού στα χαφ και το ακτύπητο δίδυμο Σαραβάκου και Βαζέχα στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη παρατάσσεται με μια "ηρωική" ενδεκάδα, με όλες τις παλιοσειρές βασικούς: Αναστόπουλος, Μητρόπουλος βασικοί, Καραπιάλης και Προτάσοφ εκτός. Είναι από τις ελάχιστες φορές που όλοι αποφεύγουν να κάνουν προγνωστικά, αφού η κατάσταση στο εσωτερικό του Ολυμπιακού είναι τόσο έκρυθμη που οποιαδήποτε πρόβλεψη έπεφτε στο κενό.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Η αποστολή των ερυθρολεύκων κατέφθασε στο ΟΑΚΑ συνοδευόμενη μόνο από το Μανώλη Τσαχειλίδη, το κλίμα για το Μπλαχίν και την ουκρανική τριάδα είναι περίεργο αφού κατηγορούνται εμμέσως για στήριξη στο Σαλιαρέλη και τους αδελφούς Μπανασάκη, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος είναι εκεί και ελπίζει μια ηθική ανάταση διά της νίκης στο ντέρμπι.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ο διαιτητής Ναζίρης σφυρίζει το εναρκτήριο λάκτισμα και από το πεντάλεπτο γίνεται σαφές ότι το παιχνίδι γέρνει μονόπαντα. Ο Παναθηναϊκός πριν ανοίξει το σκορ έχει ήδη προειδοποιήσει δύο φορές, μία με το σουτ του Λούη Χριστοδούλου που αποκρούει ο Ταληκριάδης και δεύτερη με το κακό κοντρόλ που δεν επιτρέπει στον Κριστόφ Βαζέχα να πλασάρει σωστά, αφού τον προλαβαίνει ο Σωτήρης Μαυρομάτης.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Λίγο πριν το εικοσάλεπτο όμως, ο Ολυμπιακός δεν αποφεύγει το μοιραίο: σουτ του Μαραγκού από το ύψος της περιοχής, η μπάλα θα πάρει περίεργα φάλτσα και θα καταλήξει στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ηλία Ταληκριάδη.

Ο Ολυμπιακός δείχνει ψήγματα αντίδρασης με δύο στημένα του Γκενάντι Λιτόφτσενκο, τα οποία θα περάσουν ανεκμετάλλευτα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Παναθηναϊκός θα φθάσει στο 2-0 με μια υποδειγματική αντεπίθεση. Όλα θα γίνουν σε πρώτο χρόνο: άνοιγμα του Μαραγκού στο Μπορέλι στο κέντρο και ο Χότα-Χότα με μια επαφή θα βγάλει το Δημήτρη Σαραβάκο φάτσα με το τέρμα. Η ταχύτητα του Σαραβάκου του επιτρέπει να προλάβει την έξοδο του Ταληκριάδη και με κεφαλιά εκτός περιοχής να γράψει εν μέσω αποθέωσης το 2-0.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Η σύγκρουση των δύο ποδοσφαιριστών είναι σφοδρή, αμφότεροι σωριάζονται στο έδαφος και άμεσα σπεύδουν οι γιατροί από τους δύο πάγκους για να παράξουν τις πρώτες βοήθειες. Ο Σαραβάκος μεταφέρεται υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου με χαμένες τις αισθήσεις του, ενώ η και η κατάσταση του Ταληκριάδη δεν διαφέρει.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα, οι δύο ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι (ξανα)ξεκινά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή, πρέπει να επιτεθεί. Ισχυρό σουτ του Τσιαντάκη από τη γωνία της περιοχής θα φύγει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Βάντζικ, προσπάθεια του Αναστόπουλου που ανακόπτει ο Καραγεωργίου και όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι το ντέρμπι θα "ανάψει" πριν την ανάπαυλα.

Λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο όμως, ο ρυθμός του Ολυμπιακού ανακόπτεται, αφού ο Ηλίας Ταληκριάδης κάνει σινιάλο στο διαιτητή Ναζίρη ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσει το παιχνίδι. Εκ νέου διακοπή, εκ νέου είσοδος του ιατρικού team των ερυθρολεύκων στο τερέν και ο Ταληκριάδης δηλώνει αδυναμία να παίξει αφού εξακολουθεί να ζαλίζεται και έχει επηρεαστεί ακόμη και η όρασή του από το κτύπημα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πρέπει να αντικατασταθεί, παρόλο που στον πάγκο βρίσκεται ο πρωτάρης νεαρός Σωκράτης Κοψαχείλης, ένα παιδί 19 ετών που δεν είχε γράψει συμμετοχή στο πρωτάθλημα ως τότε. Ο μικρός ετοιμάζεται εν ριπή οφθαλμού και μοιάζει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Στο ημίχρονο οι συμπαίκτες του προσπαθούν να τον ανεβάσουν ψυχολογικά, ο μικρός ξεπερνάει το αρχικό τρακ και ο Ολυμπιακός βγαίνει στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από το ματς.

Ο Δανιήλ από την άλλη δεν έχει λόγο να διαφοροποιήσει το οτιδήποτε, ο Παναθηναϊκός "ρολάρει" και το παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Η πίεση του Ολυμπιακού είναι αφόρητη, χάνεται απίστευτη τριπλή (!) ευκαιρία στο 50ο λεπτό, όταν από τύχη αποφεύγεται το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα ο Γιόζεφ Βάντζικ βγάζει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ την "κανονιά" του Τάσου Μητρόπουλου.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να πιέζει, δεν έχει όμως τον τρόπο να μετουσιώσει αυτήν την πρόσκαιρη υπεροχή σε γκολ, αφού εκτός των άλλων το "βουνό" είναι σε μεγάλη μέρα και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στους αντιπάλους.

Ο Δανιήλ διαγνώσκει την κούραση του νεοφερμένου Μπορέλι και τον αλλάζει με το Γιώργο Τσιφούτη και ο Παναθηναϊκός αποκτά εκ νέου φρεσκάδα και συνοχή στα χαφ. Η πίεση του Ολυμπιακού κράτησε μόνο ένα τέταρτο και πλέον οι πράσινοι κάνουν ότι θέλουν στο ματς.

Οι φίλοι των πρασίνων τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας ακόμη και σκορ ρεκόρ, από την απέναντι πλευρά το πράγμα αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι, αφού οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βράζουν και σε συνδυασμό με την ήττα, θυμούνται το Σαλιαρέλη, το Βαρδινογιάννη και κάθε λογής "εχθρό".

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάσσονται μπροστά από το πέταλο των οπαδών του Ολυμπιακού για να αποφευχθούν τα χειρότερα, στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Όλες οι προσπάθειες σταματούν στον οίστρο του νεαρού Κοψαχείλη που ξεψαρωμένος πλέον αποκρούει τα πάντα.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Κεφαλιά του Μαυρίδη εξ επαφής, προβολή του Βαζέχα, μακρινό σουτ του Χριστοδούλου, πλασέ του Σαραβάκου, όλα σταματούν στο θαυματουργό μικρό. Δώδεκα λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ναζίρη όμως, ο Κοψαχείλης είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Επέλαση του Κρις Καλατζή από τον άξονα, με το "καγκουρό" να τριπλάρει τρεις αντιπάλους και να δίνει στον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος αφού κόψει τη μπάλα για να τη φέρει στο "καλό" δεξί του πόδι, θα σουτάρει στο "γάμμα" της εστίας του Κοψαχείλη για το πανηγυρικό 3-0. Ντελίριο στις κερκίδες, ο Βαρδινογιάννης στα επίσημα χαμογελά ικανοποιημένος και το υπόλοιπο του παιχνιδιού αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Η γκρίνια μετά τα δύο κολλητά αρνητικά αποτελέσματα (ήττα εντός έδρας από το θαυματουργό Απόλλωνα Αθηνών με 1-2 και νέα ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 1-0) αφήνει τη θέση της στην αισιοδοξία και άπαντες ξεκινούν υπολογισμούς για το πώς η ομάδα θα πλησιάσει περαιτέρω την ΑΕΚ για να ξανακατακτήσει τον τίτλο.

"Αιώνιο" ντέρμπι στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140+ ειδικά στοιχήματα!

Στον κόσμο του ο Σαλιαρέλης

Στον Ολυμπιακό από την άλλη, δεν υπάρχει διάθεση για δηλώσεις, ο Μπλαχίν αναφέρει ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στα εσωτερικά του συλλόγου είναι αδύνατον αν ασχοληθεί με ποδόσφαιρο και κάπως έτσι πάει χαμένη και η πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση του νεαρού Κοψαχείλη.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Είναι σαφές και λογικό, ότι για τον Ολυμπιακό προέχουν άλλα πράγματα, πλην όμως η ήττα -και μάλιστα με 3-0- σε ένα ντέρμπι είναι πάντοτε πληγή για το σύλλογο. Ο Σαλιαρέλης είναι στον κόσμο του, υπόσχεται εκ νέου πληρωμές και δηλώνει ότι "πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε τίμια τη δουλειά μας στον Ολυμπιακό" και προσθέτει ότι "είμαστε μόνο τρεις βαθμούς πίσω από τον πρώτο και θα πάρουμε το Πρωτάθλημα".

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Ασφαλώς ολόκληρος ο ερυθρόλευκος οργανισμός δεν πιστεύει ούτε λέξη από τις διαβεβαιώσεις του Ανάργυρου, τα 40 εκατομμύρια που εμφανίζουν οι αδελφοί Μπανασάκη είναι κατά κάποιους κύκλους "του Βαρδινογιάννη", ενώ εμφανίζονται νέα στοιχεία που αφορούν τη μεταγραφή του Λάγιος Ντέταρι στη Μπολόνια, τα οποία ανατρέπουν τους ισχυρισμούς Σαλιαρέλη περί 50 εκατ. δραχμών κόστους μεταγραφής, αφού τα παραστατικά μιλούν για 1,1 δισεκατομμύριο!

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

"Ο Κοσκωτάς Αμερική, ο Σαλιαρέλης φυλακή"

Δεν περνάει ούτε μια εβδομάδα και ο Σαλιαρέλης προφυλακίζεται ως ύποπτος φυγής, ακριβώς λόγω της υπό απόδειξη υπεξαίρεσης του μεγάλου αυτού χρηματικού ποσού, με το οποίο ουσιαστικά ο "ρουμπίνας" έκανε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του 1990 και απέκτησε τον έλεγχο της ΠΑΕ.

Πρόκειται για ένα παροιμιώδες μπάχαλο, το οποίο "αναγκάζει" τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αντιμετωπίσουν ξανά με χιούμορ την κατάσταση και δύο ημέρες μετά την προφυλάκιση του Σαλιαρέλη, στο "Καραϊσκάκης" κατά τη διάρκεια του 4-0 με τον Άρη, ακούγεται το αμίμητο "Ο Κοσκωτάς Αμερική, ο Σαλιαρέλης φυλακή κι εμείς οι Ολυμπιακοί να σας γ…με μια ζωή", αφού οι ερυθρόλευκοι παρά το πρωτοφανές χάος είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και ισόβαθμοι του Παναθηναϊκού στη δεύτερη θέση.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

Η προσπάθεια Κόκκαλη-Νταϊφά στο μεταξύ εντείνεται και με το Σαλιαρέλη προφυλακισμένο, ο Σωκράτης Κόκκαλης λαμβάνει το χρίσμα για να σχηματιστεί μια διοικούσα Επιτροπή με μεσεγγυητή το Σταύρο Νταϊφά, προκειμένου να δοθεί λύση στο άλυτο πρόβλημα του Ολυμπιακού.

Το 3-0 του Κοψαχείλη και ο "Σαλιαρέλης φυλακή"

To ντέρμπι του Κουκούλα

Σαν να μην έφτανε αυτό, η κληρωτίδα του Κυπέλλου έχει ατέλειωτα κέφια και βγάζει στον προημιτελικό ζευγάρι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ενώ "παίζουν" ομάδες όπως ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας και η Δόξα Δράμας. Η σεζόν συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και την 25η αγωνιστική μάλιστα, ο χωρίς διοίκηση Ολυμπιακός (ακόμα του… Μπανασάκη) φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας καλύτερο goal average από την ΑΕΚ, με τον Παναθηναϊκό να τους κυνηγάει σε απόσταση αναπνοής και ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα να εξελίσσεται. Μπαίνει ο Απρίλιος και όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη διπλή μάχη του Κυπέλλου Ελλάδος και σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες ρεβάνς όλων των εποχών, το επονομαζόμενο και "ματς του Κουκούλα". Αυτή όμως είναι μια άλλη ιστορία…

News 24/7

24MEDIA NETWORK