Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Ο Zastro επιστρέφει στο 1980, στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Οι πέντε ομάδες που διεκδικούσαν τον τίτλο, ο Ολυμπιακός του Νταϊφά και ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη. Το γκολ του Νικολούδη που έστειλε τον Ολυμπιακό στο μπαράζ και τον τίτλο, το πανό στήριξης της Θύρας 4.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

1980, διεξάγεται το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου το οποίο θεωρείται ως το συναρπαστικότερο όλων των εποχών. Για πρώτη και τελευταία φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος, 5 ομάδες διεκδικούν ισάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή 6 στροφές πριν το τέλος, έχοντας μόλις 2 βαθμούς διαφορά μεταξύ τους: Άρης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη

Ισόβαθμος με τον Άρη στην πρώτη θέση και με 37 βαθμούς ο πρώτος Παναθηναϊκός της εποχής Βαρδινογιάννη, με το Μίμη Δομάζο να έχει μόλις επιστρέψει από την ΑΕΚ για να κλείσει την καριέρα του στο τριφύλλι και προπονητή τον ιταλο-αργεντινό Μπρούνο Πεζάολα, ένα μεγάλο όνομα που έφερε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης από τη Bologna και τη Serie A για να αντικαταστήσει το Λάκη Πετρόπουλο.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Τερζανίδης, Όρε, Ρότσα, Αλβαρέζ, Καψής, Λιβαθηνός τα πρώτα ονόματα στη "μαρκίζα" της Λεωφόρου για εκείνον τον Παναθηναϊκό που ήταν δυσκολοκατάβλητος, αλλά και μη λειτουργικός επιθετικά, όπως μαρτυρούσε και ο "μίζερος" μέσος όρος του ενός γκολ ανά παιχνίδι. Ο Βαρδινογιάννης ήθελε πάση θυσία να κατακτήσει με τον Παναθηναϊκό το "πρώτο πρωτάθλημα" κυρίως για λόγους πρεστίζ και γοήτρου απέναντι στο φίλο του και νέου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Σταύρο Νταϊφά, που κυνηγούσε τους πρωτοπόρους σε απόσταση αναπνοής, έναν μόλις βαθμό πίσω τους.

Ο Ολυμπιακός του Νταϊφα

Ο Σταύρος Νταϊφάς είχε επίσης φτιάξει έναν πολύ δυνατό Ολυμπιακό, κάνοντας μάλιστα και αποφασιστικές μεταγραφές το χειμώνα, αποσκοπώντας αποκλειστικά στην κατάκτηση του "πρώτου". Σε έναν άτυπο αγώνα πινγκ-πονγκ με τον άσπονδο φίλο του και ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε αντικαταστήσει τον προπονητή της ομάδας Τόζα Βεσελίνοβιτς με τον Πολωνό Κάζιμιρ Γκόρσκι, στον οποίο παρέδωσε ένα ρόστερ αστέρων.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Ξεχωρίζουν ο μεγάλος Κροάτης στόπερ Μάρτιν Νοβοσέλατς, ο Σουηδός διεθνής μεσοεπιθετικός Τόμας Άλστρομ και πλειάδα Ελλήνων διεθνών όπως ο Μάικ Γαλάκος, ο Γιάννης Κυράστας, ο Τάκης Νικολούδης, ο Πέτρος Καραβίτης και ο Βαγγέλης Κουσουλάκης.

Το ντέρμπι που επισκίασε τον Καραμανλή

Δυο στροφές πριν το τέλος, το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά και στο καλεντάρι γράφει «Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός». Η σημασία εκείνου του ντέρμπι κόβει την ανάσα: είναι τόσο υψηλό το ενδιαφέρον για το παιχνίδι των "αιωνίων" που επισκιάζει κι αυτήν ακόμη την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βουλή.

Κυριαρχία Ολυμπιακού και Νικολούδης

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό το μεσημέρι της Κυριακής 11 Μαΐου στο κατάμεστο Στάδιο «Καραϊσκάκης». Το παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο αποτελεί επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού που μπαίνει ορμητικά στο χόρτο και πνίγει τον αντίπαλό του.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το λάθος να κλειστεί γιατί βολεύεται και με ισοπαλία, ο Τάκης Νικολούδης όμως έχει αντίθετη άποψη και πραγματοποιώντας μια από τις ουσιαστικότερες και πιο εμβληματικές εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα, εκτελεί στο 37’ το Βασίλη Κωνσταντίνου και μέσα σε πανζουρλισμό πανηγυρίζει το 1-0.

Πριμ στον Πειραιά, αλλαγές στον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός θα κρατήσει έξυπνα το σκορ, αφού εκείνος ο Παναθηναϊκός δεν φημιζόταν ότι γυρνάει εύκολα αποτελέσματα και το παιχνίδι που διεξήχθη σε...πολύ αργό τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο, θα λήξει με νικητές τους ερυθρόλευκους.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Πανευτυχής ο Σταύρος Νταϊφάς τάζει έξτρα πριμ στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ενώ από την άλλη ο έξαλλος Γιώργος Βαρδινογιάννης προαναγγέλει ριζικές αλλαγές και εκκαθάριση στο ρόστερ. Πράγματι, ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν λίγη σχέση θα έχει με εκείνον της προηγούμενης.

Πονοκέφαλος για την ισοβαθμία και μπαράζ

Με τη νίκη του Ολυμπιακού, το πρώτο – συγκλονιστικό – πρωτάθλημα επιφέρει και τον πρώτο πονοκέφαλο και για την ΕΠΟ, αφού υπάρχει ισοβαθμία και για την πρώτη και για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη! Η απόφαση είναι άμεση και αναμένεται και τροποποίηση του ΚΑΠ για εγκυρότερη αντιμετώπιση του φαινομένου των ισοβαθμιών στο μέλλον.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Ορίζονται δύο αγώνες μπαράζ, ο ένας στο Βόλο για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού και ο άλλος στο Καραϊσκάκης για την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ του...Παναθηναϊκού, αφού η ΑΕΚ είτε κερδίσει είτε χάσει δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Ευρώπη λόγω της τιμωρίας από το παιχνίδι με τη ρουμάνικη Άρτζες Πιτέστι.

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι Νταϊφά-Βαρδινογιάννη

Το μεγάλο ματς είναι αυτό στο Βόλο, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει μετά από μια 5ετία στον τίτλο και εμφανίζεται πανέτοιμος και αγωνιστικά και ψυχολογικά. 24 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και με αξιοσημείωτη τη στήριξη μέρους των οπαδών του ΠΑΟΚ που απέστειλαν και πανό...συμπαράστασης στην ομάδα του Ολυμπιακού για να πικάρουν το συμπολίτη Άρη, ο Ολυμπιακός ξεκινά να γράφει τη δική του ιστορία στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ντέρμπι της ντροπής

Είναι στημένο; Το θρυλικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-4

Τα 10 αξέχαστα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Κουίζ "αιωνίων": ο Μπέζος, η Μαρκορά και ο Νίκος Καρβέλας

Η νύχτα που άλλαξε το ελληνικό ποδόσφαιρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK