CONTRA STORY
Άγνωστος μεταξύ αγνώστω αλλά, μέσα σε μια νύχτα... διάσημος. Το όνομα Ρενέ Κριν δεν έλεγε τίποτα στους Σλοβένους, μέχρι να τον δουν ξαφνικά, με την φανέλα της Ίντερ! Μετακομίζοντας στο Μιλάνο από την Μάριμπορ, την ομάδα της γενέτειράς του, άφησε πίσω του μια στοργική οικογένεια. Παράλληλα άρχισαν και τα προβλήματα. Ο Ζοζέ Μουρίνιο ποτέ δεν έβλεπε με καλό μάτι την παραχώρηση των ποδοσφαιριστών στις εθνικές ομάδες. Ζήτησε από την Ίντερ να μην αφήσει τον Κριν να μεταβεί στην Ουκρανία για την τελική φάση του Euro U19. Όπερ και εγένετο όμως ο νεαρός μέσος τιμωρήθηκε από την ομοσπονδία της χώρας του για την απουσία καθώς ήταν και ο αρχηγός της ομάδας.
Δεν αγχώθηκε, προετοιμάστηκε με την Ίντερ, έπαιξε σε φιλικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά από μερικούς μήνες όχι απλά επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά πλέον ανήκε στην εθνική ανδρών. Το ντεμπούτο του μάλιστα το έκανε στο Γουέμπλεϊ σε φιλική ήττα από την Αγγλία. Ήταν στην αποστολή της Σλοβενίας στα δύο ματς με την Ρωσία για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Έστω κι αν δεν αγωνίστηκε γιόρτασε την πρόκριση. Ίσως… λέμε ίσως να είναι στη Νότια Αφρική: "Πάντα ήταν όνειρό μου να παίξω με την εθνική ομάδα. Ισως πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό με την ομάδα μου για να κληθώ και στο παγκόσμιο κύπελλο".
Ο Κριν είναι ενθουσιασμένος και για τη συνεργασία του με τον Ζοζέ Μουρίνιο: "Με την Μίλαν που έμεινα εκτός αποστολής, ο κόουτς μου είπε να μην ανησυχώ και να συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου γιατί είναι πολύ ικανοποιημένος. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που ξέρει τι πρέπει να κάνει. Σίγουρα από τους καλύτερους του κόσμου και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Οι καλύτεροι φίλοι μου στην ομάδα είναι οι Στάνκοβιτς, Ματεράτσι και Καμπιάσο". Στον ελεύθερο χρόνο του απολαμβάνει έναν καφέ ή ασχολείται με το διαδίκτυο. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα ήθελε να είναι κολυμβητής. Το μότο που ακολουθεί στην ζωή του είναι: "ο καλύτερος τρόπος για να έχεις το μέλλον που θέλεις είναι να το δημιουργήσεις".
Μοναχοπαίδι, γόνος ποδοσφαιρικής οικογένειας καθώς πατέρας και παππούς ήταν ποδοσφαιριστές! Παίζει από τα έξι του ενώ οι γονείς τον προπονούσαν στο σπίτι. Μετά το σχολείο υπήρχε μόνο η προπόνηση με τους γονείς κι όταν δεν ήταν αυτοί εκεί αναλάμβανε ο συνονόματος παππούς. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει ήδη περάσει όλα τα δύσκολα του ποδοσφαίρου, τους τραυματισμούς δηλαδή. Από τα δεκατέσσερα έως τα δεκαέξι του είχε πολλά προβλήματα: "Για δύο χρόνια ήμουν μόνιμα τραυματίας αλλά είχα μια μεγάλη οικογένεια να με στηρίζει. Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω. Νομίζω ότι είμαι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Θέλω να αρπάζω τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται. Η μητέρα μου ήταν αντίθετη με την μετακίνησή μου στην Ίντερ γιατί πίστευε ότι βιάζομαι. Τελικά το αποδέχτηκε".
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για το ύψος του (κοντά στο 1.90) είναι ικανοποιητικά γρήγορος. Πρεσάρει συνεχώς και αγωνίζεται δίχως φόβο – λόγω νεανικού θράσους. Ο Μουρίνιο τον χρησιμοποιεί ως αμυντικό χαφ αν και με την εθνική ομάδα της χώρας του αγωνίζεται λίγο πιο προωθημένος. Καλή τεχνική κατάρτιση, πολύ καλή πρώτη επαφή με την μπάλα και απίστευτη ηρεμία με την μπάλα στα πόδια. Απλός στο παιχνίδι του καθώς ποτέ δεν ψάχνει την παραπάνω ντρίμπλα και ποτέ δεν κρατάει την μπάλα πολύ. Σύμφωνα με τον Μουρίνιο: "Είναι καλός παίκτης και την επόμενη σεζόν, όταν δυναμώσει, θα πάρει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο καθώς θα ρίξουμε και τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ". Μεγάλο συν για τον νεαρό Σλοβένο είναι ο χαρακτήρας του. Δουλευταράς! Άλλωστε αν δεν ήταν δεν θα είχε τύχη με τον Πορτογάλο στον πάγκο να παρακολουθεί. Προβλήματα έχει και αφορούν την δύναμη που πρέπει να βάλει στο κορμί και το παιχνίδι του. Θέλει αρκετή δουλειά και σε θέματα τακτικής αλλά μαθαίνει συνεχώς καθώς μένοντας στους ξενώνες της Ίντερ δεν έχει και κάτι άλλο να κάνει από το να πηγαίνει στο γυμναστήριο και να βλέπει ποδόσφαιρο. Παρακολουθεί συγκεκριμένους αγώνες που του έχει δώσει ο Μουρίνιο για να αντιληφθεί συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σύγχρονος κεντρικός μέσος. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξελιχθεί στον Φρανκ Λάμπαρντ της Ίντερ καθώς ο τρόπος παιχνιδιού του δεν απέχει πολύ από τον τρόπο που παίζει ο Άγγλος. Ο προπονητής που έδωσε δυο κύπελλα πρωταθλητριών στην Ίντερ, ο Χελένιο Χερέρα είχε πει: "Όποιος παίζει για τον εαυτό του, παίζει για τον αντίπαλο. Όποιος παίζει για την ομάδα, παίζει για τον εαυτό του". Ο Ρενέ Κριν σίγουρα είναι από τους παίκτες που παίζουν για την ομάδα.
ΜΕΛΛΟΝ
Φήμες τον ήθελαν να πηγαίνει ως αντάλλαγμα στην Παλέρμο για την απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού μέσου Φάμπιο Σιμπλίσιο. Ο δραστήριος και αρκετά ομιλητικός μάνατζέρ του, Μαρτσέλ Κατσινάρι, δήλωσε πως η Παλέρμο είναι καλός σύλλογος για τον νεαρό ποδοσφαιριστή του ενώ και η Νάπολι είχε ενδιαφερθεί για αυτόν: "Θα ήταν τιμή για τον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με τα χρώματα της Νάπολι. Υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο ομάδων αλλά όχι με εμάς". Η αλήθεια είναι πως ήδη το μισό καμπιονάτο έχει ζητήσει τον μικρό – ως δανεικό – από την Ίντερ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από Αγγλία με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι να καραδοκούν. Το κακό για όλες τις ομάδες είναι ότι ο νεαρός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοζέ Μουρίνιο και ήδη έχει πάρει παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα φύγει από το Μιλάνο και με τον τρόπο που δουλεύει πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ο "Special One", Ζοζέ Μουρίνιο, πρόκειται να αγαπήσει και να χρησιμοποιήσει αρκετά.
Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Πλέον η συμμετοχή σας δεν περιορίζεται μόνο σε προτάσεις αλλά μπορούμε να κάνουμε και αναλύσεις για οποιονδήποτε παίκτη, οποιασδήποτε ηλικίας μας ζητήσετε. Υπάρχει φημολογία για μετεγγραφή;;; Εμείς είμαστε εδώ για να αναλύσουμε τον υποψήφιο, για την ομάδα σας παίκτη… Περιμένουμε τα αιτήματα σας στο contrascouting@gmail.com με την υπόσχεση να αναλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες μπορούμε. Φυσικά πάντα αποδεκτή οποιαδήποτε πρόταση και για την κυρίως στήλη του σκάουτινγκ. Περιμένουμε την συμμετοχή σας!!!
ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΡΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: