Η ανάλυση της 30ής αγωνιστικής

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σας παραθέτει την ανάλυση όλων των αναμετρήσεων της 30ής αγωνιστικής της Super League.

Η ανάλυση της 30ής αγωνιστικής

Η 30ή αγωνιστική περιελάμβανε καλά ματς, όπως της Τούμπας, του "Α. Νικολαΐδης" και νίκες των φαβορί όπως του Ατρομήτου, του Λεβαδειακού, της Ξάνθης. Ομάδες όπως η Καλλονή, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ατενίζοντας με αισιοδοξία τις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος.

Αγρίνιο: Ο Παναιτωλικός υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα πρωταθλήματος χάνοντας 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έχουν πετύχει το στόχο τους και θα μπορούσαν να αποδώσουν πολύ καλύτερο θέαμα, ωστόσο δεν έκαναν καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή που δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες, ενώ ο Αστέρας επικεντρώθηκε μόνο στα αμυντικά του καθήκοντα χωρίς δημιουργία στη γραμμή κρούσης. Ο Παναιτωλικός τα περίμενε όλα από τον Μαρτίνες και τον Γοδόι, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του όπως οι Καμαρά, Μπακάκης, Γκάλο έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν διαφοροποιήθηκε αρκετά, απλώς ο Αστέρας πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, κέρδισε στημένες μπάλες και κατάφερε σε μια εξ αυτών να σκοράρει με τον Σανκαρέ. Ο σύλλογος του Αγρινίου προσπάθησε να αντιδράσει, όμως, με εξαίρεση ένα τετ-α-τετ του Καμαρά που απέκρουσε ο Μπαντής, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους.

Koμοτηνή: Ο Πανθρακικός πανηγύρισε ακόμη μία εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά εναντίον του καταδικασμένου Άρη με 2-1. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν ποτέ στον αγώνα, ήταν αγχωμένοι υπερβολικά, αφού ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν είχαν καθαρό μυαλό τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και έκαναν αρκετά λάθη. Ο Άρης, από την πλευρά του, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, έβγαλε κάποιες επιθετικές ενέργειες και κατάφερε μετά από ένα στημένο να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Κύργια. Στο δεύτερο μέρος ο Άκης Μάντζιος άλλαξε τους δύο πλάγιους παίκτες του και έδωσε στην ομάδα του μεγάλη ώθηση, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των πάγκων. Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν πολύ ώστε ο Πανθρακικός να αλλάξει ρυθμό στον αγώνα, να πιέσει και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ιγκόρ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και να ανέβουν ακόμα περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των γηπεδούχων και, μοιραία προς το τέλος, δέχθηκε τα δύο γκολ. Μετά την ισοφάριση πήρε ρίσκα στην επίθεση, τα οποία δεν είχαν καμία τύχη.

"Α. Νικολαΐδης": Καθοδηγούμενος από τον Μάρκους Μπεργκ που διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, προσπάθησαν για το καλύτερο, ενώ το παιχνίδι κρίθηκε στην ατομική ποιότητα κάποιων παικτών που έχει το "τριφύλλι" και όχι η "ελαφρά ταξιαρχία". Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι το 20ό λεπτό, όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να αρχίσουν να βγάζουν τελικές προς την αντίπαλη εστία. Ο Απόλλων προσπάθησε κυρίως με τον Λουσέρο από τα πλάγια, αλλά και με ψηλές μπαλιές προς τους Πετρόπουλο-Ντάλμπεργκ, όμως δεν είχε καλά τελειώματα. Ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι από τα πλάγια, περισσότερο από τα αριστερά, δημιουργούσε φάσεις και σε μία εξ αυτών ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" είχαν ένα καλό διάστημα από το 50ό έως το 65ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια ο Απόλλων ξαναβγήκε μπροστά και δημιούργησε τελικές. Σε μία εξ αυτών, μάλιστα, στο 80ό λεπτό, ο Ντάρεν Άμπροουζ ισοφάρισε με πολύ ωραίο σουτ. Στο διάστημα που απέμενε ο Λόρι Σάντσεζ έβαλε τον Παπαζαχαρία μπροστά από τα στόπερ θέλοντας να κλειδώσει το βαθμό, αλλά μια στιγμή αδράνειας έδωσε το δικαίωμα στους "πράσινους" να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα με κοντινή προβολή του Μπεργκ. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά και όταν μπήκε το αυτογκόλ του Παντελιάδη η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Την Πέμπτη ο Απόλλων παίζει "τελικό" με τον ΠΑΟΚ και με τέτοια εμφάνιση μπορεί να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη που θα του δώσει ελπίδες για παραμονή.

Τούμπα: Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, επιτυγχάνοντας ακόμα μία ανατροπή και μάλιστα με δέκα παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες και πολύ καλό ρυθμό, παρά τις αρκετές κάρτες που χρειάστηκε να δείξει ο διαιτητής. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με όμορφο γκολ του Λίλα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν, με συνέπεια να δεχθούν αρκετή πίεση από τους δέκα ποδοσφαιριστές του "δικεφάλου". Τηρουμένων των αναλογιών ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, καθώς οδήγησε τον ΠΑΣ σε πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με καλύτερο παίκτη του τον Στοχ που μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν θετικότατος.

Λιβαδειά: Η τοπική ομάδα πήρε μια σημαντική νίκη για τη σωτηρία της με 1-0 επί της Βέροιας. Το ματς ήταν κάκιστο, αφού περιελάμβανε λάθη κι όχι ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο η "βασίλισσα" είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να απειλήσει. Ο Λεβαδειακός είχε μείνει στο δικό του μισό γήπεδο, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να παίξει με αντεπιθέσεις. Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι άλλαξαν τακτική, πήραν αυτοί την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που τους ταιριάζει περισσότερο στα εντός έδρας παιχνίδια τους. Ως εκ τούτου κατάφερα να σκοράρουν μετά από στημένη φάση και μέχρι το τέλος δεν κινδύνευσαν καθόλου. Αντιθέτως, σημείωσαν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις επί της Βέροιας, η οποία έχασε και τον πιο καλό της παίκτη με κόκκινη κάρτα.

Περιστέρι: Ο Ατρόμητος έφθασε σε μια άνετη επικράτηση με 3-0 επί του Πλατανιά. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, πίεσαν στα πρώτα 20 λεπτά, κατάφεραν να προηγηθούν και να χάσουν κάποιες ακόμα ευκαιρίες, αλλά από το 30' μέχρι το 60' έριξαν πολύ την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τα ηνία και να επιχειρήσουν πολλές, άστοχες, τελικές. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, κάποιες ποδοσφαιριστές του όπως ο Κάταϊ και ο Βλαχοδήμος προτίμησαν τις ατομικές ενέργειες από τις πάσες. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο Ατρόμητος ανέβασε πάλι την απόδοσή του και έβαλε ακόμα δύο γκολ, κλειδώνοντας τους τρεις βαθμούς, ήταν ένα παιχνίδι που εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις διαθέσεις των γηπεδούχων.

Ξάνθη: Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 του Πανιωνίου, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο μέρος έγινε καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αρκετά στο επιθετικό κομμάτι και να έχουν καλό ρυθμό. Η Ξάνθη έφθασε πιο κοντά στο γκολ κυρίως με τον Ντε Γκουζμάν που είχε ένα ωραίο σουτ στο δοκάρι, ενώ απείλησε κι άλλες φορές με μακρινά σουτ και εκτελέσεις στημένων. Στο ίδιο διάστημα ο Πανιώνιος απείλησε κυρίως με τους Αραβίδη και Κολοβό. Στο δεύτερο μέρος ο Κεχαγιάς έβαλε στο παιχνίδι τον Τριάδη που έδωσε πνοή στην ομάδα του, ενώ οι παίκτες του κέντρου πήραν κατά κράτος τη μάχη των χαφ και κέρδισαν πολλές μονομαχίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ξάνθη να κάνει πολλές τελικές και να βρει τα γκολ που έψαχνε. Σε αυτό το σημείο ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό και φάνηκε να αφήνει το παιχνίδι χωρίς να προβάλλει κάποια αντίσταση.

ΟΑΚΑ: Η Καλλονή έδειξε να συνέρχεται μετά τη συντριβή από τον Πλατανιά και επιβλήθηκε του ΟΦΗ 1-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και άρχισαν να ανεβάζουν στροφές μετά από το 20ό λεπτό, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες και περιορίζοντας αρκετά τα λάθη που έκαναν μέχρι εκείνο το σημείο. Ο "όμιλος" φάνηκε κουρασμένος από την προσπάθεια της Τετάρτης στο Κύπελλο και δεν είχε τόσο καθαρό μυαλό, ενώ στην άμυνα οι παίκτες έχαναν πολλές φορές τα προσωπικά τους μαρκαρίσματα. Στο δεύτερο μέρος η Καλλονή πίεσε ακόμα περισσότερο και με τους Λεοζίνιο-Περόνε-Μανούσο δημιούργησε πολλές τελικές είτε με μακρινά σουτ είτε με κάθετο παιχνίδι και γεμίσματα από τα πλάγια. Σε μία από αυτές τις τελικές κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λεοζίνιο και να πάρει την πολυπόθητη νίκη που, λογικά, της χαρίζει την παραμονή στην κατηγορία.

Ηράκλειο: Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 4-1 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο. Στα πρώτα 13 λεπτά οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν πάρτι, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν σωρεία τραγικών λαθών και βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0. Ο Μίτσελ έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης, δεδομένου ότι προτίμησε να παίξει με δύο επιθετικούς (Σέποβιτς-Βαλντές). Στο 4-4-2 ο Σέποβιτς έκανε κίνηση έξω από την περιοχή και άνοιγε διαδρόμους για τον Βαλντές, αλλά και παίκτες όπως οι Κάμπελ, Πέρες που πατούσαν πολύ περιοχή. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ο Εργοτέλης θέλησε να διασκεδάσει λίγο τις εντυπώσεις σημειώνοντας ένα γκολ και κάνοντας κάποιες τελικές.

Αυτή την αγωνιστική μπήκαν πολύ όμορφα γκολ όπως των Στοχ, Λίλα, Άμπροουζ, Κονέ, Λεοζίνιο, αλλά καλύτερο όλων ήταν αυτό του Δημούτσου. Ο μέσος του Ατρομήτου έκανε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια και επιχείρησε ένα πολύ όμορφο σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Γιωργαλλίδη. MVP της αγωνιστικής ήταν ο Βαλντές που πέτυχε ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK