Η ανάλυση της 31ης αγωνιστικής

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σας παραθέτει την ανάλυση όλων των αναμετρήσεων της 31ης αγωνιστικής της Super League.

Η ανάλυση της 31ης αγωνιστικής

Στην 31η αγωνιστική σφραγίστηκε ο υποβιβασμός του Άρη για τρίτη φορά στην ιστορία του, ενώ στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισαν οι νίκες των Πλατανιά, Βέροιας και Αστέρα Τρίπολης.

Η Βέροια επικράτησε 3-2 στον "τελικό" με την Ξάνθη. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς, η ομάδα της Ημαθίας δεν κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό της και ήταν πολύ νευρική με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και ισοφάρισαν, ωστόσο η αποβολή του Βασιλακάκη άλλαξε τις ισορροπίες και στο δεύτερο μέρος είχαν περισσότερο παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο μέρος η Βέροια κέρδισε αρκετά μέτρα και με κορυφαίο τον Μπαργκάν έφτασε στη νίκη που την έφερε πάνω από τον Απόλλωνα.

Σπουδαία νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 πανηγύρισε ο Πλατανιάς. Οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο, στοιχείο που αποδείχθηκε πολύ δυνατό για να τους χαρίσει τη νίκη. Στο πρώτο μισό του ημιχρόνου ο κρητικός σύλλογος δεν μπορούσε να φτάσει με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Ο Άγγελος Αναστασιάδης το αντιλήφθηκε και με την είσοδο του Κάταϊ ο Πλατανιάς βελτιώθηκε αισθητά. Ο Λεβαδειακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου και είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση το πρώτο τέταρτο που είχε κάποιες επιθετικές κινήσεις δεν απείλησε καθόλου την εστία του Γεωργαλλίδη. Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες συνέχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους και να τους οδηγούν σε λάθη που εκμεταλλεύτηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πανιώνιος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του στο πρώτο μέρος, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε αρκετά και στην άμυνα δεν κινδύνευσε καθόλου. Σε αυτό το διάστημα θα μπορούσε αν οι παίκτες του ήταν περισσότεροι ομαδικοί να έχουν φθάσει και σε ένα ακόμα γκολ που θα του έδινε μεγαλύτερο αβαντάζ για τη νίκη. Ο Παναιτωλικός ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και με μπροστάρη τον Μαρτίνες, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ καλή μεταγραφή, έκανε περισσότερες τελικές προσπάθειες και σε μία εξ αυτών κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι άνοιξε και οι δύο ομάδες έχασαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο τα τελειώματα των παικτών δεν ήταν και τα καλύτερα.

Πολύ δυνατός για ένα ακόμη ματς στην έδρα του εμφανίστηκε ο ΟΦΗ, αυτή τη φορά κόντρα στον Ατρόμητο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην έγινε, αφού και οι δύο ομάδες δεν είχαν καθόλου διάθεση και έκαναν πολλά λάθη. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν λίγο την απόδοσή τους, πίεσαν αρκετά και εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα που είχε ο Ατρόμητος στον άξονα, σημειώνοντας δύο γκολ. Ο σύλλογος του Περιστερίου προσπάθησε από το 70ό λεπτό και μετά, ωστόσο δεν κατάφερε κάτι σημαντικό με εξαίρεση ένα δοκάρι του Μπρίτο προς το τέλος του αγώνα.

Την καταδικαστική ήττα από τον Εργοτέλη υπέστη ο Άρης (2-0 στο "Κ. Βικελίδης"), με συνέπεια να χάσει και τις μαθηματικές ελπίδες για παραμονή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, αλλά όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ξεκάθαρα ότι δεν είχαν λύσεις σε αγωνιστικό και ψυχολογικό σκέλος. Οι φιλοξενούμενοι, με τη σειρά τους, ανέβασαν απόδοση μετά το 25ο λεπτό, βρήκαν πολλούς χώρους, κέρδισαν στημένες μπάλες και κάπως έτσι κατάφεραν να σημειώσουν δύο γρήγορα γκολ που ουσιαστικά τους χάρισαν τη νίκη. Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, οι δύο ομάδες έδειχναν πως δεν πιέζονταν καθόλου για να αλλάξουν κάτι στην αναμέτρηση κι έτσι η νίκη του Εργοτέλη ήρθε πολύ φυσιολογικά.

Μία πολύ σημαντική, για τη βαθμολογία του στα πλέι οφ, νίκη σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης, που επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Η ομάδα του Μίτσελ αγωνίστηκε σε διάταξη 4-4-2 με ρόμβο και κατάφερε να ελέγξει τον άξονα, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι περίμεναν στο δικό τους μισό γήπεδο και ελάχιστες φορές έβγαιναν να πιέσουν ψηλά. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις ο Ντε Μπλάσις έκλεψε την μπάλα από τον Μαρκάνο και άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2 σε ευθεία, ανέβασε λίγο την απόδοσή του, έκανε περισσότερες ευκαιρίες και ισοφάρισε. Στην άμυνα, πάντως, είχε πολλά προβλήματα, κυρίως στα πλάγια όπου Τόρες και Μπονγκ έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, με τους γρήγορους επιθετικούς του Αστέρα που έβγαιναν στην αντεπίθεση. Σε μια από αυτές τις κόντρα επιθέσεις, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ και να πάρουν τη νίκη.

Εύκολο έργο είχε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Καλλονή, την οποία και νίκησε 3-0 στο "Α. Νικολαΐδης". Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού οι "πράσινοι" ήταν κλάσεις καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Το μόνο που πρέπει να τονιστεί είναι η μεγάλη βελτίωση του "τριφυλλιού" τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο (πχ. Καρέλης και Κλωναρίδης ήταν εξαιρετικοί για ακόμα μία φορά). Να υπογραμμιστεί, εξάλλου, η καλή ψυχολογία που έχει αποκτηθεί από τις διαδοχικές νίκες. Η Καλλονή, από την άλλη, δείχνει πως έχει φθάσει σε σημείο που διαλέγει παιχνίδια και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτά η εικόνα της είναι αποκαρδιωτική.

Στα Ιωάννινα ο ΠΑΣ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανθρακικό. Στο πρώτο μέρος μπήκαν και τα δύο γκολ, αλλά η εικόνα των ομάδων δεν ήταν πολύ καλή, αφού έγιναν αρκετά λάθη, πολύ λίγες τελικές, κακές επιλογές και ξέσπασε δυνατή βροχή που δυσκόλευε τις προσπάθειες τους. Παράλληλα υπήρξε και πεντάλεπτη διακοπή που επηρέασε αισθητά το ρυθμό. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλύτερος, ωστόσο δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ αυτήν την υπεροχή. Οι γηπεδούχοι πίεσαν, είχαν καλή κυκλοφορία, απείλησαν με στημένες μπάλες και μακρινά σουτ, αλλά σε όλα αυτά υπήρχε απάντηση από τον Πασχαλάκη. Ο Πανθρακικός στο δεύτερο ημίχρονο δεν φάνηκε να έχει μεγάλη διάθεση, δίνοντας προσοχή μόνο στην άμυνά του.

Το ματς της αγωνιστικής έγινε στο "Γ. Καμάρας", όπου Απόλλων και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3. Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ο "δικέφαλος" κυριάρχησε, έβαλε τρία γκολ κι έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες. Ο Απόλλων από την πλευρά του φάνηκε ανέτοιμος για τέτοιας σημασίας παιχνίδι τόσο ψυχολογικά όσο και αγωνιστικά. Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ είχε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, δεν υπήρχε καθόλου αλληλοκάλυψη και επιθετικό πλάνο. Μετά το 0-3, πάντως, ευτύχησε να βάλει δύο γκολ, ωστόσο στο δεύτερο μέρος αντί να πιέσουν για την ισοφάριση έκαναν ακριβώς τα ίδια λάθη, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να βγει πολλές φορές στην επίθεση. Εν τέλει η "ελαφρά ταξιαρχία" κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από στημένη φάση και θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ που είχε ο Κόρμπος με τον Γλύκο στην εκπνοή.

MVP της αγωνιστικής ήταν ο Κάταϊ, ο οποίος οδήγησε τον Πλατανιά σε μια μεγάλη νίκη, ενώ καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ήταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Όστοϊτς στο ματς της Βέροιας με την Ξάνθη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK