Serie A: Η καλή, η κακή και η άσχημη

Το Contra.gr, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr, σας παραθέτει τα πρώτα δείγματα γραφής της εφετινής Serie A. Η "καλή", η "κακή" και η "άσχημη" ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος.

Serie A: Η καλή, η κακή και η άσχημη

"Τώρα πια η Serie A είναι περισσότερο ένα στάδιο μετάβασης παρά ο τελικός προορισμός για τους ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο Αντρέα Ανιέλι, πρόεδρος της Γιουβέντους, προσπαθώντας να αναδείξει την κατάσταση του iταλικού ποδοσφαίρου. Οι κλασσικές δυνάμεις, βέβαια, προελαύνουν εντός της γείτονας χώρας όμως εκτός Ιταλίας τις προδίδουν οι αδυναμίες τους.

Serie A: Η καλή, η κακή και η άσχημη

Η καλή

Οι περyσινές διεκδικήτριες του τίτλου Νάπολι και Γιουβέντους έχουν ξεκινήσει πολύ θετικά την εφετινή χρονιά. Στην Νάπολι που άλλαξαν πολλά φέτος το καλοκαίρι, δείχνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Σε 7 παιχνίδια έχει μαζέψει 19 βαθμούς και θα είχε το απόλυτο αν δεν είχε γκελάρει στην έδρα της με αντίπαλο την ουραγό Σασουόλο. Βρίσκεται στην 2η θέση με συγκάτοικο την "άσπονδη" φίλη Γιουβέντους. Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως η Νάπολι έχει καταφέρει πολλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον νέο προπονητή της ομάδας μετά τη φυγή του Βάλτερ Ματζάρι στον Ράφα Μπενίτεθ. Με πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές, με καινούργιο σύστημα, με διαφορετικό προπονητή, χωρίς Καβάνι και με τις προσδοκίες το ίδιο ψηλά, ο πρόεδρος Αουρέλιο ντε Λαουρέντις θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Από την άλλη έχουμε την πρωταθλήτρια Γιουβέντους που προσπαθεί να κατακτήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το "σκουντέτο". Αήττητη και με μόνο μία εκτός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την εξίσου ανεβασμένη Ίντερ του Ματζάρι, δείχνει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Χωρίς να έχει πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εκτός από την απόκτηση των Τέβες και Γιορέντε για το κάτι παραπάνω στην επίθεση αλλά και στην Ευρώπη, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δείχνει έτοιμη για τον μαραθώνιο της Serie A.

Η "καλή" όμως ή ακόμα καλύτερα η "απίθανη" ομάδα της εφετινής Serie A είναι αδιαμφισβήτητα η Ρόμα. Οι Ρωμαίοι υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή, Ρούντι Γκαρσία, έχουν κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους. "Επτά στα επτά" και συνεχίζει. Πιο παραγωγική επίθεση με 20 γκολ, καλύτερη άμυνα και μία από τις καλύτερες σε όλη την Ευρώπη με μόλις 1 γκολ παθητικό και εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Για μία καινούργια ομάδα όπως είναι αυτή της Ρόμα τα παραπάνω στατιστικά κάνουν ακόμα πιο μεγάλη την επιτυχία του τεχνικού τιμ. Με τον Ντε Σάνκτις να μην έχει προδώσει ακόμα την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, με τον Μπενατιά να αποδεικνύεται λίρα εκατό στην άμυνα βοηθώντας και στο σκοράρισμα, με τον Στρούτμαν να αποτελεί τον επόμενο αγαπημένο των οπαδών αλλά και τον Ζερβίνιο να δικαιώνει τον προπονητή του για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι να τον φέρει στην Ρώμη και να συνεργαστούν ξανά. Όσον αφορά την παλιά σειρά της Ρόμα, ο Ντε Ρόσι επιτέλους μετά από χρόνια επέστρεψε σε πολύ υψηλά επίπεδα αποδόσεων και φυσικά ο "αιώνιος" ηγέτης Φραντσέσκο Τότι περνά μια από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του. Από ότι φαίνεται η Ρόμα φέτος είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Serie A: Η καλή, η κακή και η άσχημη

Η κακή

Η Μίλαν. Δίχως αμφισβήτηση. Είναι σε μεταβατικό στάδιο, έχει κάποιους ποδοσφαιριστές με λαμπρό μέλλον, έχει τον Μπαλοτέλι αλλά οι 8 βαθμοί σε 7 ματς αποτελούν αποκαρδιωτική συγκομιδή. Ως δικαιολογία για το πολύ κακό ξεκίνημα, στο Μιλανέλο παραθέτουν τους πολλούς τραυματισμούς και τις πολλές απουσίες σε κρίσιμα σημεία της φετινής χρονιάς. Έχοντας υποστεί δυο ισάριθμες ήττες στα κρας τεστ της χρονιάς με αντιπάλους την Νάπολι (1-2) και την Γιουβέντους (3-2) η Μίλαν πρέπει να αλλάξει ταχύτητα ώστε να μην μείνει από νωρίς πίσω, τουλάχιστον στην διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το επόμενο Champions League.

Η απόκτηση του Κακά σε συνδυασμό με την παρουσία των Ελ Σαράουι και Μπαλοτέλι μπορεί να εξιτάρει τους οπαδούς των "ροσονέρι" όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αγωνιστεί μαζί οι τρεις τους. Μάλιστα ο 20χρονος Ιταλός με ρίζες από την Αίγυπτο έχει αγωνιστεί συνολικά μόλις 67 λεπτά στο φετινό πρωτάθλημα χωρίς να έχει βρει δίχτυα ενώ ο έτερος της τριάδας ο Βραζιλιάνος Κακά έχει αγωνιστεί μόνο 68'. Το πρόσφατο φιλικό με αντίπαλο την Καέν είναι τρανό παράδειγμα της κακής κατάστασης που βρίσκεται η Μίλαν. Με έξι θεωρητικά βασικούς παίκτες στην σύνθεσή της ηττήθηκε 3-0. "Παίξαμε πολύ άσχημα συνολικά και η εμφάνισή μας ήταν απαράδεκτη. Ακόμα και σε φιλικά, οι παίκτες πρέπει να δίνουν απαντήσεις στον προπονητή", ήταν τα λόγια του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά την τελευταία τραγική εμφάνιση της Μίλαν. Ο δρόμος είναι μακρύς και σίγουρα θα πρέπει να βρει την δύναμη να ανασυνταχθεί. Η 12η θέση άλλωστε δεν αρμόζει στους "ροσονέρι".

Serie A: Η καλή, η κακή και η άσχημη

Η άσχημη

Η περυσινή πρωταθλήτρια της Serie B Σασουόλο, ανέβηκε απευθείας στην πρώτη κατηγορία κάνοντας όνειρα για παραμονή σε αυτή για αρκετό καιρό. Οι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι έδειχναν ότι η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο κινούνταν προς τον σωστό δρόμο. Παρόλα αυτά οι Σελότο, Φλόρο Φλόρες, Ατσέρμπι και Λούκα Μαρόνε δεν έχουν πάρει την ομάδα στις πλάτες τους μέχρι σήμερα. Το ξεκίνημα της Σασουόλο είναι απογοητευτικό. Ουραγός με μόλις δύο βαθμούς, χωρίς νίκη και με στατιστικά που επιβεβαιώνουν το εφιαλτικό ξεκίνημα. Μόλις πέντε γκολ ενεργητικό (χειρότερη επίθεση) και με την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχθεί 21 τέρματα. Στο τελευταίο βοήθησαν και οι δυο μεγάλες σε έκταση εντός έδρας ήττες που έκανε απέναντι στις Λιβόρνο (1-4) και Ίντερ (0-7). Η μοναδική αχτίδα φωτός ήταν οι δυο ισοπαλίες που απέσπασε απέναντι στις Λάτσιο (2-2) και Νάπολι (1-1) όταν και ο προπονητής της άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2. Στην τελευταία αγωνιστική, όμως, ήρθε η εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Πάρμα για να ρίξει ξανά στο καναβάτσο τους νεοφώτιστους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK