Σε... τρικυμία ο Θάνος, ακύρωσε το γκολ με την γνώμη και του απέναντι βοηθού

Απίστευτα σκηνικά στο Περιστέρι με τον διαιτητή Θάνο του συνδέσμου Γρεβενών να μην ξέρει τι να κάνει στο κανονικό γκολ της ισοφάρισης του Λημνιού (αρχικά έδειξε σέντρα, αλλά έμεινε στην θέση του ο β' βοηθός Μπετσόγλου) και τελικά να συμβουλεύεται τον α' βοηθό του Τάτση που ήταν στην άλλη εστία.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
aek atromitos diaititis EUROKINISSI SPORTS

Σε αρνητικούς πρωταγωνιστές του αγώνα στο Περιστέρι μετατράπηκαν ο διαιτητής Δημήτρης Θάνος και οι βοηθοί του Δημήτρης Τάτσης, Ιωάννης Μπετσόγλου. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά ... συνεργάστηκαν για να αποτρέψουν - ακυρώσουν δυο γκολ, ένα για κάθε ομάδα.

Πρώτα στο 51', όταν ο πρώτος βοηθός Τάτσης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ (ανύπαρκτο) τον Μάνταλο που είχε βγάλει ασίστ στον Αραούχο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Σ' εκείνο το σημείο δεν υπήρχε σκορ (0-0)...

Για να ξεπεράσει τον... εαυτό του και το προηγούμενο λάθος του ο Δημήτρης Τάτσης στο 77', όταν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που φαίνεται να επηρεάζει τον διαιτητή Θάνο για να μην μετρήσει το (κανονικότατο) γκολ της ισοφάρισης του Λημνιού. Η... μαρτυρία του τηλεοπτικού φακού, που έπιασε όλο το "σκηνικό" και τον Θάνο μπερδεμένο κι αναποφάσιστο να μην ξέρει τι να κάνει, είναι αδιαμφισβήτητη.

Το ... φοβερό ήταν πως ο Τάτσης βρισκόταν στην άλλη εστία από εκείνη που έγινε η φάση και δεν είχε καμία απολύτως δουλειά να σπεύσει για να τον συμβουλευτεί ο Θάνος. Βέβαια ίσως να ήταν και θέμα...εμπιστοσύνης, αφού ο Μπετσόγλου που είχε την "αρμοδιότητα" της φάσης είναι του Συνδέσμου Κορινθίας, ενώ ο Τάτσης της Ηπείρου από την οποία προέρχεται και ο (φίλος του) Θάνος αλλά πήρε μεταγραφή στον Σύνδεσμο Γρεβενών. Σύνδεσμος που έγινε γνωστός σχετικά πρόσφατα επειδή στην κοπή της πίτας του βρέθηκε ο0 Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ δεν πήγε ο Ιβάν Σαββίδης.

Κάτι που στάθηκε αφορμή για να υπάρξουν μετά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για... ψυχρασία στις σχέσεις των δυο Πόντιων Συμμάχων...

Για να επιστρέψουμε στα αποψινά κατορθώματα Θάνου: αρχικά έδειξε (σωστά) σέντρα, στη συνέχεια πήγε στον β' βοηθό του Μπετσόγλου, ο οποίος ενώ κινήθηκε προς την σέντρα μετά από 2-3 μέτρα... κοκκάλωσε. Το περίεργο είναι πως ο Μπετσόγλου του λέει (φαίνεται από τα χείλη του) πως οφσάιντ ήταν "ο μετά" (δηλαδή ο Λημνιός και όχι ο Λε Ταλέκ). Με τον Θάνο όμως να έχει προσωπική άποψη όχι μόνο για την κίνηση του εν λόγω παίκτη (έγινε μπροστά του) αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟΝ ΛΗΜΝΙΟ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝ ΗΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΑΣΗ). Ο Θάνος κάλλιστα, λοιπόν, θα μπορούσε να πάρει την φάση πάνω του, αλλά δεν το έκανε προτιμώντας το...θέατρο!

Μετά από συζήτηση περίπου δυο λεπτών, Θάνος και Μπετσόγλου δεν έβγαλαν...άκρη, αν κρίνουμε από το ότι ο διαιτητής ζήτησε μια ακόμη γνώμη. Αντί όμως, να πάει στον 4ο διαιτητή Κιοτζένη -σύμφωνα με...μαρτυρίες φέρεται να του είπε μέσω ενδοσυνεννόησης πως δεν είχε την φάση άρα κι άποψη- συμβουλεύτηκε τον α' βοηθό του Δημήτρη Τάτση. Παρότι αυτός βρισκόταν στην άλλο μισό του γηπέδου από εκεί που συνέβη η επίμαχη φάση, άρα είχε οπτικό πεδίο από... πίσω και διαγώνια.

Κάπως έτσι ο Θάνος πήρε πίσω την απόφαση του κι αντί για γκολ έδωσε οφσάιντ τον σκόρερ Λημνιό, με τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ατρομήτου για αλλοίωση αποτελέσματος να είναι έντονες και να συνεχίζονται και μετά την λήξη (κυρίως από τον έξαλλο Σα Πίντο).

Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η τηλεοπτική εικόνα που πιάνει τον Μανιάτη να λέει χειρονομώντας στον Θάνο: " Εσύ δεν έχεις άποψη;"!

Β.ΜΙΧ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK