Αυτό που… παρέλειψε ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας έκανε αναφορά και στα καπνογόνα που πιθανότατα να δημιουργήσουν κίνδυνο για το άλσος, σε μια περιοχή που υπήρχε για περίπου 70 χρόνια γήπεδο, που το πρώτο καπνογόνο άναψε το 1971 και το τελευταίο έσβησε το 2003.

Αυτό που… παρέλειψε ο Δήμαρχος

Ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση προκάλεσε ένα slide που παρουσίασε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ως επιχείρημα που εξηγεί την αντίθεσή του με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Στο συγκεκριμένο slide, υπήρχε μια φωτογραφία από το πέταλο της Original με αρκετά καπνογόνα δίπλα σε μια φωτογραφία του άλσους, και αναφέρθηκε ότι η κατασκευή του γηπέδου δίπλα σε δασική περιοχή δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αυτό που παρέλειψε να αναφέρει ο Δήμαρχος είναι το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε για περίπου 7 δεκαετίες ένα γήπεδο στο οποίο το πρώτο καπνογόνο άναψε το 1971 (στη θύρα 18, ΑΕΚ-Ίντερ 3-2) και το τελευταίο το 2003 (ΑΕΚ-Άρης 4-0). Στο διάστημα που μεσολάβησε ο αριθμός των καπνογόνων που άναψαν στο ίδιο γήπεδο ίσως να μετριέται και σε… εκατοντάδες χιλιάδες. Κανένα από αυτά δε δημιούργησε εστία πυρκαγιάς στο άλσος, οπότε δημιουργείται μια απορία γιατί αυτό να συμβεί τώρα.

Το χαρακτηριστικότερο όλων πάντως, είναι ότι ο ίδιος Δήμαρχος, στην ίδια συνέντευξη Τύπου ανέφερε τόσο ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ΑΕΚ η κατασκευή του γηπέδου στο οικόπεδό της, όσο και ότι δεν είναι ασφαλές να γίνει ένα γήπεδο δίπλα σε άλσος.

AK. Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK