Γιατί η Λας Πάλμας άφησε ελεύθερο τον Λόπες του 1,5 εκατομμυρίου;

Η ΑΕΚ βρίσκεται μια... ανάσα από την απόκτηση του Έλντερ Λόπες και το Contra.gr έψαξε και βρήκε σημαντικές πτυχές της καριέρας του Πορτογάλου στην Ισπανία, κυρίως όμως γιατί η Λας Πάλμας πλήρωσε 1,5 εκατομμύριο για να τον αποκτήσει και ένα χρόνο μετά τον άφησε ελεύθερο.

Γιατί η Λας Πάλμας άφησε ελεύθερο τον Λόπες του 1,5 εκατομμυρίου;

Ο Έλντερ Λόπες θα είναι ο αντικαταστάτης, όπως όλα δείχνουν, του "φευγάτου" Ντίντακ Βιλά. Ο παίκτης μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα και περνάει από ιατρικές εξετάσεις αυτή την ώρα.

Ο Πορτογάλος, αριστερός οπισθοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Λας Πάλμας, ενώ μέχρι και πριν από μερικές ώρες δεσμευόταν με συμβόλαιο έως το 2018 με την ομάδα από τις Κανάριες Νήσους.

Τον Λόπες, η ομάδα του Αραούχο τον κράτησε μόλις έναν χρόνο στις τάξεις της πληρώνοντας την Πάσος Φερέιρα κοντά στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Τι συνέβη όμως και ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να στεριώσει στην Λας Πάλμας η οποία από τον Μάιο είχε διαρρεύσει ότι ήθελε να τον αφήσει ελεύθερο ή ακόμη καλύτερα αν έβρισκε ομάδα να τον πουλήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MUNDO Deportivo ο Λόπες δεν έπιασε ποτέ υψηλές αποδόσεις όταν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί ενώ παράλληλα ταλαιπωρήθηκε από διάφορους τραυματισμούς που επίσης στάθηκαν εμπόδιο για να πείσει την Λας Πάλμας να τον κρατήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ένα τρίτο εμπόδιο που δεν κατάφερε να ξεπεράσει ο 28χρονος Πορτογάλος ήταν η ύπαρξη του Ντανιέλ Καστεγιάνο στο ρόστερ, που ήταν η βασικότερη των επιλογών στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Όσον αφορά την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του Λόπες στην Ισπανία ήταν όταν μάρκαρε τον Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος παραδέχθηκε τη δυσκολία να κυνηγάς τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα σε συνέντευξή του στο "maisfutebol" πριν από μερικούς μήνες. Η χαρακτηριστική ατάκα της επικείμενης μεταγραφής της Ένωσης ήταν: "Να μαρκάρεις τον Μέσι είναι υπερφυσικό".

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής πάντως, καθόλου τυχαία δεν πήγε στην Λας Πάλμας που τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανέβει ψηλότερα στο ισπανικό πρωτάθλημα με δυνατές μεταγραφές, ενώ παράλληλα ο Λόπες είχε γεμάτες χρόνιες με την Πάσος Φερέιρα και τ'όνομα του ακουγόταν δυνατά στην πορτογαλική αγορά.

Photo Credit's: (AP Photo/Manu Fernandez)

News 24/7

24MEDIA NETWORK