H ντρίμπλα του Yπουργείου στον Δήμο για την "Αγιά Σοφιά"

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας είχε την πρόθεση να τραβήξει το θέμα του γηπέδου όσο... πάει, αλλά το Υπουργείο και η Περιφέρεια είναι στο πλευρό της ΑΕΚ, γεγονός που φαίνεται αρκετό για να τελειώσει την αδικαιολόγητα μακρόσυρτη υπόθεση.

H ντρίμπλα του Yπουργείου στον Δήμο για την "Αγιά Σοφιά"

Είναι εδώ και περίπου δύο χρόνια γνωστό και διαπιστωμένο πως ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ήταν και είναι απέναντι από την ΑΕΚ στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε σημείο που όσοι γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη ιστορία, θεωρούσαν αναμενόμενη τη δημιουργία ορισμένων χρονικών εμποδίων, όσο η ιστορία περνούσε -γραφειοκρατικά- από το χέρι του Δήμου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκε και το τελευταίο… ατόπημα της μη κατάθεσης της υψομετρικής μελέτης από πλευράς Δήμου, προκειμένου να κλείσει ο φάκελος και να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας, της οποίας η διάρκεια αποτελεί… χρόνο-ρεκόρ. Τελικά, αφού ο Δήμος έχασε όλες τις προθεσμίες για την κατάθεση της υψομετρικής μελέτης, το ΥΠΕΝ "έτρεξε" μόνο του το θέμα της υψομετρικής που έπρεπε να κατατεθεί για να μη χαθεί άδικα άλλος χρόνος για την έναρξη των εργασιών.

Έτσι αυτή τη στιγμή μετά τις συγκεκριμένες εργασίες του Υπουργείου και την κατάθεση της υψομετρικής μελέτης η όλη κατάσταση αναμένεται να ξεκολλήσει αφού για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, απαιτείται πλέον μόνο η έγκριση από την αρχιτεκτονική επιτροπή. Αυτό σημαίνει πως αν όλα πάνε καλά για την ΑΕΚ και δεν υπάρξουν νέα εμπόδια, τότε η οικοδομική άδεια αναμένεται να εκδοθεί και οι εργασίες να ξεκινήσουν στο προσεχές δίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ΑΕΚ εδώ και αρκετό καιρό δηλώνουν ικανοποίηση από τη συνεργασία του Υπουργείου αλλά και της Περιφέρειας στο θέμα του γηπέδου, γεγονός που αποτελούσε και το δυνατό χαρτί των ανθρώπων της "Δικέφαλος 1924" Α.Ε. που "τρέχουν" το πρότζεκτ.

Aκ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK