Βράνιες και Αραούχο έκαναν τη διαφορά

Η ΑΕΚ πήρε την σπουδαία πρόκριση επί του Ολυμπιακού για στου "4" του κυπέλλου Ελλάδας και το Contra.gr αξιολογεί τους πρωταγωνιστές των "κιτρινόμαυρων", δίνοντας τους... παρατσούκλια.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
aek panigiriki EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Παρέταξε τη δική του ΑΕΚ, χωρίς να παρασυρθεί και ανταμείφθηκε με πρόκριση στους "4"! Το Contra.gr μοιράζει... ελέγχους τόσο στον Ισπανό όσο και στους παίκτες του.

ΜΠΑΡΚΑΣ 7 (ο σταθερός): Όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει στο παιχνίδι το έκανε σωστά και δίχως να τον πιάσει πανικός. Δικαιώνει τον Χιμένεθ που επιμένει.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ 6 (ο παίζω παντού): Το γνωστό καλό παιχνίδι ως αριστερός μπακ αν και με ανάποδο πόδι. Έβγαλε ασίστ για το 1-0, όμως στο τέλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τον Πάρντο που έφτιαξε 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις.

ΒΡΑΝΙΕΣ 9 (το χάμερ): Ο MVP του αγώνα. Απροσπέλαστος σε όλες τις μονομαχίες που έδωσε. Είχε 3-4 καθοριστικά τάκλιν με το ένα από αυτά μάλιστα να είναι με τακουνάκι!

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ 7 (κρύο αίμα): Σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν "άρχοντας" στα μετόπισθεν. Έκοβε και έραβε σωστά, ενώ όταν χρειάστηκε ανέβασε ρυθμούς.

ΛΟΠΕΣ 6 (ο άτυχος): Μπορεί να έπαιξε λίγο λόγω τραυματισμού, όμως όσο το έκανε ήταν εξαιρετικός. Ανταποκρίθηκε τακτικά, ενώ ταλαιπώρησε αρκετά τον Ομάρ.

ΣΙΜΟΕΣ 8 (το ρομπότ): Όσο περνάει ο καιρός, τόσο παίρνει πάνω του ηγετικές πρωτοβουλίες. "Μηχανή" στο κέντρο, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι. Κομβικός για την ΑΕΚ και στο μέλλον.

ΚΟΝΕ 6 (ο ξέρω τι θέλω): Ναι μεν ήταν αργός και κάποιες φορές έδειχνε να... πνίγεται σε μία κουταλιά νερό, όμως τακτικά ανταποκρίθηκε στο ρόλο του. Στο γκολ του Ολυμπιακού έχασε τον Ταχτίδη.

ΓΚΑΛΟ 6 (ο μέτριος): Αμυντικά είχε μία μεστή εμφάνιση. Περιόρισε τον Κέβιν Μιραλάς και δεν τον άφησε να κάνει τις γνωστές του κούρσες. Επιθετικά μπορούσε καλύτερα.

ΜΑΣΟΥΝΤ 5 (ο ατομιστής): Στην ΑΕΚ τον πήραν για τα επιθετικά του χαρακτηριστικά, όμως και κόντρα στον Ολυμπιακό ξεχώρισε για το κράτημα της μπάλας και την πίεση. Δεν ήταν ήρεμος, ενώ όταν κουράστηκε αντί να μοιράζει παιχνίδι, προσπαθούσε ανεπιτυχώς για το κάτι παραπάνω.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ 6 (ο μια από τα ίδια): Κλασικό ματς Μπακασέτα. Αν του βγουν οι ενέργειες γίνεται πρωταγωνιστής. Αν όχι, τότε βοηθά όσο πρέπει. Ήταν σωστός τακτικά και βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μέχρι εκεί όμως.

ΛΙΒΑΓΙΑ 6 (ο μαχητής): Με δεδομένο πως πήγε το ματς στο πρώτο μέρος, ο Κροάτης έδωσε μάχες, έσπασε τη μπάλα και κράτησε πίσω τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 7 (ο κίλερ): Ήταν στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και με όμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Όπως πήγε το ματς, η παρουσία του ήταν καθοριστική.

ΑΡΑΟΥΧΟ 8 (ο μερακλής): Το γκολ που πέτυχε είναι αυτό που λέμε από φορ πρώτης γραμμής. Λίγο χώρο να του δώσεις και μπορεί να σε "σκοτώσει".

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - (θα τον ξαναδούμε): Έπαιξε ελάχιστα, οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΧΙΜΕΝΕΘ 8: Ο Μανόλο έχει βρει ένα πλάνο και το εξυπηρετεί χωρίς να παρασύρεται από την ατμόσφαιρα. Του βγαίνει και σωστά δεν το αλλάζει. Κόντρα στον Ολυμπιακό κράτησε σωστά τη μπάλα, περίμενε και "χτύπησε" με όπλο την ομοιογένεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK