"Καμπάνα" στην ΑΕΚ, μόνο πρόστιμο σε Δημητριάδη - Γιαννίση

Στα... μαλακά έπεσαν οι Δημητριάδης και Γιαννίσης από την απόφαση του αθλητικού δικαστή, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 32.500 ευρώ.

"Καμπάνα" στην ΑΕΚ, μόνο πρόστιμο σε Δημητριάδη - Γιαννίση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Τσουχτερό" ήταν το πρόστιμο που επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στην ΑΕΚ για τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του πρόσφατου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, Βασίλης Δημητριάδης και Βαγγέλης Γιαννίσης "έπεσαν" στα... μαλακά για την είσοδο τους στα αποδυτήρια των διαιτητών μετά το τέλος του αγώνα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο αθλητικός δικαστής επέβαλε στην "Ένωση" πρόστιμο 32.500 ευρώ, εκ των οποίων οι 20.000 (το χαμηλότερο πρόστιμο που προβλέπει το άρθρο 26 του πειθαρχικού κώδικα με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία) ήταν για την συμπεριφορά των δύο παραγόντων της.

Στον Βασίλη Δημητριάδη και τον Βαγγέλη Γιαννίση, ο αθλητικός δικαστής Σπυρίδων Καποδίστριας επέβαλλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα.

Οι δυο τους κινδύνευαν με πρόστιμο 20.000-50.000 ευρώ, απαγόρευση εισόδου στον εν γένει χώρο του γηπέδου τουλάχιστον για τρεις μήνες και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για το ίδιο διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, υποστήριξε το μεσημέρι της Πέμπτης 23/2 στην εκδίκαση της υπόθεσης ότι όλα κύλησαν υποστηρίζοντας ότι… "Πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα ήταν τόσο ήρεμο το κλίμα που ήταν λες και είχε διεξαχθεί ένα φιλικό παιχνίδι ΑΕΚ – Αγροτικού Αστέρα". Πρόσθεσε δε, ότι οι κ. Δημητριάδης και Γιαννίσης μπήκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών με την σύμφωνη γνώμη του Σταύρου Μάνταλου, έμειναν λίγα δευτερόλεπτα, έδωσαν αναμνηστικά δώρα στους ρέφερι και αποχώρησαν.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 21ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλειο Δημητριάδη (εκπρόσωπο της ΠΑΕ), Βαγγέλη Γιαννίση (Β΄ εκπρόσωπο της ΠΑΕ) : "Βάσει των αναφερομένων στο από 19/2/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 19/2/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/368634 από 21/2/2017 έκθεση της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας": Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των κ.κ. Β.Δημητριάδη και Β.Γιαννίση: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ. Επίσης επιβάλλει "σε έκαστον εκ των δευτέρου και τρίτου των εγκαλουμένων, Β. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και Β. ΓΙΑΝΝΙΣΗ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων ευρώ, κατ’ εφαρμογήν της αρχής της αναλογικότητας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK