Κόντρα στην εγχώρια συμπάθεια του "Τίγρη"

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Ξάνθη σε ένα ματς που πέραν από όλα τα άλλα, έχει επιπλέον σημειολογική σημασία, λόγω μιας συμπάθειας του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κόντρα στην εγχώρια συμπάθεια του "Τίγρη"

H AEK υποδέχεται την Ξάνθη την Κυριακή για την πρεμιέρα της στις εγχώριες διοργανώσεις. Πέραν από το ενδιαφέρον για το πρώτο ματς της πιο πλήρους εκδοχής της "Ένωσης" τα τελευταία χρόνια, το ματς έχει επιπλέον σημειολογική σημασία, αφού στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι από αυτούς που εργάζονται στη Σούπερ Λίγκα, ο προπονητής που έχει κερδίσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο "Μελισσάν" έχει σε εκτίμηση τον Λουτσέσκου, γεγονός που έβαλε το όνομα του τεχνικού της Ξάνθης στη συζήτηση όταν είχε τεθεί θέμα προπονητή, ωστόσο και τις δύο φορές που συνέβη αυτό η σκέψη εγκαταλείφθηκε, αφού η ΑΕΚ προτίμησε τη στροφή σε προπονητή που έχει εργαστεί στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά η εκτίμηση στις ικανότητες και στη μεθοδικότητα του Λουτσέσκου υπάρχει.

Τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται, φυσικά, κανένα θέμα τεχνικής ηγεσίας στην ΑΕΚ, αφού η ομάδα έχει προπονητή τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να αφήσει έργο ως προς την ουσία και υπάρχει εμπιστοσύνη. Οι συμπάθειες όμως, έχουν τη σημασία τους, έστω και από σημειολογικής άποψης.

Για την ιστορία, πάντως, η ΑΕΚ συνάντησε μέχρι σήμερα τον Λουτσέσκου τρεις φορές. Ισοπαλία την πρώτη για τη δεύτερη αγωνιστική της περσινής Σούπερ Λιγκ (που έπεσε θύμα της πολύ σφιχτής ανασταλτικής λειτουργίας του Ρουμάνου), ενώ τον νίκησε δύο φορές: Μία στην Ξάνθη για το Κύπελλο (0-1 Κρισάντους) και μία στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (2-1 Αραβίδης, Μπαρμπόσα / Σολτάνι).

ΑΚ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έτσι την... πάτησε ο Λάζαρος

News 24/7

24MEDIA NETWORK