Προς Champions League

H AEK ανακοίνωσε την αποχώρησή της απ' το Eurocup, αλλά δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ευρωπαϊκή παρουσία καθώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συμμετέχει τη νέα σεζόν στο Champions League.

Προς Champions League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ αποχώρησε και επίσημα πριν λίγες ώρες από την διοργάνωση του EuroCup εξαιτίας της κόντρας μεταξύ της Ευρωλίγκας και της FIBA που έθετε σε κίνδυνο την παρουσία της ελληνικής ομάδας στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετώπισαν προβλήματα με την έκδοση των δελτίων των νέων παικτών, ενώ υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για τις εθνικές ομάδες.

Όμως, η Ένωση δεν πρόκειται να μείνει χωρίς ευρωπαϊκή παρουσία τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο "Δικέφαλος" θα παίξει στο Champions League, παρά το γεγονός πως έχει γίνει ήδη η κλήρωση! Μάλιστα, λέγεται πως τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλα ιστορικά σωματεία, όπως η Παρτιζάν.

Ουσιαστικά, η FIBA θέλει να γιγαντώσει τη δική της διοργάνωση, το Champions League, πλήττοντας την Ευρωλίγκα. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη αναζητούνται τρόποι για να χωρέσουν -μάλλον μέσω προκριματικών-τα μεγάλα ονόματα που θα μείνουν χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μετά την αποχώρησή τους από το EuroCup

Πλέον, μένει να φανεί αν η διοίκηση της ΑΕΚ θα δεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση. Λογικά, για λόγους πρεστίζ, αλλά και ευρωπαϊκής εξέλιξης η Ένωση θα πει το "ναι", παρότι αρχικά είχε εκφράσει την αντίθεσή της με τους διοργανωτές του Champions League.

Σ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Αποχωρούμε από το EuroCup"

News 24/7

24MEDIA NETWORK