Προτάθηκε ο Κάρλος Νέουμαν στην ΑΕΚ

Οι διοικούντες την ΑΕΚ συνεχίζουν να αναζητούν τον "εκλεκτό" για την επιθετική γραμμή της ομάδας. Καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου φθάνουν προτάσεις από μάνατζερ, οι οποίες κι εξετάζονται απ' τους υπευθύνους της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ.

Προτάθηκε ο Κάρλος Νέουμαν στην ΑΕΚ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Contra.gr τις τελευταίες ώρες έχει προστεθεί ακόμα ένα όνομα στη μεταγραφική λίστα της Ένωσης. Ο λόγος για τον Παραγουανό επιθετικό, Κάρλος Νέουμαν.

Την περυσινή σεζόν ο 30χρονος άσος (ύψος 1.86μ) αγωνίστηκε με τη φανέλα της Δε Στρόνγκεστ στη Βολιβία, μετρώντας 35 συμμετοχές (16 ως αλλαγή) και 13 γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Copa Libertadores). Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Νέουμαν είναι ελεύθερος, παρότι κάποια δημοσιεύματα τον θέλουν να έχει συμφωνήσει με την Ντεπορτίβο Καπιατά απ' την Παραγουάη.

Παρόλα αυτά, η περίπτωσή του παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Πρώτα απ' όλα δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, επομένως λογίζεται ως ξένος. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει ελεύθερη θέση μη κοινοτικού στο ρόστερ της.

Αυτός είναι άλλωστε κι ένας λόγος που η μεταγραφή του Αλγερινού αμυντικού, Xισάμ Μπελκαρουί δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού οι άνθρωποι της ΑΕΚ μελετούν και κάποιες περιπτώσεις μη κοινοτικών επιθετικών (πέρα του Νέουμαν).

Επιπλέον, το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην Ευρώπη αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Βέβαια, τα 67 γκολ την τελευταία τετραετία αποδεικνύουν πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ένα στοιχείο που αναζητούν οι "κιτρινόμαυροι".

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός απ' την ΑΕΚ ο 30χρονος άσος έχει προταθεί και στον Ολυμπιακό, αλλά πολύ δύσκολα οι "ερυθρόλευκοι" θα ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

ΤO WHO IS WHO ΤΟΥ ΝΕΟΥΜΑΝ

Ο Κάρλος Άριελ Νέουμαν γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1986 στη Βαλενθουέλα της Παραγουάης. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Γκουαρανί, απ' την οποία δόθηκε δανεικός κατά σειρά στις Τσόρε Σεντράλ (2006) και Ντε Φεμπρέρο (2007). Μάλιστα, η τελευταία τον απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή το 2009, προτού τον παραχωρήσει στη Ρούμπιο Νου. Ακολούθησε τη σεζόν 2010/11 η Σπορτ Κολόμπια με την οποία πέτυχε 4 γκολ σε 18 αγώνες.

Το δεύτερο μισό του 2011 φόρεσε τη φανέλα της Ατλάντε ΙΙ του Μεξικό, έχοντας 2 γκολ σε 15 εμφανίσεις. Από το 2012 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Βολιβίας. Το 2012/13 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Ποτόσι (20 γκολ σε 37 αγώνες), τον επόμενο χρόνο φόρεσε τη φανέλα της Σαν Χοσέ Ορούρο (23 γκολ σε 40 συμμετοχές), ενώ το 2014/15 έπαιξε στη Χόρχε Bίλστερμαν, μετρώντας 11 γκολ σε 39 παιχνίδια. Πέρυσι, όπως προείπαμε, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Δε Στρόνγκεστ στη Βολιβία, μετρώντας 35 συμμετοχές και 13 γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Copa Libertadores).

News 24/7

24MEDIA NETWORK