Σάκοτα με ΝΔ, Σάκοτα με... ΣΥΡΙΖΑ!

Το 1991 με παχύ μουστάκι και στον ΠΑΟΚ. Το 2018 ξυρισμένος και στην ΑΕΚ. Πέρασαν 27 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ξανά σε τελικό κυπέλλου ο Ντράγκαν Σάκοτα, έχοντας αυτή τη φορά και τον γιο του για... βοήθεια! Θα τα καταφέρει;

Σάκοτα με ΝΔ, Σάκοτα με... ΣΥΡΙΖΑ!

Τότε, με παχύ, 80ς, μουστάκι, τις πρώτες γκρίζες τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους στην κόμη του και τη διεθνή, επί της ουσίας ελληνική καριέρα να ανοίγεται μπροστά του.

27 χρόνια αργότερα, όσα μαλλιά έχουν απομείνει είναι λευκά σαν το μπαμπάκι. Το μουστάκι που για κάποια χρόνια ήταν σήμα κατατεθέν έχει ξυριστεί προ πολλού, αλλά ο ίδιος βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Στην άκρη του πάγκου.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα (περί ου ο λόγος) θα είναι το πρόσωπο του σημερινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο λόγος προφανής. Ο Σάκοτα θα γίνει –μακράν του δεύτερου- ο άνθρωπος που εμφανίστηκε σε τελικούς της διοργάνωσης με τόσο μεγάλη διαφορά χρόνων από τον πρώτο του. Εικοσιεπτά ολόκληρα χρόνια!

Ήταν 11 Απριλίου του 1991 όταν ο Σερβοέλληνας τεχνικός οδηγούσε την πρώτη του εν Ελλάδι ομάδα στον τελικό. Τον ΠΑΟΚ. Φαβορί τότε ο «δικέφαλος», έχοντας προηγούμενα κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων στη Γενεύη δύο εβδομάδες πριν (26 Μαρτίου) κόντρα στη Σαραγόσα αντιμετώπιζε τον Πανιώνιο του Φάνη, του Γάσπαρη, του Χάτσον και του Μπρούγος. Οι κυανέρυθροι κόντρα στα προγνωστικά πήραν τον τίτλο και ο Σάκοτα «πλήρωσε» στο τέλος της σεζόν αυτή την απώλεια.

Φέτος ο Σάκοτα επιστρέφει εν έτη 2018 στον τελικό με την ΑΕΚ που θα γίνει η 4η ομάδα με την οποία θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης. Μετά τον Ηρακλή το 1994 (ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ) και τον Ολυμπιακό το 2004 στον επεισοδιακό τελικό του φάιναλ-φορ της Λαμίας (ήττα από τον Άρη). Και αυτό είναι το δεύτερο ρεκόρ του τεχνικού της Ένωσης αφού θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που θα έχει κοουτσάρει σε 4 τελικούς με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες. Μετρώντας ήδη 0/3…

Το αξιοσημείωτο και αυτό που δείχνει τη διαχρονικότητα του «Σάλε» είναι η μεγάλη χρονική απόσταση από τον πρώτο του τελικό. Άλλωστε, τότε, συνολικά 12 από τους παίκτες που απαρτίζουν τα ρόστερ των δύο ομάδων, δηλαδή οι μισοί, δεν είχαν καν γεννηθεί! Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Ουίλτζερ από τον Ολυμπιακό ενώ ο Χόλις Τόμπσον ήταν στις 11 Απρίλη του 1991 μόλις 8 ημερών…

Πάντερ, Άτιτς, Λαρεντζάκης, Μωραϊτης, Καββαδάς, Χάντερ από την ΑΕΚ ενώ ο γιός του Ντούσαν, ο γηραιότερος παίκτης της Ένωσης ήταν τότε 5 ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK