Τι έλεγε στους Ισπανούς ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε μόνο καλά να θυμάται για την ΑΕΚ, μετά την αποχώρησή του από τους "κιτρινόμαυρους" το 2011. Ο Ισπανός, σε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις σε συμπατριώτες του, είχε αναφερθεί στο πέρασμά του από την Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ένα κομμάτι της καρδιάς του ανήκει στην Ένωση.

Τι έλεγε στους Ισπανούς ο Χιμένεθ για την ΑΕΚ

Συγκεκριμένα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2016: "Η θητεία μου στη Σεβίλλη με βοήθησε να πάω σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ και να συμμετάσχω μαζί της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ κέρδισα και έναν τίτλο. Το καλοκαίρι μετά την κατάκτηση του κυπέλλου έφερα παίκτες στην ομάδα τους οποίους γνώριζα, όπως ο Χουάν Κάλα... Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν ήταν αθλητικό αλλά οικονομικό. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά ενώ οι παίκτες της ομάδας τα έδιναν όλα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η κατάκτηση του κυπέλλου με την ΑΕΚ αλλά και οι νίκες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Υπάρχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είναι διαφορετικοί οι οπαδοί συγκριτικά με τους Ισπανούς. Σας προκαλώ να δείτε στο youtube την υποδοχή από τους φιλάθλους μας μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το κύπελλο... Ήταν το κάτι άλλο...".

Σε παλαιότερη συνέντευξή του (το 2012) και πάλι σε ισπανικό μέσο, είχε σχολιάσει σχετικά με την ΑΕΚ: "Με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Κρατώ μια πολύ καλή ανάμνηση για όλους και για όλα. Πήραμε το κύπελλο μετά από 9 χρόνια χωρίς τίτλο και για μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ αυτό ήταν ασυγχώρητο. Προσλήφθηκα για να κερδίσω έναν τίτλο και σε μια περίοδο 4-5 μηνών το κατάφερα. Σύντομα όμως ξέσπασε η κρίση και η ζωή στην Ελλάδα έγινε πολύ δύσκολη. Στην Ελλάδα ήταν δύσκολα για έναν άνθρωπο σαν εμένα που δεν ξέρει τη γλώσσα, να διαβάζει και να μπορεί να αγοράσει κάτι από το σούπερ μάρκετ, καθώς δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Ο κόσμος όμως είναι παθιασμένος και φανατικός με την ομάδα του κι εγώ που ήμουν αληθινός πήρα πολλή αγάπη. Το μέλλον μου είναι στα συναισθήματά μου, τα οποία είναι καθοριστικά στη ζωή μου. Η Σαραγόσα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου ανήκει στην ΑΕΚ κι ένα άλλο στη Σεβίλλη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ΑΕΚ έψαχνε απελπισμένο καμικάζι αυτοκτονίας
Το μήνυμα του Αλμέιδα που "μίλησε" στην καρδιά του "κιτρινόμαυρου" οπαδού
Τα "κιτρινόμαυρα" πρωτοσέλιδα που κατακεραύνωναν τον Μανόλο Χιμένεθ
Όταν ο Μανωλάς στήριζε με αγκαλιές τον Χιμένεθ
Χιμένεθ: Ένας "τρελός" θα τους σώσει

News 24/7

24MEDIA NETWORK