Βιντιάδης... Σιγκαπούρης

Πλαστογραφημένο έγγραφο του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Σιγκαπούρης το οποίο είχε κατατεθεί στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο προκειμένου ο επίδοξος αγοραστής της ΑΕΚ, Δημήτριος Βιντιάδης να επωφεληθεί από τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου περί κατοίκων εξωτερικού ερευνούν οι Αρχές και αναμένεται πλέον να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Βιντιάδης... Σιγκαπούρης

Ολα ξεκίνησαν όταν το 2ο Τμήμα της Στρατολογικής Υπηρεσίας Αττικής στις 29 Μαρτίου 2013 διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγανε καλά με το επίσημο έγγραφο που είχε κατατεθεί και πιστοποιούσε ότι ο Δημήτρης Βιντιάδης ήταν μόνιμος κάτοικος Σιγκαπούρης. Με έγγραφό του προς το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Σιγκαπούρης, ο αντισυνταγματάρχης Ηλίας Ξεσφιγγούλης ζητά διευκρινίσεις για το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου ΑΠ: Φ.425/2/ΑΣ 47 618/14 Μαρτίου 2013.

Η Στρατολογική Υπηρεσία, λαμβάνοντας το σχετικό έγγραφο, αιτείται, όπως αναφέρεται, «διόρθωσης του πιστοποιητικού μονίμου κατοίκου εξωτερικού που αφορά στον Βιντιάδη Δημήτριο του Βασιλείου και της Ελένης ΣΑ 141/8210/2003, ώστε να πληροί τον διοικητικό τύπο του παραρτήματος ''Α''. Συγκεκριμένα παρακαλούμε όπως αναγράφει στην παράγραφο δ ότι ο ''ίδιος κατοικούσε στο εξωτερικό κατά την εγκατάστασή του και δεν υπήρξε (αντί είναι) λειτουργός ή έμμισθος υπάλληλος πολιτικός ή στρατιωτικός ή μισθωτός που απασχολούνταν στο Δημόσιο και στα κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου''».

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού μπορούν να οδηγήσουν πρακτικά ακόμη και στην πλήρη απαλλαγή από στράτευση, καθώς η αναβολή η οποία χορηγείται είναι επ' αόριστον, οπότε όταν ο ενδιαφερόμενος συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του απαλλάσσεται οριστικά. Εάν όμως στη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ενδιαφερόμενος θελήσει να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, δύναται να καταταγεί σε κάποιο Σώμα, αλλά εάν υπάρχει βεβαιωμένη γέννησή του στο εξωτερικό μπορεί να εκτίσει θητεία τριών ή έξι μηνών.

Η παρατηρητικότητα και η καλή λειτουργία της Στρατολογικής Υπηρεσίας αποκάλυψε την πλαστογραφία.

Με επείγον τηλεαντιγράφημά του στις 4 Απριλίου 2013 (αρ. πρωτ. 17/2013) ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος Σιγκαπούρης, Ανδρέας Γκόρος, ενημερώνει ότι πρόκειται περί πλαστού εγγράφου:

«Θέμα: Πιστοποιητικό Μονίμου Κατοίκου Εξωτερικού ΒΙΝΤΙΑΔΗ Δημητρίου του Βασιλείου και της Ελένης ΣΑ: 141/8210/2003.

Αναφορικά με το θέμα και σε συνέχεια παραπάνω σχετικού βεβαιώνεται ότι το έγγραφο στο οποίο αναφέρεστε είναι πλαστό και ουδέποτε εκδόθηκε από την Αρχή μας.

1. Το επιστολόχαρτο στο οποίο έχει τυπωθεί, καθώς και η στρογγυλή σφραγίδα η οποία έχει χρησιμοποιηθεί δεν αντιστοιχούν στο αυθεντικό επιστολόχαρτο και στη στρογγυλή σφραγίδα του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη.

2. Η υπογραφή και ο τίτλος του φερόμενου ως υπογράφοντα δεν ανήκουν στον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο Ανδρέα Γκόρο.

3. Ο φερόμενος ως αριθμός πρωτοκόλλου δεν υφίσταται.

4. Ο υποφερόμενος Δημήτριος Βιντιάδης δεν είναι καταγραμμένος στα αρχεία του Προξενείου ως κάτοικος Σιγκαπούρης και δεν μας είναι γνωστός.

Θεωρούμε ότι πρόκειται περί οργανωμένης απάτης και παρακαλούμε όπως προβείτε στις απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή ταυτοποίηση στο μέλλον για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος Ανδρέας Γκόρος».

Το πλαστογραφημένο έγγραφο εξετάζεται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί εάν είναι προϊόν οργανωμένου κυκλώματος και αν έχουν υποβληθεί και άλλα τέτοια πλαστά πιστοποιητικά.

Το πιστοποιητικό που είχε κατατεθεί στο όνομα Βιντιάδης Δημήτριος ανέφερε ως κυρία και μόνιμη εγκατάστασή του τη Σιγκαπούρη από 16/02/2001.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θεωρείται όποιος ζει στο εξωτερικό για 11 συνεχόμενα χρόνια ή έχει για 7 χρόνια βιοποριστική εγκατάσταση, χωρίς η παραμονή του στην Ελλάδα να ξεπερνά το εξάμηνο.

Ο Δ. Βιντιάδης κατετάγη πριν από έναν μήνα και με διαφορά μίας ημέρας από τον τέως πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων του Αυλώνα και συγκεκριμένα στον Λόχο Διαβιβάσεων.

Πηγή: ethnos.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK