Άγγλος παίκτης από την εποχή Ρος και Λάνγκλεϊ

Η αγγλική αγορά δεν είναι και τόσο διαδεδομένη στα μεταγραφικά -και- της ΑΕΚ και ο Τζολεόν Λέσκοτ βάζει -ξανά- τη σφραγίδα της Μεγάλης Βρετανίας 33 χρόνια μετά την τελευταία φορά που συμπατριώτης του φόρεσε τα "κιτρινόμαυρα".

Άγγλος παίκτης από την εποχή Ρος και Λάνγκλεϊ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να βρει κανείς τον προηγούμενο Άγγλο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ πριν τον Τζολέον Λέσκοτ, πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 1983. Τότε η "Ένωση" αποκτούσε για πρώτη φορά παίκτες από το νησί, οι οποίοι ήρθαν πακέτο κιόλας.

Ο Τόμι Λάνγκλεϊ και ο Τρέβορ Ρος ήταν οι τελευταίοι Άγγλοι ποδοσφαιριστές που συμπεριλήφθηκαν στο δυναμικό των "κιτρινόμαυρων" και η συνέχεια θα δοθεί επί... χόρτου 33 χρόνια μετά, αυτή τη φορά με τον Λέσκοτ ο οποίος βγαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του από τα αγγλικά σύνορα.

Bέβαια, παρότι η ΑΕΚ δεν είχε εντάξει στο δυναμικό της Άγγλους ποδοσφαιριστές, δεν έπαυε να είχε κάποιες μεταγραφικές επαφές με το νησί, όπως για παράδειγμα την περίοδο 1998-99 (σεζόν ENIC με διαχείριση Μελισσανίδη), όταν είχε ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας με την Άρσεναλ.

Τότε η ΑΕΚ εξασφάλισε τον δανεισμό του (Ισπανού) Αλμπέρτο Μέντεζ και του (Λιβεριανού) Κρίστοφερ Ρε από τους "κανονιέρηδες". Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ο οποίος ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2000 μετά την τριετή παρουσία του στην Αγγλία με τη φανέλα της Λέστερ.

ΑΚ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λέσκοτ: "Να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK